Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

November 2014

Långfärdsskridskor

Passa på att uppdatera utrustningen på Alewalds skridskodag onsdagen den 26 november på Kungsgatan 32, Stockholm kl.10.00-21.00. Vi kommer att ha minst 20% rabatt på alla skridskorelaterade produkter som du behöver för en härlig och säker tur på isen. Du har möjlighet denna dag att utrusta dig från topp till tå enligt dagens rekommendationer. Dessutom har vi spännande kvällsföreläsningar och bildvisningar.


  • Föreläsning med med kända skridskoåkaren och författaren Mårten Ajne onsdagen den 26 november på Kungsgatan 32, Stockholm kl 19.15. För att anmäla dig till föreläsningen klicka här,
  • 2 st föreläsningar med Jonas Ettemo ledare hos Östhammars Skrinnare onsdagen den 26 november på Östra Ågatan 27, Uppsala kl 17.15 och kl.18.00.

Vid köp av skridskopaket (Pjäxor, bindningar och skridskor) den 26 november bjuder Alewalds på 1 exemplar av boken Vintervatten av Mårten Ajne och Henrik Trygg som kostar 349 kr.

Passa på den 26 november från ca kl.17.00 så får du 20% rabatt  på alla böcker och kartor från Calazo.


Välkommen in och lär dig bryna dina långfärdsskridskor av en brynexpert från kl.14.00 den 26 november på Kungsgatan 32, Stockholm.

Tango Slipställ, Zandstra

Rejält och stabilt slipställ för bästa resultat vid slipningen av dina långfärdsskridskor.

Pris 449 kr

Läs mer och beställ här.

Foss Slipsten

Slipsten i hög kvalitet från holländska Zandstra.

Pris 349 kr

Läs mer och beställ här.


T-Skate NNN BC, Lundhags

Helt ny allround-skridsko som fungerar på alla typer av isar. T-skate har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Levereras med Rottefella NNN BC-bindning.

Pris 2 099 kr (med bindning)

Läs mer och beställ här.

T-Skate Pro, Lundhags

T-skate Pro är en lätt skridsko med kortare nos och åkradie. Skridskon är justerbar i längdled för NIS-bindningar. Passar bäst på plogade banor och fina isar. T-skate Pro har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Pris utan bindning.

Pris 1 599 kr (utan bindning)

Läs mer och beställ här.

NIS Zandstra

Innovativ och lätt skridsko för NIS bindning, som enkelt kan tas av och på utan skruvar. Bindningen kan lätt längdjusteras på skridskon. Detta för att hitta rätt balans för optimal skridskoåkning.

Pris 1 499 kr (utan bindning)


Tour Skate Boot, Lundhags

En ny tur- och skridskopjäxa med fodrat skaft i Neopren och vattenavvisande skinn. Förstärkning över tå och häl som ger stabilitet och skydd mot vassa stålkanter. Passar till Rottefella® BC-bindning.

Pris 2 599 kr

Läs mer och beställhär.

Skyllemarks, Blå


Bindningen kan justeras steglöst i sidled, vilket ger möjlighet att flytta hälen eller tån oberoende av varandra för att få till bra balans och åkläge. Levereras med Rottefella NNN BC bindning.

Pris 2 199 kr

Läs mer och beställ här.


Guide BC, Lundhags

Ny tur- och skridskopjäxa med Lundhags klassiska skalprincip och med urtagbar filtinnersko. Guide BC är en stabil pjäxa med kraftfull cellgummibotten, en pjäxa som är väl isolerad mot kylan underifrån och är optimal vid blöta förhållanden då innerskon kan plockas ut och ersättas.

Pris 2 899 kr

Läs mer och beställ här.




Grip Ice Claw Pro, Lundhags

Grip Pro är utvecklad för att fästas på axelremmen, elastisk cord håller nederdelen på plats.

Pris 249 kr

Läs mer och beställ här.

Gero WP 35, Lundhags

Smidig vattentät dagturssäck 35 liter med rullstängning. Fungerar även bra till skridskoåkning om man kompletterar med Lundhags Secura Safety System.

Pris 1 599 kr

Läs mer och beställ här.

Norröra Rescue Line Pro, Lundhags

24 meter flytande räddningslina i Polypropylen med urtagbar vikt och medföljande verktygspåse. Vikten kan ersättas med reservdelar och verktyg.

Pris 349 kr

Läs mer och beställ här.


Dimma Jacket, Lundhags

En hybridjacka i softshell och 3-lagers vattentätt Zethar®, speciellt utformad för aktiviteter med lite högre intensitet. Softshell-materialet ger hög rörelsefrihet vid skridskoturer och andra aktiviteter.

Pris 2 499 kr

Läs mer och beställ här.

Dimma Pant, Lundhags

Tekniska och väldigt sköna hybridbyxor i softshell och 3-lagers Zethar®, speciellt utformade för skridskoåkning och andra aktiviteter med högre intensitet. Finns i dam- och herrstorlekar.

Pris 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

M Alpha Comp Hoody, Arc´teryx

Hybridjacka populär jacka för skridskoåkare, som på grund av ansträngande aktiviteter genererar hög puls med tidvis kraftig svettning. Huva, skuldror och ovansidan på ärmarna samt nedre delen av jackan är sydd i vattentät 3-lagers Goretex. 

Pris 3 299 kr

Läs mer och beställ här.


Haglöfs erbjudande

Alla som handlar Haglöfs produkter för minst 1 000 kr så långt lagret räcker får välja ett exemplar av "På fjälltur Kungsleden" eller "På fjälltur Padjelanta Sulitelma".

På fjälltur, Kungsleden

Text och bilder av Claes Grundsten 

Boken beskriver hela den 44 mil långa leden från Abisko i norr till Hemavan i söder. För varje etapp finns uppgifter om avstånd, höjdskillnader, ungefärlig tidsåtgång och svårighetsgrad. Kostar 219 kr.

På fjälltur, Padjelanta

Text och bilder av Claes Grundsten

Områdets växlingar mellan stora vattenytor och böljande vidder saknar motstycke på andra håll och hit kommer också många för att fiska eller leta fjällväxter. Kostar 219 kr.


Alla som handlar Haglöfs produkter för minst 2 000 kr så långt lagret räcker får man ett exemplar av boken "Lappland min fjällvärld".

Lappland min fjällvärld

En enastående samling av Grundstens landskapsbilder och samtidigt en personlig skildring i text av hans fyrtiofem år som fjällvandrare. De mäktiga panoramauppslagen kompletteras med fotografens innehållsrika kommentarer och svartvita småbilder med varje fjälltopp och vandringsled angiven. Kostar 449 kr.


För att anmäla sig till Tormod Granheims föreläsning klicka här, anmäl dig senast 1 december.


Bergans nya kollektion Slingsby-William Cecil Slingsby var engelsman och en pionjär inom norsk alpinism med mängder av förstabestingningar i norska fjäll. Klicka här för att se fler Slingsby produkter.

Storen Jacket, Bergans

Teknisk jacka för skidåkning och klättring. Och därmed en jacka med kapacitet för allt friluftsliv. Gjord i 3-lagers Dermizax®NX som är det mest effektiva laminatet i Dermizax-familjen. Modellen ingår i nya serien Slingsby, som är plagg för krävande fjällsport som klättring och toppturer. Finns i dam- och herrstorlekar. Fler färger.

Pris 4 299 kr

Läs mer och beställ här.

Osatind Pant, Bergans

Lätt och följsam byxa i stretchig softshell. Utvecklad för toppturer och modellen ingår i Bergans tekniska serie Slingsby - uppkallad efter en pionjär inom norsk fjällsport. Finns i dam- och herrstorlekar.

Pris 1 799 kr

Läs mer och beställ här.

Slingsbytind Down Jacket, Bergans

Lätt dunjacka som ingår i Bergans Slingsby-serie med plagg och utrustning för krävande fjällbruk. Hög dunkvalitet och tekniska vävar i en modell som tar minimal plats i en klätterryggsäck och snabbt tas fram för att hålla värmen på standplatsen eller under lägerbestyren. Finns i dam- och herrstorlekar. Fler färger.

Pris 2 199 kr

Läs mer och beställ här.


Gratis teknikträning & vallaskola för alla våra skidkunder!

För att du ska få ut mesta möjliga av din utrustning och skidåkning så ingår alltid en vallaskola och teknikträning när du köper skidor hos oss. Vi ser alltså inte bara till att du får rätt utrustning, vi ser också till att du kan använda den på bästa sätt.

Dags för våra populära vallaskolor

Alla som köper skidor hos oss får vallaskola och teknikträning på köpet. Kurserna hålls av våra duktiga medarbetare som är f.d. elitskidåkare, teståkare åt landslaget/landslagsvallare och skidinstruktörer. Har du inte köpt skidor här, men vill delta ändå så är du självklart välkommen. Då kostar kurserna 300 kr per kurs och person. 

Vallaskolorna är kl.19.15-21.00 i Alewaldsbutiken på Kungsgatan 32:

  • Tisdag den 25 november
  • Måndag den 8 december

Läs mer om våra vallaskolor och anmäl dig till önskat datum på vår hemsida.


Skidträffar

Vi anordnar skidträffar, vallaskolor och föreläsningar för företag/arbetsplatser och föreningar/klubbar (minst 20 personer). Skicka ett mail till info@alewalds.se om ni är intresserade så tar vi kontakt med er.


Slipa skidorna

Nu är vår skidslip från Wintersteiger igång. Kom in och slipa dina skidor inför kommande längdskidåkning i vinter. Passa även på att se över all utrustning redan nu så att ni är redo att börja åka nu när första snön har kommit.


Missa inte kommande skiddagar hos Alewalds

  • 30-31 januari i butiken på Kungsgsgatan 32, Stockholm


Janus Tröja Rund Hals

Mjuk och skön tröja med rund hals. Gjord i ribbstickad och klorfri merinoull. Passar i alla sammanhang: i skolan, på dagis och fritiden. Ull är naturligt odörfri och värmer även i vått tillstånd. Finns i fler färger och i olika storlekar 80-140.

Ord. pris 249kr

Outletpris -70%

Läs mer och beställ här.


Janus Huvtröja

Tuff huvtröja i mjuk och behaglig ullfrotté som baseras på merinoull. Stor ficka på framsidan med ingång från sidorna. Stickade muddar vid ärmsluten. Ull är naturligt odörfri och värmer även i vått tillstånd. Finns i fler storlekar 90-140.

Ord. pris 539kr

Outletpris -70%

Läs mer och beställ här.

Tenson Marit

Ett underställ med både byxa och tröja. På grund av det snabbtorkande och stretchiga tyget är det perfekt som ett första lager.

Ord. pris  399kr

Outletpris -50%


Janus ullset, dammodell

Både byxa och långärmad tröja ingår. Fungerar bra året om då stället är stickat i lite tunnare merinoull. Ett bra set som passar den som aldrig testat ull och letar efter ett prisvärt alternativ att prova. Bred resår i midjan på byxorna.

Ord. pris 999kr

Outletpris -50%

Janus ullset, herrmodell

Både byxa och långärmad tröja ingår. Fungerar bra året om då stället är stickat i lite tunnare merinoull. Ett bra set som passar den som aldrig testat ull och letar efter ett prisvärt alternativ att prova. Bred resår i midjan på byxorna.

Ord. pris 999kr

Outletpris -50%

Tenson Ossian

Ett underställ med både byxa och tröja. På grund av det snabbtorkande och stretchiga tyget är det perfekt som ett första lager.

Ord. pris 399kr

Outletpris -50%



Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, vänligen klicka härObservera att du då därmed går ur vår stamkundsklubb och förlorar din intjänade bonus!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!