Nyhetsbrev från ActiLeg AB. Ser brevet konstigt ut? Klicka här!


Hej Sten!

Nu är det full fart igen, som vanligt, men ta det försiktigt i halkan!

Vad händer under 2015?

- Enkäten
: berätta vad du tycker!
Fyll i enkäten (se nedan) direkt från datorn, det tar bara 5-10 minuter. De samlade svaren redovisas i februari, helt anonymt. Vi vill få en uppfattning om vad som är viktigt inom äldrevården avseende träning/motion. Till enkäten!

Testa ActiLeg gratis, se nedan!

- Träffa oss på mässor i Göteborg och Karlstad, varmt välkommen!
I april är vi med och visar ActiLeg samt Treax tryck/balanspattor på mässan
Leva & Fungera, Svenska Mässan i Göteborg: boka in den 14-16 april!

Den 20-21 maj är det Svenska Demensdagarna i Karlstad.


Carita Nurmi, Sjukgymnast

Se ny film, från Orust!

Orust fick statliga medel för att köpa ActiLeg, nu har samtliga äldreboenden i Orust kommun en egen ActiLeg! Detta blev möjligt tack vare initiativet att söka statliga stimulanspengar och beslutet att köpa flera ActiLeg's togs efter en mycket lyckad testverksamhet under ett halvår med en hyrd ActiLeg. Speciellt uppskattades att man fick träna tillsammans, i en gemensam aktivitet. Dessutom att det är enkelt att flytta ActiLeg till den som skall träna, som kan sitta kvar i sin stol eller rullstol.
Se vår film samt Orust kommuns hemsida!


Bild från Microsoft

Fyll i vår korta enkät!

Vi genomför under december och januari en undersökning inom speciellt äldrevården och är väldigt tacksamma om du vill hjälpa oss med dina svar. 5-10 minuter tar det, man fyller enkelt i svaren via sin dator och Internet. Hemma eller på jobbet, vilket man väljer.

Vi vill få en uppfattning om vad som är viktigt inom äldrevården avseende träning/motion. Det sammanvägda resultatet presenteras i februari-15, inga individuella svar visas.

Till enkäten!


Prova-på ActiLeg hos er!

Vi planerar en resa i mars då vi lånar ut ett antal ActiLeg till intresserade äldreboenden, helt kostnadsfritt. Under 2 veckor får man låna en ActiLeg och testa den i sin egen verksamhet. Enda motprestationen är att man verkligen använder den dagligen och fyller i ett frågeformulär angående sina erfarenheter av testet. Vi lämnar och hämtar ActiLeg:en.

Blir det Norrland, Svealand eller Götaland först? Det beror på era svar: vi ser helst att vi kan få låna ut till flera äldreboenden på samma ort, så om ni kan enas med andra i er närhet om att flera vill testa samtidigt så ökar chanserna att ni blir först. Efter den första testperioden drar vi vidare till nästa ort med intresserade äldreboenden. Hör av dig om ni vill testa!


Att börja träna!

I Ny Teknik den 24/9-14 kan vi läsa om "21 skäl att börja träna".
Nr 17: "Träning är lika bra som medicin vid lätt eller medelsvår depression, kanske för att nya celler bildas i hippocampus".
Nr 18: "Panikattacker, fobier och ångest dämpas. Mer ju intensivare träning".

Läkaren Carl Johan Sundberg har skrivit en bok om vad som händer i kroppen vid träning, de 21 skälen är hämtade ut boken, enligt Ny Teknik


Bild från Microsoft

Besök vår filmhörna!

I filmhörnan har vi samlat ett antal korta filmer inspelade hos våra kunder, som berättar om sin verksamhet och ActiLeg-användningen. En av filmerna handlar om ActiLeg i vården av en person med Alzheimers, en annan om hur en anhörig på besök hjälper sin hustru på äldreboendet att hålla igång sina ben. Till filmhörnan!


Se demo, klicka på bilden!
Se demo, klicka på bilden!

Balans och koordination!

Ett bra sätt att träna balans och koordination är att använda de tryckkänsliga Treax-plattorna. Övningarna kan varieras på många sätt, exempelvis kan de användas när man vill bedöma hur hårt trycket är från respektive fot eller arm, "våg-läge". Beroende på trycket tänds olika många lysdioder på plattan: högre tryck, fler dioder.
Se filmen!


Hjälp en kompis!

Dela brevet på FacebookTwitterLinkedIn


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!