Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Boka biljetter till Bergslagsdansen!

Nu kan du boka biljetter till sommarens föreställning Bergslagsdansen i Södra hyttan. Kom en stund innan förställningen och fynda böcker på Bergslagens största bokloppis. Beskåda installationerna och njut sedan av en läcker tallrik fylld med delikatesser från Bergslagen. När du minst anar det överraskas du av levande musik, poesi eller andra spännande överraskningar i ett magiskt förspel till föreställningen. Skulle du hellre välja en god kopp ekologiskt kaffe och hembakad bulle ordnar vi naturligtvis det också.
Boka biljett och något gott att äta:

  • Hembakt bulle & ekologiskt kaffe/te får du för 30 kr.
  • Delikatesserna från Bergslagen får du för 80 kr. På tallriken kommer det att finnas smörgåsar med lokala produkter som Bredsjö Blå, rökt fisk, skinka och en liten dessert med blåbär. Till detta serverar vi vatten, det går även att köpa lokal dryck av ciderkaraktär.

Bokloppis öppnar kl 17.30. Bergslagsdelikatesserna serveras från kl 18.30.

Klicka här för att boka: Biljett: 100 kr, biljett och fika: 130 kr, Biljett och tallrik med delikatesser från Bergslagen: 180 kr.

Hjälp oss att utmana Landstinget!

Bergslagsspelens första sommarspel - Bergslagsdansen - är nu i full gång, premiären närmar sig med stormsteg. Den 2:a augusti slår vi upp portarna till Bergslagens vackraste Kulturarena i Södra hyttan, Hjulsjö, och vi hoppas att ni alla vill komma och titta. Bergslagsdansen är ett glädjefullt drömspel som både skildrar historien i bygden och knyter an till nutiden.

Bergslagsspelen är ett fyraårigt projekt som ska leda till ökad delaktighet inom kulturen i den norra delen av Örebro län. Vi vill också att Bergslagsspelen ska stärka samhörigheten, stoltheten, engagemanget och kreativiteten i området.

Landstinget i Örebro län har lovat att skänka lika mycket pengar som våra vänner och sponsorer skänker, upp till 50 000 kronor.
Bergslagsdansen jobbar i dagsläget utifrån en minimibudget.
Hjälp oss att utmana landstinget!

Alla bidrag är varmt välkomna!

Bergslagsspelens bankgironummer: 413-9671

Bergslagsspelens sommarläger. Foton: Kicki Nilsson, Icon Photography

Ivve är Bergslagsdansens koreograf

Ivve Martinez är Bergslagsdansens koreograf och har arbetat med ensemblen under våren. Ivve har tidigare koreograferat teateruppsättningar på bl. a. Stadsteatern i Stockholm, Riksteatern och Norrbottenteatern. Hon har studerat för nationalbaletter i Guinea Conakry och Senegal, vidareutbildat sig i Paris och New York och har examen från Dans- och cikushögskolan med inriktning på modern och nutida pedagogik samt barndans. Ivve har också undervisat i traditionell västafrikansk dans, afrofusion, improvisation och barndans sedan 1995 runt om i Sverige, Finland och Island.

Scenkonstverket Bergslagsdansen uppförs i den magiska miljön runt Södra Hyttan, Hjulsjö

Spelperiod: 2, 3, 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17 augusti

Tid: kl 19.30

Pris: 100 kr

Boka biljetter häreller köp på turistbyråerna i Kopparberg, Hällefors, Nora och Lindesberg.

Varmt välkommen!

Fulltecknat på sommarläger för barn i Järnboås

Bergslagsspelens sommarläger arrangerades som planerat 15-18 juni i Järnboås. Sammanlagt 70 barn i åk 1-6 deltog från främst Lindesberg, Hällefors, Ljusnarsberg och Nora kommun.

Lägret genomfördesmed bidrag från Sparbanksstiftelsen Bergslagen, Leader Bergslagen, Järnboås bygdegårdsförening samt Järnboås Servicepunkt. Nora kommun bidrog med feriearbetande ungdomar, Nora bergslagsförsamling hjälpte till med lokaler och LIBO ordnade buss för alla barn från Stråssa, Lindesberg, Nora och Gyttorp. Under måndagens gemensamma aktivitetskväll för barn och föräldrar bidrog Järnboås IF, Naturskydds-föreningen, Järnboås bygdegård samt Nyhyttans scouter med aktiviteter. Tjurskallen och Nora Glass bjöd alla barn på korv och glass.

Stort tack till alla som bidrog till ett lyckat sommarläger!

Radio Örebro direktsände


Lyssna på ett klipp från ett direktsänt inslag i P4 Radio Örebro från lägret på måndagen 16 juni. Inslaget börjar 38 minuter in i klippet.


Reportage och bilder

Se fler bilder från Bergslagsspelens sommarläger på vår Facebook-sida och läs reportage i Nerikes Allehanda från lägret.


Positiva utvärderingar

Bergslagsspelens sommarläger har fått mycket positiv respons. Deltagarna har fått svara på frågor om vad de tyckte om lägret som helhet, om ledare, platsen för lägret, innehåll och fritids-aktiviteter.

Hittills har två tredjedelar av sommarlägrets deltagare och deras föräldrar svarat på utvärderingen av lägret. 95 procent av dessa uppger att de vill delta på lägret nästa år. Många föräldrar har engagerat sig och lämnat flera värdefulla tankar inför kommande år.

Stort tack, era synpunkter är viktiga för oss!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en samarbetspartner till oss, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig fär att få vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!