Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev maj

Förord
Distriktstämma/årsmöte
Extra lägerbidrag
Packsäckar

Förord

Hej!

Äntligen är sommaren och värmen här!

Under våren har vårt nya Göteborgs scoutdistrikt skapats och finns nu både i praktiken och på pappret! Gränserna är färdiga och vi höll i maj vår första gemensamma distriktsstämma! Hurra! Vi har i vår bl.a. också genomfört äventyren Getingen och Järven, distriktsråd, börjat bygga en ny gemensam hemsida och diskuterat hur vi ska bygga upp en gemensam struktur för utbildningar i regionen. Nu under sommaren jobbar distriktsstyrelsen vidare med att ta fram förslag på hur vi i distriktet tillsammans kan utveckla vår verksamhet in i 2014 och det finns massor med idéer och tankar om hur vi kan göra. Jätteroligt!

Nästa nyhetsmail kommer ut i augusti. Tills dess pausar vi lite för läger och ljumma sommarkvällar! Glöm inte titta in i kalendariet på hemsidan för att se när du kan delta på en segling med fartyget Mandalay i sommar!

Det går alltid att höra av sig till oss på styrelsen@gbgscout.se eller följa oss på facebook på Göteborgs scoutdistrikt.

Varma sommarhälsningar,
Distriktsstyrelsen


Tack för en bra första distriktsstämma/årsmöte!

Den 22/5 samlades vi för vår första distriktsstämma i det nya distriktet! 30 av totalt 52 scoutkårer var samlade. Protokollet kommer finnas tillgängligt på hemsidan så snart det är färdigskrivet. I kort så antog vi nya tilläggsstadgar för distriktet, valde in två nya i valberedningen, godkände medlemsavgiften till distriktet för höstterminen till 20kr per scout och godkände att pengar avsätts till ett extra lägerbidrag som går att söka under 2013! Tack alla som var där för en fantastisk första stämma!


Extra lägerbidrag 2013

På distriktsstämma godkändes att pengar avsattes till ett extra lägerbidrag som alla scouter som är medlemmar i Göteborgs scoutdistrikt kan söka under 2013. Detta går att söka redan nu och hur det går till och vad som behövs kan du läsa i bifogad fil. Sprid detta vidare till all på din avdelning och i din kår och passa på att skicka in din ansökan redan nu!


Har din kår behov av packsäckar?

Ett företag som tillverkat packsäckar i vattentätt material har lagt ner och skänkt kvarvarande packsäckar till Göteborgs scoutdistrikt för att de ska komma till nytta i scoutverksamhet! Vi har fått 120 stycken som vi nu fördelar till de kårer som är intresserade och kan ha användning för dem. De är orange och i ett vattentätt material. Dragkedjan är dock inte vattentät, så de tål inte att ligga i vatten, men kanske är de perfekta att packa tält eller annat i till sommarens läger? De har remmar som går att bära både som bag eller över axeln på ryggen och rymmer ganska mycket.

Kan din kår ha användning för packsäckar? Gör då så här:
Skicka ett mail till info@gbgscout.se senast 9/6! Skriv hur många packsäckar din kår skulle vilja ha. När datumet gått ut fördelar vi sedan packsäckarna på de kårer som anmält intresse och de får sedan komma och hämta dem på kansliet.


På G i distriktet


Kommande utbildningar


Segla med Mandalay


Kragenäs


Om nyhetsbrevet

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i månaden till de som prenumererar på det. Utöver de som frivilligt har anmält sig till nyhetsbrevet skickas det också ut till ordföranden och postmottagare i alla distriktets kårer.

Prenumerera på brevet » 
Läs gamla nyhetsbrev här »

Du får detta nyhetsbrev eftersom du  har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!