Funktionärsinfo från O-Ringen - Världens största orienteringsäventyr! Problem att visa det? Se det i webbläsaren


Nyhetsbrev till arrangörsföreningar O-Ringen Sälen 2016


December 2014 


Innehåll:
Tävlingsledaren har ordet
Avtalet undertecknat av föreningarna
Marknadsgruppen igång
Ledningsgruppen på plats
Vi söker flera funktionärer
GOD JUL 


Det här är ett nyhetsbrev från O-Ringen Sälen 2016. Du som får den här informationen representerar någon av de arrangörsföreningarna som står bakom O-Ringen i Sälen 2016. Nyhetsbrevet skickas till den adress som du uppgivit i Eventor, anmälningssystemet för orienteringstävlingar. 


Tävlingsledaren har ordet!

Vad är det som lockar att ännu en gång ta på sig ett uppdrag som jag hade i Sälen 2008?
En funktion som innebar flera hundra timmars arbete under flera års planering och extremt ansträngande arbete veckorna före och under tävlingen.

När jag fått distans till tävlingen börjar jag plocka fram alla positiva upplevelser och erfarenheter.
-Arrangera en tävling med över 100.000 starter på en vecka, utan några tävlingstekniska fel.
-De allra flesta av de 24.000 deltagarna  lämnade Sälen och var mycket nöjda med upplevelsen.
-Alla duktiga funktionärer som man fått arbeta med, en del under flera år, som sedan blivit vänner för livet.
-Alla kontakter man skapat inom orienteringen.

Det är allt detta som gör att jag är beredd att åter ta på mig rollen som tävlingsledare.

Nuläget.
Arbetet 1,5 år före O-Ringen 2016 kretsar mest kring tillsättandet av funktionsansvariga, banläggare, div möten med Länsstyrelsen, Sjukvården, Polisen, Räddningstjänsten mm. Därefter kan vi fördela arbetsuppgifter till klubbarna.

När organisationen med funktionsansvariga och funktionärer är på plats blir en viktig uppgift för mig  att serva med all den information som växer fram. Kan jag få ut information och ge rätt förutsättningar, vet jag att våra duktiga funktionärer kommer att se till att arrangemanget blir en succé även denna gång.

Fakta:
Namn: Alf Larsson
Funktion: Tävlingsledare
Klubb: HJS-Vansbro OK
Meriter: Inga större tävlingsmeriter men har deltagit i alla O-Ringen (5-dagars) sedan 1969. (Förutom 2008)
Ålder: 59 år
Familj: Sambo med Lisbet.
Bor: Skålö, Dala-Järna
Arbete: Inköp, försäljning och ekonomi i ett mindre verkstadsföretag.


Avtalet undertecknat av föreningarna

Inte en dag för sent har nu föreningarna tecknat avtalet med O-Ringen AB. Det har varit många turer fram och tillbaka men förhandlingsgruppen känner sig nöjd med slutresultatet. Överenskommelsen kan sammanfattas genom:
1. Den procentuella fördelningen mellan föreningarna och bolaget är 60/40
2. Vi har ett liknande avtal som övriga arrangörer
3. Budget på 90 000 starter ger föreningarna 7 500 000 i ersättning för nerlagt arbete. Det ligger i paritet med 2008 ersättning.
4. Den fasta organisationen bidrar och avlastar vårt arbete i mycket större utsträckning än vad som var fallet 2008.

Förhoppningen nu när vi lagt ner så mycket tid på avtalet är att vi tar igen det efter arrangemanget och då slipper reda ut oklarheter.
Nu är det full fart framåt med många roliga episoder och minnen som vi kommer att bära med oss många år efter 2016.

 

Marknadsgruppen igång

Marknadsgruppen för O-Ringen Sälen har haft sitt första möte, och är i full gång med planeringen av aktiviteter för 2015. Från sommarens O-Ringen blir det Sälen som får det stora skyltfönstret i O-Ringen kommunikationen. O-Ringentidningen, oringen.se mm blir Sälens. Redan den 1e mars kommer vi att starta Sälenbloggen på hemsidan.
En viktig del i kommunikationen blir närvaro på stora tävlingar såväl i Sverige som internationellt. Vill du vara med och bidra i detta arbete, genom att dela ut material på tävlingar så ta kontakt med Annichen


Ledningsgrupppen på plats

Ledningsgruppen har sedan senaste nyhetsbrevet utökats med Carola Landmark Jonestål, Sälens IF, ansvarig IT och Jannike Wåhlberg, OK Kåre, ansvarig Personal.

Carola är ny i orienteringssporten, så här berättar hon om sig själv:
Jag är mamma till 3 söner som alla är aktiva snowboardåkare därav allt mitt engagemang i föreningslivet. En Gyllene Regeln för mig är att, behandla andra som jag själv vill bli behandlad.

Jag har alltid varit väldigt engagerad i föreningslivet. Under 2011och 2012 var jag och en klubbmedlem i Leksand Snowboard & Freestyle Club ansvariga för Snowboard SM. 2013 var det Kläppen som höll i SM, de kallande in mig så jag var med och höll i trådarna igen. 2014 fick jag frågan från Svenska Skidförbundet om Sälens IF (jag hade då blivit invald som ordförande i Actionsektionen) vill arrangera Freeskiing & Snowboard SM (3st grenar i Freeskiing och 4st grenar i Snowboard). Det blev ett väldigt lyckat arrangemang. Under dessa event har jag hållit i allt från att söka sponsorer, kontakt med anläggning, domare, speakers och alla funktionärer.

Efter mitt första möte med O-Ringen blev jag så intresserad av att få vara med i detta spännande arrangemang. O-ringen för mig har alltid varit ett av de största familjearrangemangen även om jag aldrig har varit på ett. Jag ser verkligen fram emot att vara en del i detta stora och respekt fulla evenemang. Det ska bli så spännande.

Jannike, med många år i sporten beskriver sig själv på följande sätt:
Jag har varit engagerad inom orientering hela livet, både som tävlande och ledare, och har provat det mesta som funktionär och ledare i första hand på klubbnivå men även i distrikt och förbund. Förr var fokus främst på träning och tävling, nuförtiden mer på ledarskap. Bästa resultat är brons vid SM-kavlen -91. Det här är tredje året som jag är ledamot i SOFT-styrelsen. Vid EM inklusive publiktävlingar i Falun 2012 var jag personalansvarig. Jag gillar utvecklingsfrågor och att ha med människor att göra och de senaste 13 åren har jag arbetat i en annan ideell organisation (Civilförsvarsförbundet) med organisationsutveckling, utbildning, rekrytering av huvudfunktionärer m m och nyligen har jag istället börjat som centrumutvecklare i Borlänge. "Du blir vad du tänker" och "tillsammans är vi starka" är två viktiga ledstjärnor för mig, både privat och som ledare.


Vi söker flera funktionärer

Startchef
Uppdraget är att samordna de 8 starterna, före och under tävlingsdagarna. De olika starterna fördelas bland arrangörsklubbarna, vilka ansvarar för genomförandet.
Är du intresserad kontakta Alf Larsson

Skogen ansvarig 
Uppdraget är att samordna kontrollutsättning före och under tävlingsdagarna. Detta sker i nära samarbete med banläggarna. Ca 40 kontrollutsättare/vakter utför arbetet, vilka kommer att rekryteras från arrangörsföreningarna.
Är du intresserad kontakta Alf Larsson

Trafikplanering
Uppdraget är att ansvara för planering av trafikflöden - gående, cykel, bil och buss in till

O-Ringenstaden och till arenorna, samt att ansvara för planering av trafikskyltning, inventering av O-Ringens egna trafikskyltar och beställning av arbete hos den aktör som har rätt att skylta på väg. Kartor skall tas fram, dialog med myndigheter skall skötas, ansökningar om avstängning av vägar, sänkning av hastighet mm skall genomföras. Trafikvakter skall planeras och etableras.
Är du intresserad kontakta Ingemar Kyhlberg


Kontakt:

Jimmy Birklin Generalsekreterare 070-258 52 75, jimmy.birklin@oringen.se

Annichen Kringstad, Marknad och Kommunikation 070-655 15 57, annichen.kringstad@oringen.se 

Ingemar Kyhlberg, Service, kontakt Sälen 070-204 11 90, ingemar.kyhlberg@oringen.se 

Alf Larsson, Tävlingsansvarig 073-066 60 97, alf.larsson@oringen.se 

Lars Spångmyr, Tävlingsadministration 070-516 93 06, lars.spangmyr@oringen.se

Agneta Andersson, Upplevelseansvarig 070-591 10 67, angeta.andersson@oringen.se 

Jakob Wedman, Miljöansvarig 072-527 33 07,
jakob.wedman@oringen.se

Carola Landmark Jonestål, IT-ansvarig  073-262 77 06, carola.landmarkjonestal@oringen.se

Jannike Wåhlberg, Personalansvarig 070-688 86 34, jannike.wahlberg@oringen.se


Vill du ha mer information om O-Ringen - se vår hemsida www.oringen.se.
Undrar du över något, kontakta: O-Ringen, info@oringen.se, tel: 0771-49 90 00Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här
.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!