Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Fredrik, ha en riktigt bra sommar!

Vi ser fram emot att få jobba vidare med dig under andra halvan av 2014.

Vi håller som vanligt öppet under hela sommaren för att möta våra kunders behov.

Med solig hälsning från Areff!


SOMMARERBJUDANDE

Erbjudandet gäller de 30 första beställningarna tom 15 Juli, 2014

Kontakta oss för beställning.


Låt oss bjuda dig på lite avkopplande semesterläsning...

RFID - så började det...

Det är allmänt vedertaget att den första radio frequency identification (RFID) tekniken kan härledas till andra världskriget. Tyskar, japaner, amerikaner och britter använde all radartekniken, som hade upptäckts 1935 av skotska fysikern Sir Robert Alexander Watson-Watt, för att varna för annalkande flygplan medan de fortfarande var långt borta. Problemet var att det inte fanns något sätt att identifiera vilka plan som hörde till fienden och vilka som var egna plan som återvänder från ett uppdrag. 

Tyskarna upptäckte att om piloter ”rullade” sina plan i luften när de återvände till basen, så ändrades radiosignalens reflektion.

Med denna basala metod kunde radaroperatören utläsa om det var tyska plan eller allierade flygplan som var på ingång. Detta anses vara det första passiva RFID-systemet.

Därefter, under Watson-Watts ledning i ett hemligt projekt, utvecklade britterna den första aktiva lösningen för att identifiera vän eller fiende (Identify  Friend or Foe, IFF).

De satte en sändare på varje brittiskt plan. När sändaren fick signaler från radarstationer på marken, började den sända en signal tillbaka som identifierade flygplanet som brittiskt. RFID fungerar enligt samma grundkoncept. En signal sänds till en transponder, som vaknar upp och antingen reflekterar tillbaka en signal (passivt system) eller sänder ut en signal (aktiv-systemet).

Framsteg inom radar-och RF-kommunikationssystem fortsatte genom 1950- och 1960-talet. Forskare och akademiker i USA, Europa och Japan forskade kring hur RF-energi kan användas för att identifiera objekt på distans. I samband med de framsteg som gjordes, började företag kommersialisera stöldskyddssystem som använder radiovågor för att avgöra om ett objekt hade betalats eller inte. Taggar för elektroniska artikelövervakningssystem, som fortfarande används idag, har en 1-bitars tagg. Den biten är antingen på eller av. Om någon betalar för varan så stängs den av och personen kan lämna butiken. Men om personen inte betalar och försöker gå ut ur butiken, registreras taggen av läsaren vid dörren och larmet går...

Läs mer om RFIDs historia

Tipsa en vän

Tipsa en vän om Areffs nyhetsbrev!

Fredrik, tipsa en vän om vårt nyhetsbrev!


Areff på LinkedIn

Följ Areff på LinkedIn och se vad som händer i den dagliga verksamheten på Areff.



ID06 Portal Areff

Printer direkt på webben



Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!