Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SmåKoms nyhetsbrev – december 2014

Gott nytt år!

År 2014 går mot sitt slut. Vi från SmåKom vill tacka alla våra medlemmar och sympatisörer för året som gått. Vår bild är att SmåKom behövs mer än någonsin; de möjligheter och värden som finns utanför storstäderna måste lyftas fram i den nationella debatten. Att verka för att förutsättningarna är så likvärdiga som möjligt i hela landet är en grannlaga uppgift. I SmåKoms stadgar är formuleringen att föreningen ska vara "ett språkrör för de små kommunerna på i första hand nationell nivå". 

Vi kommer att forsätta detta arbete under 2015 genom opinionsbildning, kunskapsspridning och dialog.  


Intresseförfrågan från Boverket

Var finns duktiga och engagerade planerare som har erfarenhet av att arbeta i en mindre kommun och som kan ingå i Boverkets ÖP-referensgrupp?  Syftet med gruppen är att öka Boverkets kontaktyta. Gruppen stämmer av och lämnar synpunkter på aktuella frågor. Gruppen samlas 3-4 gånger per år och Boverket står för kostnaderna för resan. Deltagarna sitter i gruppen på eget mandat, meddelar Boverket vidare.

Nästa möte är redan den 3 februari i Stockholm. Anmäl därför eventuellt intresse snarast till SmåKoms kansli: hilkka.eskelinen@smakom.se. 


Kampen om varumärket - konferens Bräcke

I  SmåKoms medlemskommun Bräcke arrangerades den 4-5 december en konferens med titeln ”Kampen om varumärket”.

Syftet vara att belysa vem som sätter bilden av landsbygden, och hur bilden egentligen ser ut. Bland andra medverkade Po Tidholm, journalist och författare, Christel Gustafsson, landsbygdsstrateg på Jordbruksverket, Jan Torège, utredare på SKL och Hans Westlund,  professor i regional utveckling. 

All dokumentation finns Bräcke kommuns hemsida: 

bracke.se


2015 års verksamhetsplan fastställd på styrelsemötet

Årets sista styelsemöte ägde rum den 18-19 december i Stockholm.  Planering för 2015 stod på dagordningen. Rikskonferensen inklusive årsmötet går av stapeln den 22-24 april 2015 och höstmötet för medlemmar planeras till 19-20 november 2015.

Den verksamhetsplan som utarbetats på höstmötet fastställdes av styrelsen och återfinns här: Verksamhetsplan 2015


SABO och riksdagen besöktes

SmåKoms arbetsutskott besökte riksdagen och träffade denna gång ledamöter för Moderaterna och Miljöpartiet. Partiernas förslag till åtgärder för en utveckling av hela landet stod i fokus, liksom integrationsfrågan och den pågående centraliseringen av olika statliga verksamheter till städerna.

På SABO mötte vi vd Kurt Eliasson och hans medarbetare Jörgen Mark Nielsen. Bostadssituationen i landet dryftades. Vi fick också information om de prisvärda koncept för flerfamiljshus som SABO har förhandlat fram. Mera information finns på www.sabo.se.


SmåKom, Soldatängsvägen 12, 546 30 Karlsborg Kontakt: Sekreterare Hilkka Eskelinen, 073 70 87 380 hilkka.eskelinen@smakom.se; www.smakom.se

Du får detta utskick som medlem till SmåKom eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!