Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Oktober 2014

Välkommen till Alewalds skiddagar 22:a - 24:e oktober på Kungsgatan 32, Stockholm. Vi erbjuder 20-50% rabatt på hela längdsortimentet!

Butiken kommer att vara fylld med nyinkomna skidor och vi i personalen är laddade att hjälpa dig att hitta all den utrustning du behöver inför vinterns härliga skidåkning. Nytt för säsongen är att vi nu har Swix längdkonfektion! Dessa dagar erbjuder vi dessutom 20-50% rabatt på allt skidrelaterat, även turskidor och rullskidor!

Vasaloppsvinnaren Staffan Larsson kommer att finnas på plats i Alewalds butik på Kungsgatan 32, Stockholm.

Gratis teknikträning & Vallaskola!

För att du ska få ut mesta möjliga av din utrustning och skidåkning så ingår alltid en vallaskola och teknikträning när du köper skidor hos oss. Vi ser alltså inte bara till att du får rätt utrustning, vi ser också till att du kan använda den på bästa sätt.

Nedan är ett litet urval av alla erbjudanden vi har i butiken på Kungsgatan 32 under skiddagarna 22-24 oktober!

Diamond 930 Alewalds

Utomordentligt prisvärd stav i en kompositblandning med 30% kolfiber. Försedd med isolerande korkhandtag vilket ger en varm känsla i handen.

Ord pris: 799 kr
Reapris: 599 kr

Läs mer och beställ här.

Madshus CR 40

Stav tillverkad i 40% kolfiber med ett handtag i kork och kontrollrem i formbart material.
En riktigt prisvärd stav för nybörjaren och motionären.

Ord pris: 899 kr
Reapris: 499 kr

Läs mer och beställ här.

Pro Ski C2

En av marknadens populäraste rullskidor för klassisk åkning, nu i ny design. Mjuk och stabil även på dålig vägbeläggning.

Ord pris: 2 699 kr
Reapris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.


Lill-sport Alewalds Thermo

Tight och fodrad längdhandske.

Ord pris: 449 kr
Reapris: 299 kr

Läs mer och beställ här.

ATHENA CLC

En stabil, lätt och följsam sko som tack vare förstärkningar i kolfiber vid strategiska partier ger en utmärkt kontroll av skidorna.

Ord pris: 2 599 kr
Reapris: 1 499 kr

Läs mer och beställ här.

NANO CARBON CLASSIC 2013

En mycket följsam och smidig sko med ovandel i Marmotmaterialet Softshell MemBrain®.

Ord pris: 2 899 kr
Reapris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.


Salomon Equipe RC Classic

Avancerad skida till mycket attraktivt pris. Lika lätt som S-LAB modellen och i princip samma specifikationer förutom att Nomexkärnan är utbytt mot Carbon.

Ord pris: 3 699 kr
Reapris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

RCR CL Vasa 2013

Längdskidor med egenskaper som passar långlopp. Bra glid under alla förhållanden. Belaget är förbehandlat för att ge maximalt glid och effektivt skydd mot smuts och oxidation.

Ord pris: 3 799 kr
Reapris: 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

Madshus Nanosonic 2013

En serie tävlingsskidor som figurerat i Världscupen och olika mästerskap och är framtagen för åkare med högsta anspråk på sin utrustning. Passar således även ambitiösa motionärer som vill växa med uppgiften.

Ord pris: 4 999 kr
Reapris: 2 999 kr

Läs mer och beställ här.


Madshus EM´Power

Empower - längdskidan med integrerat RFID chip och mobilapp.

Under vintern 2014/2015 lanserar Madshus de första skidorna med RFID chip.

Madshus mäter alltid sina skidor med Compuflex som mäter spannets hårdhet och flex beroende på skidåkarens vikt. Med denna information sparad i skidan blir det enklare för alla att hitta rätt skida.

Madshus nya skidor med em´power kan du köpa hos oss på Alewalds från 2 799 kr.


Onsdag den 22 oktober kl 12.00-21.00

Passa på att träffa arrangörerna till La Diagonela och Swix Skiclassics i Alewaldsbutiken på Kungsgatan 32, Stockholm,onsdag den 22 oktober kl 12-20.

Banan går i en fantastisk miljö. Starten går i Zuoz och spåret tar dig bort mot St. Moritz och vidare mot Pontresina. Cirka två kilometer innan St. Moritz kommer de första backarna och det blir kuperad terräng förbi St. Moritz vidare mot Pontresina där det planar ut tillbaka mot målet i Zuoz. En härlig bansträckning som ger variation i skidåkningen för motionären.

Swiss Airlines tillsammans med La Diagonela lottar ut ett pris bland våra kunder som köper längdskidor under våra skiddagar 22-24 oktober.

Priset som lottas ut är: Flyg Sthlm-Zürich-Sthlm, tâgbiljett tur o retur, hotell med frukost för 3 nätter, (15-18 januari) och startplats till La Diagonela för 1 person.

Årefjällsloppet

Det snabbt växande långloppet på längdskidor Årefjällsloppet har utsett Jenny Grip (fd Hansson) till ny VD och tävlingschef.

I unik fjällmiljö arrangeras Årefjällsloppet för tredje gången den 27-28 mars 2015, du kan välja att åka 75, 35 eller 11 kilometer klassiskt. Ange värdekoden "Alewalds" och få 10 %rabattpå startavgiften.

Alla klasser har gemensamt mål i centrala Åre och erbjuder skidupplevelser som få tidigare har haft möjlighet att uppleva i fjällnära terräng för alla kategorier av skidåkare, unga som gamla, erfarna såväl som nybörjare.

Klockan 19:15 onsdagen den 22 oktober har vi frågestund med Årefjällsloppet och La Diagonela. Anmäl dig till frågestunden här.


Torsdag den 23 oktober kl 10.00-21.00

Passa på att träffa bröderna Daniel och Rikard Tynell som ingår i TeamTynell hos Alewalds på Kungsgatan 32, Stockholm kl 15.00-21.00. Det kommer att bli en utfrågning kl 19:15 så ladda upp med frågor till bröderna Tynell.

Anmäl dig till frågestunden här.


HÖSTENS FYNDVARA!

Bergans Gålå dunjacka till kampanjpris, finns i samtliga våra butiker, begränsad upplaga.

Bergans Gålå

Rejäl dunjacka i herrstorlek för fjällbruk och ombonat vardagsbruk. Yttertyg i vindtät, rivstark och vattenavvisande Pertex Shield® och fyllning med spänstigt dun av hög kvalitet. Härligt värmande huva och flera praktiska fickor.

Ord pris: 2 599 kr
Reapris: 1 699 kr

Läs mer och beställ här.


Bergans Gålå

Rejäl dunjacka i damstorlek för fjällbruk och ombonat vardagsbruk. Yttertyg i vindtät, rivstark och vattenavvisande Pertex Shield® och fyllning med spänstigt dun av hög kvalitet. Härligt värmande huva och flera praktiska fickor.

Ord pris: 2 599 kr
Reapris: 1 699 kr

Läs mer och beställ här.


Hjälp oss att rensa våra lager så att vi får plats för hösten och vinterns nya produkter. I vår fyndhörna på webben kan du fynda till minst halva priset. Det är begränsad sortering. De storlekar och modeller som finns är det vi har. För att komma till fyndhörnan klicka här.


Alewalds Quality Outlet fylls hela tiden på med klippvaror för hösten och vintern. Välkommen in för att fynda!

JANUS - ULL SET DAM
Set i 100% Merinoull, perfekt för kalla vinterdagar. Rundhalsad tröja med matchande långkalsong. Dammodell.
Rek. pris: 999:-
Outletpris: 50%

JANUS - ULL SET HERR
Set i 100% Merinoull, perfekt för kalla vinterdagar. Rundhalsad tröja med matchande långkalsong. Herrmodell.
Rek. pris: 799:-
Outletpris: 50%

DIDRIKSONS - MITTSKÄR
Varm och skön fleecejacka i slitstark polyester. Finns i färgerna vit och blå samt i herrmodell.
Rek. pris: 999:-
Outletpris: 50%


Dags för våra populära vallaskolor

Alla som köper skidor hos oss får vallaskola och teknikträning på köpet. Kurserna hålls av våra duktiga medarbetare som är f.d. elitskidåkare, teståkare åt landslaget/landslagsvallare och skidinstruktörer. Har du inte köpt skidor här, men vill delta ändå så är du självklart välkommen. Då kostar kurserna 300 kr per kurs och person. 

Den första vallaskolan är måndag den 17 november kl 19.15-21 i butiken på Kungsgatan 32, Stockholm. Läs mer om våra vallaskolor och anmäl dig till önskat datum på vår hemsida.

Välkommen!


Skidträffar

Vi anordnar skidträffar, vallaskolor och föreläsningar för företag/arbetsplatser och föreningar/klubbar (minst 20 personer). Skicka ett mail till info@alewalds.se om ni är intresserade så tar vi kontakt med er.


Slipa skidorna

Nu är vår Wintersteiger skidslip igång, kom in och slipa dina skidor inför kommande längdskidåkning i vinter. Passa även på att se över all utrustning redan nu så att ni är redo att börja åka när snön faller ner.


Kommande skiddagar hos Alewalds

7-8 november i butiken på Östra Ågatan 27, Uppsala

30-31 januari i butiken på Kungsgsgatan 32, Stockholm


Vi rekommenderar gärna våra samarbetspartners


Funäsfjällen öppnar möjligheter för alla: barnfamiljer, motionärer och världselit.

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Nordic Ski Center – 300 kilometer preparerade spår. Systemet är byggt så att du alltid har längdspår i världsklass i din närhet. Dessutom finns 450 kilometer rösade leder. I Funäsfjällen finns ypperliga förutsättningar för träning, motion och rekreation.

Du kan starta var som helst i Funäsfjällen. Hela spårsystemet är väl skyltat med avståndsskyltar, kartor och raststugor. Här finns möjlighet att hitta sin egen favorit och njuta fullt ut av skidåkningen. Du kan upptäcka nya spår varje dag. Alternativen är många och varierande.


Harsagården, Järvsö

Veronica från Harsagården kommer att finnas i Alewalds butiken på Kungsgatan 32 i Stockholm 22-24 oktober under skiddagarna.

Den lugna miljön och goda maten skapar bra förutsättningar för  träningsläger som ger bra resultat. Vintertid finns här 85 km skidspår i en underbar natur.

Gästfria och natursköna Harsagården hälsar dig varmt välkommen!

Vi har öppet för boende och beställningar alla dagar året om. Ring 0651-495 11 eller maila info@harsa.se för bokningar och förfrågningar.

För mera info klicka här.


Träna för Vasan, Johan Myhr

Träna för Vasan handlar om att utvecklas steg för steg när det gäller kondition, styrka och skidteknik.

Idén kring konceptet ”Träna för Vasan” bygger på att samla tränings- och skidintresserade (oavsett klubbtillhörighet) kring en mötesplats där vi med många års erfarenhet kan dela med oss av kunskap, inspiration och gemenskap kring träning.

Vi vill att alla oavsett nivå, nybörjare såväl som elitmotionär, ska utvecklas och bli en bättre skidåkare!

www.http://tranaforvasan.se

Kontakta Johan Myhr via mail johanmyhr@yahoo.se eller tel 073-8344793.

Info och bokning här.

Detta är i samarbete med Mats Larsson och Jerry Ahrlin.


XClife by Anna-Karin Strömstedt

XClife erbjuder ett helhetskoncept inom längdskidåkning för att hjälpa alla att bli bättre skidåkare. I konceptet ingår bl.a. träningar, träningsprogram, tester, hjälp av dietist, styrketräning, material och föreläsningar. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en van skidåkare. Vi utgår från dina förutsättningar och jobbar för att du ska nå de mål du har. En av våra instruktörer är Anna Haag, som kommer att bidra med sin kunskap och erfarenhet.
För mer information kontakta Anna-Karin Strömstedt tel 070-2486131.

E-post:ak@xclife.se

www.xclife.se

Info och bokning här.


Aktiv Sport-Staffan Larsson

Vill du förbättra skidtekniken och testa en del av Vasaloppsspåret, så rekommenderar vi att boka ett Vasaläger med AktivSport Staffan Larsson i Mora. Alla oavsett skidnivå erbjuds Vasaloppsläger med fokus på teknikträning. Tjejläger, VasaWeekendpaket med/utan teknikträning och buss ut i Vasaloppsspåret.

Kontakta Staffan Larsson via mail staffan@aktivsport.se

Info och bokning här.

Anna Aktiv-Anna Evaldsson

Har du åkt Vasaloppet och vill förbättra tid och kondition? Är du nybörjare på rullskidor och vill lära dig mer? Eller behöver du inspiration för att komma igång med din träning? Anna Aktiv i Sadelmakartorp söder om Stockholm erbjuder dig allt detta i naturskön miljö med glädje och entusiasm.

Kontakta Anna Evaldsson via mail info@annaaktiv.se eller tel 070-249 88 01.

Info och bokning här.


UPPSALA ENDURANCE LAB

Är du en erfaren skidåkare som vill utvecklas till nästa nivå? Eller är du nybörjare och vill lägga en stabil teknisk grund i din skidåkning eller rullskidåkning? Hos Uppsala Endurance Lab kan du få hjälp med teknikträning, träningsprogrammering och screening med särskild kompetens inom längdskidåkning och rullskidåkning, men också den viktiga styrke- och rörlighetsträning som kan ta din skidåkning ännu längre. Som kund hos Alewalds får du dessutom 20 procent rabatt. Uppsala Endurance Lab finns i en ny fin lokal i centrala Uppsala och samarbetar med Alewalds Outdoor & Sports.
Uppsala Endurance Lab. Adress: Trädgårdsgatan 8, Uppsala. Telefon: 070-3691713.

E-post: andreas@endurancelab.se

Hemsida: www.endurancelab.se (under uppbyggnad)


För att komma till vår facebooksida

klicka här

Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, vänligen klicka härObservera att du då därmed går ur vår stamkundsklubb och förlorar din intjänade bonus!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!