Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SmåKoms nyhetsbrev – oktober 2014

Höstmötet hägrar - välkommen!

Vi är inne i november, månaden för SmåKoms höstmöte för medlemmar. Vi kommer att besluta om verksamhetsplan och budget för 2015.

Programmet handlar i övrigt om kris- och katastrofplanering och -hantering, samt om ekonomi. 

Intressant program och trevlig och givande samvaro med kollerger från hela landet utlovas!

Stadge-enlig kallelse kommer i dagarna, men anmäl  dig senast den 7 november via vår hemsida, www.smakom.se. 

 

Styrelsemöte hos SKL

Torsdag-fredag den 30-31 oktober möttes styrelsen på SKL. Utöver egna frågor var SKL:s chefsekonom Bettina Kashefi inbjuden. Samtal fördes blan annat om budgtepropositionen och dess konsekvenser för kommunerna. 

SKL:s arbete med integrationsfrågor belystes också,  liksom en planerad undersökning om små kommuners förutsättningar att ställa krav på gymnasieverksamehten för sina elever. 

Styrelsen antog ett ytttrande om skrivelsen Ds 2014:31, "Nya steg för en effektivare plan- och bygglag". Yttrandet får fritt förfogas av våra medlemmar. Sista svarsdatum är den 1 december och yttrandet finns här.


PTS och Kommunallagsutredningen på agendan

SmåKoms orförande och sekreterare träffar företrädare för Post- och telestyrelsen, PTS, i början av november. Det finns många aktuella frågor att beröra:  Hur går arbetet vidare efter utredningen Bredband för Sverige in i framtiden; mobiltelefonitäckningen och dess utveckling; samhällsmaster, vad händer? 

Vi besöker också utredningen om en ny kommunallag för att föra samtal om förslag till förändringar.


Statliga jobb färre i små kommuner

SmåKoms enkät om utvecklingen av statliga jobb visade som väntat att antalet myndigheter och arbetstillfällen minskat under den senaste tioårsperioden. Bland de 30 kommuner som svarat, var minskningen ca 30 myndigheter och ca 500 jobb. Vi ämnar nu komplettera bilden med SCB:s statistik om sysselsättning för att kunna argumentera för en förändrad lokaliseringspolitik hos rikets beslutande organ. SmåKoms debattartikel i frågan kan läsas här.           

 

Väl mött till höstmötet den 27-28 november!


SmåKom, Soldatängsvägen 12, 546 30 Karlsborg Kontakt: Sekreterare Hilkka Eskelinen, 073 70 87 380 hilkka.eskelinen@smakom.se; www.smakom.se

Du får detta utskick som medlem till SmåKom eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!