Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Göteborgs scoutdistrikt

 
 

Nyhetsbrev april

Innehållsförteckning
Förord  
GALET 
Distriktsstämma/årsmöte
Utbildningen SCOUT
Lägr1
Anteckningar från distriktsrådet
Gratis att segla Manadalay 
Nya öppettider på kansliet
Nya flytvästar till kanoterna
Vandringen flyttad
Valberedningen söker  


Hej 
Vårens aktiviteter är i full gång och solen börjar äntligen värma oss! Möten blandas med hajker och planeringen inför sommarens alla läger är i full gång.

I distriktet så fokuserar vi nu främst på det som ligger allra närmast: vår första gemensamma stämma/årsmöte dit alla 52 kårer i distriktet är kallade! Äntligen samlar vi oss för första gången och vi ser fram emot att exempelvis kunna anta nya tilläggsstadgar för vårt gemensamma distrikt.

I distriktsledningen sitter vi också och funderar på hur vi kan utveckla distriktet och dess verksamhet. Det är viktigt att strukturerna är de som bäst passar det distrikt som finns idag och att vi hela tiden försöker utvecklas! Det finns ett förslag på en ny struktur på hur distriktsledningen kan tänka sig att jobba framöver som är under diskussion. Denna kommer ge en mycket större möjlighet till alla kårer eller enskilda medlemmar i distriktet som har idéer om kurser, resor, aktiviteter eller annan verksamhet att engagera sig och vara en del i att utveckla scouting!

Har ni frågor om distriktets arbete är ni välkomna att höra av er till styrelsen@gbgscout.se eller ordforande@gbgscout.se. Missa inte heller att gilla Göteborgs scoutdistrikt på Facebook! Där får man den allra färskaste informationen och dessutom kanske lite fina bilder från aktiviteter och lite skvaller...

Vi ser fram emot att jobba vidare med alla idéer som finns och utveckla distriktet tillsammans med er!

Hälsningar,
Distriktsstyrelsen


Göteborgs-
Arrangemang med
Löjlig,
Engergisk
Tävling

GALET kommer bli det bästa kvällsarrangemanget Serox genomför på länge, det kan vi lova!
Kvällen den 3 maj 18:30 träffas vi på Purpur snäckan, Göteborgs scoutdistrikts kansli. Där kör vi incheck, snackar ihop oss lite, delas in i lag och så vidare. Sen startar vi igång själva tävlingen, men vad denna innebär vill vi inte riktigt avslöja än. Vi kan dock avslöja att det kommer innebära vår fina stad Göteborg, lagarbete och en massa roliga upplevelser! Eftersom vi kommer röra oss runt i staden skulle det vara roligt om man har på sig något som visar att man är scout, men det är självklart helt frivilligt. Efter tävlingen samlas vi igen på Purpur och grillar lite, fixar en god efterrätt och har det riktigt gött tillsammans. Själva tävlingen beräknas vara slut vid 20:30 om man behöver gå tidigt!

Anmälan är förlängd till den 2/5 så att ni som får nyhetsbrevet ska hinna hjälpa oss sprida detta till alla utmanare- och roverscouter ni känner!

All info och anmälan hittar man enklast på facebook eller hemsidan: https://www.facebook.com/events/331051383677379/

Distriktsstämma/årsmöte 22/5
Den 22/5 har vi i vårt nya gemensamma Göteborgs scoutdistrikt vår första stämma/årsmöte! Handlingar har skickats ut till alla kårer, men finns också att hämta på hemsidan. Efter det att handlingarna färdigställdes och skickades ut har det inkommit motioner. Dessa kommer finnas publicerade på hemsidan senast den 1/5, så håll utkik! Där finns också revisionsberättelsen som inte heller kom med i handlingarna.
Man behöver inte anmäla sig för att komma på stämman! Dock behöver man anmäla sig om man vill ha fika. Fikan är gratis och du anmäler dig till info@gbgscout.se.


Scout Ute Modul S3, S4, S6 25-26 maj
Utmaningen för scoutledare som vill växa och utvecklas i sitt ledarskap. Ledarutbildning Scout är utbildningen för dig som har fyllt 18 år eller har varit ledare i minst ett år efter BAS.
Inspirera och utveckla era blivande ledare, eller ledare som inte gått ledarutbildning. Erbjud dem att gå denna helg som en start på sommaren eller avslutning på terminen.

Det finns platser kvar. Läs mer här

Lägr1
Den 30/4 är det sista chansen att anmäla sig till Lägr1 som är ett utmanar- och roverläger och ordnas på Lysestrand i sommar! Det kommer bli en händelserik vecka full av aktiviteter som är perfekta för just utmanare och rover och dessutom används det nya roverprogrammet fullt ut! Läs mer och anmäl dig nu på http://www.lagr1.se/


Anteckningarna från distriktsrådet
Äntligen är anteckningarna från distriktsrådet den 23-24/3 färdigställda! Här finns allt sammanställt i en rapport där både presentationerna, diskussionerna i storgrupp och diskussionerna under respektive workshops. Öppna och läs! Hjälp oss gärna också att ta till vara på de idéer och tankar som kom fram under distriktsrådet genom att tipsa om ännu mer konkreta saker eller kanske hjälpa oss rekrytera någon till distriktsledningen! En ny struktur och nya idéer kräver nytt folk och nytt engagemang! Kanske är du rätt person eller vet någon som vi bör fråga? Hör av dig till oss! styrelsen@gbgscout.se


Roliga nyheter för alla som vill segla Mandalay.
I år är alla kvällsseglingar gratis att följa med på! Det är också gratis att boka Mandalay för segling med kåren! Detta hoppas vi leder till många roliga seglingar i år! Förutom kvällsseglingar finns det också helgseglingar och veckoseglingar dit man anmäler sig via kansliet.
www.ssf.scout.se/goteborg/verksamhet/mandalay/
www.facebook.com/mandalay.gbg


Nya öppettider på kansliet
Den 1 Maj så kommer vi att övergå till de nya öppettider på kansliet, då gäller följande:

Mån 09:00 - 12:00
Tis 14:00 - 18:00
Ons-tor 09:00 - 12:00
Fre Stängt
Vi kommer att ha semester stängt v.26-32 d.v.s. 24 juni- 9 augusti .
Övriga dagar under året som vi har stängt på kansliet är: Nyårsafton, Nyårsdagen, Trettondagafton, Trettondag jul, skärtorsdagen, Långfredagen, Annandag påsk, valborgsmässoafton, 1 Maj, Dag före Kristi himmelsfärdsdag, Kristi himmelsfärdsdag, Dag efter Kristi himmelsfärdsdag, Sveriges nationaldag, Midsommar afton, Dag före alla helgons dag, Julafton, Juldagen och Annandag jul.


Kanoterna har försetts med nya flytvästar

Nya flytvästar har köpts in till Göteborgsscouternas kanoter och utrustningen har också kompletterats med ett antal nya paddlar. Priset är fortsatt otroligt låga 400 kr per släp och dygn. Information om hur man bokar hittar ni här: http://www.ssf.scout.se/goteborg/service/kanoter/


Vandringen flyttad
Vandringen har bytt datum till 4-6 oktober. I övrigt stämmer informationen som har gått ut.



Valberedningen söker

Valberedningen för Göteborgs scoutdistrikt jobbar på uppdrag av stämman att ta fram ett utarbetat förslag för val till distriktets valbara funktioner. Till exempel lägger vi förslag på distriktsordförande, kassör, resterande distriktsstyrelse och revisorer. Just nu söker vi fler scouter i det nya distriktet som vill ställa upp i fyllnadsvalet på vårstämman till valberedningen. Arbetet tar en till tre timmar i månaden. Oftast har vi möte på distriktskansliet i Göteborg, Purpursnäckan, men självklart är vi flexibla att ha möten på andra ställen också.

Är du intresserad får du gärna skicka ett mail till valberedningen@gbgscout.se om du har frågor, funderingar eller bara vill veta mer.



 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!