Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev - Svenska Skolföreningen
Nyhetsbrev - Nr 1: 2013

Kära föräldrar och elever!

Ingen kan säkert undgå att se att nyhetsbrevet och hemsidan har förändrats! Det är en av styrelsens satsningar på att förbättra kommunikation och marknadsföring. 

Ett nytt läsår har börjat och vi kan blicka tillbaka på ett ovanligt händelserikt verksamhetsår. Det dominerande temat var jubileumsaktiviteterna med uppgiften "20" för eleverna - jubileumsboken:

Jubileumsbok
Bok gjord av eleverna 2013 - klicka på bilden för att öppna boken >>

Vi hade också 3-dagars besök av BarnteaterHuset, vi tog emot jubileumsfanan från Rikskommitten Sveriges Nationaldag samt hade den extra stora skolavslutningen i Zumikon den 9 juni. 

Festen i Zumikon blev till allas glädje över förväntan lyckad, med alltifrån sång och musik till en dignande efterättsbuffet, fiskdamm och lottförsäljning. Ett stort och varmt tack till alla medverkande, både "framför och bakom" scenen!


Se bilder från de olika aktiviteterna här >>
I samband med BarnteaterHusets besök erhöll skolföreningen donationer från SWEA och Riksföreningen Sverigekontakt. Vi har även tagit emot ett generöst bidrag från IKEA Schweiz. Läs mer om detta nedan.

Vi ser fram emot en härlig höst ihop! 

Birgitta Rhomberg
Ordförande


Nytt från årsmötet

Till nya styrelsen välkomnar vi Kerstin Kernwein, Karolina Stjärne och Anna Grynfeld Smith. Kerstin är föreningens nya kassör och har mångårig erfarenhet som controller och ekonomichef samt konsult inom koncernredovisning. Karolina tar över sekreterarposten och har arbetat med administration, planering och organisation av evenemang av olika slag. Anna är ny personalansvarig med erfarenhet som lärare i Sverige. Anna och Carina Bråkenhielm, båda styrelsen, kommer att bilda en administrativ arbetsgrupp tillsammans med Malin Wright.

Vi tackar de avgående styrelsemedlemmarnaMalin Flükiger, Cecilia Nilsson och Jennie Gertun Olsson för deras engagerade och värdefulla insatser. Ett extra stort tack går till Malin som arbetat som kassör sedan 2006 samt varit drivande med att utveckla föreningens administrativa rutiner och interna organisation.

Årsmötesprotokoll, 2013-10-01 >>

Verksamhetsberättelse 2012-2013 >>


Pedagogisk utveckling av lärare!

Vi tackar IKEA Schweiz för det generösa bidraget på 4000 CHF!

IKEA

IKEA sponsrade Svenska Skolföreningen finansiellt under 2013. Pengarna är öronmärkta för pedagosisk utveckling. Samtliga lärare ska under hösten och våren genomgå en kompetensutveckling.

Läs mer på vår hemsida >>


Ansvarig för projektet är Susanne Persson


Vill du vara med och stötta oss?

Vi vet att många företag, organisationer & privatpersoner har viktiga kompetenser, kontakter, tjänster och produkter som vi skulle behöva för att göra vår förening ännu bättre. Därför vill vi hitta bra samarbeten. Andra har möjlighet att bidra ekonomiskt, genom sponsring eller gåvor, vilket vi också varmt välkomnar!

Kommande aktiviteter att sponsra/hjälpa till med:

>> 23 november, Svenska Kyrkans Julbasar 
Även i år finns vi representerad på svenska kyrkans julbasar. 
Vi kommer att ha en tipspromenad och försäljning av barnböcker där intäkterna går till kyrkan. Vi tar gärna emot barnböcker till försäljning, dessa kan lämnas till respektive lärare. 

>> 26 november, Lucia

I år kommer Lucia att äga rum i Augustinerkirche (Augustinerhof 8, 8001 Zürich). Mer information om Luciafirandet kommer i ett separat brev!

>> Författarträff (datum ej satt)
Vi behöver ekonomisk hjälp för att finansiera detta event.
 

>> Sommaravslutning (datum ej satt)
Vi behöver hjälp med bakning etc.
 

För vidare information om sponsring och hur du kan stötta oss ekonomiskt, vänligen hör av er till: Malin Pilblad


För vidare information om hur man kan hjälpa till med de olika eventen, vänligen hör av er till: Elisabeth Söderberg

Du når oss på: info@svenskaskolforeningen.ch


Medlemskap

Från och med hösten 2013 är ditt barn automatiskt tillsvidareanmält hos oss. Detta betyder att du själv måste säg upp medlemskapet i god tid. Mer information kommer!


Ideell verksamhet

Glöm inte att vi är är en ideell förening med syfte att hjälpa svenska barn utomlands att vidmakthålla och vidareutveckla sitt hemspråk. Idag är vi 9 frivilliga personer som sitter med i styrelsen och 9 anställda lärare.  

För att vi ska kunna möta de krav som ställs på föreningen samt för att kunna bedriva verksamheten på ett professionellt sätt, behöver vi intresserade och engagerade medlemmar. Hör av dig redan idag! 


Kalendarium



Svenska Skolföreningen - Schwedischer Schulverein - Postfach 209 - 8126 Zumikon


www.svenskaskolforeningen.ch
info@svenskaskolforeningen.ch

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Svenska Skolföreningen.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!