Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

"HISO har till ändamål att utgöra ett sammanhållande band mellan i Helsingborg verkande idrottsanslutningar samt att tillvarata deras intressen"

HISO önskar er alla en skön sommar

Några områden att reflektera på tills hösten

Om ni får lite tid och ork över mellan solstrålarna, så välkomnas ni att fundera och reflektera på  spännande utvecklingsområden - om hur idrotten i Helsingborg skulle kunna utvecklas för våra ungdomar. 

Är ni en förening som t ex redan arbetar med några av nedanstående områden, eller arbetar med andra angelägna områden - och vill delge och hjälpa andra föreningar med "de goda exemplen"?


SeniorKraft - som extra resurs till föreningarna

Allt fler idrottsföreningar efterfrågar "flera händer", då allt färre människor engagerar sig ideellt. HISO har ambitionen att pröva och se på möjligheten till att engarera fler seniorer till idrotten (som också "lider" färre engagerade). Utöver hjälp med extra resurser följer och skapas det självklart också andra fördelar som åldersintegrering, seniort ledarskapsstöd till t ex ungdomsledare mm. HISO skulle med konceptet "SeniorKraft" kunna ta en koordinerande roll mellan idrottsföreningar och seniorföreningar. 

Vi ställer därför frågan om det finns föreningar som är intresserade av extrahjälp från seniorer? 

SOK Uppropet - Ett HJÄLP-uppror istället för upprop - om mer idrott i skolan

Ni har säkert sett SOK's uppror och larm om för lite idrottande i skolan, med 95 ledare och 265 Olympier som anslutit sig till uppropet.

HISO vill, tillsammans med flera krafter i samhället, göra detta upprop till ett lokalt uppror i Helsingborg - med ambitionen att göra det till ett "hjälp uppror". Vi vet alla att skolan idag är hårt kritiserar från många håll. Deras uppdrag är stort och komplext. Målet med detta upprop är därför att sträcka ut en hand till skolan och erbjuda skolan ökat samarbete och konstruktiv dialog med resurser som kan vara och är en möjliggörare till "fler idrottstimmar" i skolan, det kan vara både under och efter skoltid. Målet ärl att få ungdomar i rörelse för en godare hälsa och välmående elever och därmed bättre skolgång.

Idrottsföreningar är en av dessa viktiga hjälpresurser.

Vi söker nu föreningar som vill vara med i detta "hjälpuppror! Är er förening en av dessa?

Starta filialer i närområden

Vi vet att Helsingborg är en relativt segregerad stad. Vi vet också att det finns alltför få idrottsföreningar som är etablerade i dessa områden. Vi känner även till att det i Sverige är relativt enkelt och självklart att starta och driva föreningsverksamhet, vilket är mindre vanligt i andra länder. Det är dessutom känt att idrotten är gränslös och främjar bättre hälsa och tolerans samt kan användas som ett verktyg för ökad integration. 

HISO - tillsammans med Skåneidrotten, Helsingborg Fritid och seniorföreningar samarbetar i denna fråga.

Vi ställer därför frågan till er föreningar om det finns intresse hos några av er att starta t ex en filial i HBG's närområden, eller på annat sätt etablera er där?

Central HISO-tjänst - "extern kanslist"

HFA är initiativtagare till ett samprojekt med HISO, om att ta fram en extern tjänst som medlemsföreningar ska kunna ansluta sig till/ha avtal om, för hjälp med t ex medlemshantering, redovisning, fakturering, mindre centrala inköp. Föreningarna Helsingborg Wrestlingteam och HBG Bergania har bjudits in att delta i i uppstartsfasen som kunskapspartner och representanter från HISO's övriga medlemmar. 

Vi söker därför initialt sju föreningar som är intresserade av att använda denna tjänst i sin egen organisation! Är ni en av dessa föreningar?

HISO seminarium hösten - boka in seminarium!

Kommande seminarium: inspiration och bildning för utbildning av våra unga ledare.
Upplägg med inledande inspirationsföreläsare, föredrag med goda exempel från två föreningar, 
avslutning med en workshop som leder till att deltagarna får med sig lite verktyg hem.

Andra seminarier: välkomna in med förslag på områden som ni önskar förkovra er i!

HISO - tillförordnad verksamhetschef

Sören Hägvall, ordförande i HISO, kommer genom ett konsultuppdrag på ca 80% att verka som tillförordnad verksamhetschef på HISO. Detta gäller under en halvårsperiod och påbörjades i våras. Vice ordförande Lotta Falkenbäck kommer under denna interimsperiod att gå in som tillförordnad ordförande.


Klicka här om du vill delge nyhetsbrevet till en kollega, ledare, ungdom eller vän. Klicka här om du vill komma till HISO's Nyhetsarkiv på HISO's hemsida.  Klicka här för att dela med en vän på Facebook. Klicka här om du vill dela på Twitter. Klicka här om du vill dela på Linked In.

Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg, tel:  042-13 29 15,
e-post:
kansliet@hiso.se, hemsida: www.hiso.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har ett medlemskap eller relation med HISO. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!