Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

"HISO har till ändamål att utgöra ett sammanhållande band mellan i Helsingborg verkande idrottsanslutningar samt att tillvarata deras intressen"

I detta nyhetsbrev finner ni artiklar om utvärdering av Skol OS, Seminarium 'mer idrott i skolan' den 13 januari, gemensam föreningsenkät, HISO-Forum Föreningsbidrag, fonder och bidrag. 


Skol OS under utvärdering

Under 2014 ser HISO över Skol OS organisatoriskt, dess form och syfte. Utgångspunkten med Skol OS har varit att förstärka och skapa förutsättningar till att inspirera och motivera elever till ökad motion och tolerans. Ett Skol OS som tävlingsform räcker inte, där möte och utövande idag kan sammanfattas till att aktiviter i huvudsak sker under själva tävlingsdagarna. Ursprunget till OS-andan handlar om mycket mer.

Vår strävan är därför att ...

Läs hela artikeln här


Hjälp uppropet och seminarium 13/1 - Mer rörelse i skolan

Seminariet flyttas från v. 44 till i början av januari (måldatum 13/1). Vi återkommer inom kort med en intresseförfrågan till er idrottsföreningar med ett programupplägg, intressanta föreläsare och en minimässa för mingel, där ni föreningar också erbjuds delta (se bilden).

Vi hoppas och ser fram emot att så många idrottsföreningar som möjligt kommer till detta seminarium. Det är en möjlighet för er föreningar att träffa skolledning och pedagoger för etablering eller utveckling av samarbete med skolan. Till som är intresserade är det en möjlighet till att utveckla er förening med att attrahera, bibehålla och utveckla era ungdomar.


Återkoppling genomförd enkät mot föreningar

HISO, Skåneidrotten och Fritid Helsingborg återkommer inom kort med resultatet från genomförd föreningsenkät.

Glädjande nog var svarsfrekvensen riktigt bra - ett stort tack till era alla föreningar som tog er tid och svarade!


HISO-Forum Föreningsbidrag

HISO startar 2015 ett HISO-Forum med ett årligt möte i januari. Samtliga medlemsföreningar kommer få en inbjudan och välkomnas då till detta möte för att diskutera synpunkter på bidragen.

HISO och Fritid Helsingborg genomför kvartalsvisa möten, där inkomna ansökningar och frågor behandlas.

Under året välkomnas föreningar att inkomma med synpunkter till HISO, om föreningsbidrag och gjorda ansökningar. Dessa ställs till kansliet på HISO (kansliet@hiso.se). 

Ovanstående finns på HISOs hemsida. Klicka här.


HISO hemsida - fonder och stiftelser

På HISO's hemsida finner ni en sammanställning på Fonder och Stiftelser till vilka idrottsföreningar kan söka finansiering.  

Klicka här för att komma till hemsidan.


Idrottsmuseets höstaktiviteter

Idrottsmuseet i Idrottens Hus har nyligen kommit ut med ett spännande program för hösten. 

Klicka här för att komma till deras hemsida.


HISO träffade KPR om SeniorKraft

Onsdagen den 24 september fick HISO möjligheten att träffa KPR (Kommunens Pensionärsråd) för att presentera initiativet med SeniorKraft.

Många fler idrottsföreningar efterfrågar ‘fler händer’.

Idrottsrörelse kan många gånger se ett nytt samhällslandskap med allt förre ideellt engagerade människor. De som engagerar sig belastas hårt.

Klicka här för hela artikeln.


Klicka här om du vill delge nyhetsbrevet till en kollega, ledare, ungdom eller vän. Klicka här om du vill komma till HISO's Nyhetsarkiv på HISO's hemsida.  Klicka här för att dela med en vän på Facebook. Klicka här om du vill dela på Twitter. Klicka här om du vill dela på Linked In.

Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg, tel:  042-13 29 15,
e-post:
kansliet@hiso.se,hemsida:www.hiso.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har ett medlemskap eller relation med HISO. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!