Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Januari 2015

Alewalds långfärdsskridsko- och längdskiddagar

Välkomna till Alewalds långfärdsskridskodag tisdag den 27 januari med 20% rabatt på utvalt långfärdsskridskosortiment. Längre ner i detta mail hittar du information om våra skiddagar fredag den 30 och lördag den 31 januari med 20-50% rabatt på längdskidsortimentet. Vi lottar ut startplatser till Tjejvasan, Kortvasan, Öppet Spår och Halvvasan bland våra skidkunder som köper skidor under dessa 2 dagar.

  • Föreläsning med kända skridskoåkaren och författaren Mårten Ajne  tisdagen den 27 januari på Kungsgatan 32, Stockholm kl 19.15. För att anmäla dig till föreläsningen klicka här,
  • Välkomna till Alewalds längdskiddagar fredag den 30 och lördag den 31 januari. Vi erbjuder dig som kund 20-50% rabatt på längdskidsortimentet.

Alewalds långfärdsskridskodag tisdag den 27 januari på Kungsgatan 32 i Stockholm och Östra Ågatan 27 i Uppsala

Passa på att uppdatera utrustningen på Alewalds skridskodag tisdagen den 27 januari i Stockholm kl. 10.00-19.00 och Uppsala kl. 10.00-18.30. Vi kommer att ha 20% rabatt på utvalda långfärdskridskorelaterade produkter som du behöver för en härlig och säker tur på isen. Du har möjlighet denna dag att utrusta dig från topp till tå.

Skridskopaket

Vid köp av skridskopaket från 2 558kr (Pjäxa , bindning och skridsko) bjuder Alewalds på 1 exemplar av boken Vintervatten av Mårten Ajne och Henrik Trygg som kostar 349 kr. Gäller så långt lagret räcker.


Zandstra Slippaket

Innehåller:

  • Tango slipställ ord pris 449kr
  • Foss slipsten ord pris   349kr
  • Slipsten triangel ord pris 179kr
  • Slipsten fickmodell ord pris 49kr

Slippaket

                799 kr

                          Ord. pris 1 026 kr

Tango Slipställ, Zandstra

Rejält och stabilt slipställ för bästa resultat vid slipningen av dina långfärdsskridskor.

Ord. pris 449 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Foss Slipsten

Slipsten i hög kvalitet från holländska Zandstra.

Ord. pris 349 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.


T-Skate NNN BC, Lundhags

Helt ny allround-skridsko som fungerar på alla typer av isar. T-skate har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Levereras med Rottefella NNN BC-bindning.

Ord. pris 2 099 kr (med bindning)

-20% rabatt

 Läs mer och beställ här.

T-Skate Pro, Lundhags

T-skate Pro är en lätt skridsko med kortare nos och åkradie. Skridskon är justerbar i längdled för NIS-bindningar. Passar bäst på plogade banor och fina isar. T-skate Pro har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Pris utan bindning.

Ord. pris 1 599 kr (utan bindning)

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Track, Zandstra

Zandstra Track har en lite bredare vridstyv T-profil vilket ger en behaglig känsla men inte är lika snabb och mjuk som Zandstra Blade. Track är en ypperlig skridsko för den som vill ha en något billigare skridsko men som inte tummar på kvaliteten. Levereras med Rottefella NNN BC-bindning.

Ord. pris 2 099 kr (med bindning)

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

 

 


Tour Skate Boot, Lundhags

En ny tur- och skridskopjäxa med fodrat skaft i Neopren och vattenavvisande skinn. Förstärkning över tå och häl som ger stabilitet och skydd mot vassa stålkanter. Passar till Rottefella® BC-bindning.

Ord. pris 2 599 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Skyllemarks, Blå


Bindningen kan justeras steglöst i sidled, vilket ger möjlighet att flytta hälen eller tån oberoende av varandra för att få till bra balans och åkläge. Levereras med Rottefella NNN BC bindning.

Ord. pris 2 199 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Guide BC, Lundhags

Ny tur- och skridskopjäxa med Lundhags klassiska skalprincip och med urtagbar filtinnersko. Guide BC är en stabil pjäxa med kraftfull cellgummibotten, en pjäxa som är väl isolerad mot kylan underifrån och är optimal vid blöta förhållanden då innerskon kan plockas ut och ersättas.

Ord. pris 2 899 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.



Spike Ice Claw, Lundhags

CE-certifierade isdubbar med handtag i hårdplast. Plasthållare
till dubbarna samt en visselpipa ingår.

 Ord. pris 149 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Ryggsäck, Zandstra

Långfärdsskridskosäck som med några lätta handgrepp kan göras om till dagstursäck. Volym 35-40 liter + topplock och sidofickor.

 Ord. pris 899 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Norröra Rescue Line, Lundhags

24 meter flytande räddningslina i Polypropylen med vikt för att optimera kastet. Förvaringssäcken glider bra på is och snö och har justerbart handtag.

 Ord. pris 279 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

 


Dimma Jacket, Lundhags

En hybridjacka i softshell och 3-lagers vattentätt Zethar®, speciellt utformad för aktiviteter med lite högre intensitet. Softshell-materialet ger hög rörelsefrihet vid skridskoturer och andra aktiviteter. Finns i dam och herrmodell i storlekarna XS-L.

Ord. pris 2 499 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Dimma Pant, Lundhags

Tekniska och mycket sköna hybridbyxor i softshell och 3-lagers Zethar®, speciellt utformade för skridskoåkning och andra aktiviteter med högre intensitet. Finns i dam och herrmodell i storlekarna XS-L.

Ord. pris 1 999 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

M Alpha Comp Hoody, Arc´teryx

Populär hybridjacka för skridskoåkare, som på grund av ansträngande aktiviteter genererar hög puls med tidvis kraftig svettning. Huva, skuldror och ovansidan på ärmarna samt nedre delen av jackan är sydd i vattentät 3-lagers Goretex. 

Ord. pris 3 299 kr

-20% rabatt

Läs mer och beställ här.

Samtliga priser gäller så långt lagret räcker och endast tisdag den 27 januari.


Alewalds längdskiddagar 30 och 31 januari på Kungsgatan 32 i Stockholm och Östra Ågatan 27 i Uppsala

Välkomna till Alewalds längdskiddagar fredag den 30 och lördag den 31 januari. Vi erbjuder dig som kund 20-50%rabatt på längdskidsortimentet. Vi lottar ut startplatser till Tjejvasan, Kortvasan, Öppet Spår och Halvvasan bland våra skidkunder som köper skidor under dessa 2 dagar.


Öppettider på Alewalds Kungsgatan 32 i Stockholm:

  • Fredag den 30 januari kl.10.00-20.00
  • Lördag den 31 januari kl.10.00-17.00

Öppettider på Alewalds Östra Ågatan 27 i Uppsala:

  • Fredag den 30 januari kl.10.00-18.30
  • Lördag den 31 januari kl. 10.00-16.00

Redline Carbone Classic, Madshus

Snabb och lätt toppskida med optimerad balans mellan fäste, bra glid och följsamhet i spåret.

4 999 kr

Ord. pris 6 999 kr

Läs mer och beställ här.

RCS Classic Plus, Fischer

Framstående tävlingsskida tidigare år och fortfarande en ypperlig skida som passar såväl tävlingsåkare som motionärer för åkning i klassisk stil.

2 999 kr

Ord. pris 4 999 kr

Läs mer och beställ här.

Sport Skintec, Atomic

Vallningsfri skida av hög kvalitet med Skintec stighudar applicerade vid fästzonen för fäste oavsett snökvalitet eller temperatur. Det enda du behöver tänka på är att lägga på lite glidvalla på glidytorna emellanåt. Enkelt och tidsbesparande när du efter jobbet snabbt vill komma ut i spåret för motionsrundan.

1 999 kr

Ord. pris 2 999 kr

Läs mer och beställ här.


Diamond 9 Max Alewalds, One Way

Mycket bra stav för kräsna motionärer. 100 % Diamond Carbon ger en mycket lätt och ändå stark stav med fina pendelegenskaper. Smidigt korkgrepp och ny handledsrem, AV+ (samma som på Oneways toppmodell Premio HD), ger tajtare passform och bättre kraftöverföring. Alewaldslogga på röret.

999 kr

Ord. pris 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

Diamond 930 Alewalds, One Way

Utomordentligt prisvärd stav i en kompositblandning med 30% kolfiber. Försedd med isolerande korkhandtag vilket ger en varm känsla i handen. Bra remsystem och en något större truga än racemodellerna vilket är bra i motionsspårens mer uppåkta spår. Alewaldslogga på röret.

599 kr

Ord. pris 799 kr

Läs mer och beställ här.


Athena CLC, Madshus

Tidigare års “värsting dammodell”. Med förstärkningar i kolfiber vid strategiska partier, är skon både stabil, lätt och följsam och ger en utmärkt kontroll av skidorna. Kolfiber är extremt lätt, starkt och vridstyvt. Ovandel i MemBrain® softshell som är komfortabelt, flexibelt och vattenavvisande med goda andningsegenskaper. Finns i storlekarna 38-42.

999 kr

Ord. pris 2 599 kr

Läs mer och beställ här.



Hyper RPC, Madshus

Smidig och bekväm sko för klassisk åkning. Försedd med MemBrain® softshell som håller dig torr, varm och komfortabel. Den sitter verkligen skönt runt foten precis som Madshus alltid har varit kända för. Verkligen en prisvärd pjäxa som gör din skidåkning mer njutbar.

1 499 kr

Ord. pris 2 399 kr

Läs mer och beställ här.

S-LAB Classic, Salomon

Salomons toppmodell avsedd för klassisk åkning. S-Lab har kolfiber i platta och chassi för att uppnå bra vridstyvhet, stabilitet och kraftöverföring. Sensifit Overlap - innerskons semi-mjuka partier är fästa till chassit för bästa kontroll och kraftöverföring.

1 699 kr

Ord. pris 2 699 kr

Läs mer och beställ här.

RC Carbon Classic, Salomon

Suverän pjäxa positionerad snäppet under värstingmodellen S-Lab. Avsedd för klassisk skidåkning och då den har en något bredare läst och tjockare stoppning än tävlingsmodellen, är den ett bättre alternativ för de flesta som vill ha en riktigt bra pjäxa.

1 299 kr

Ord. pris 1 999 kr

Läs mer och beställ här.

Samtliga priser gäller så långt lagret räcker

Gratis teknikträning & vallaskola för alla våra skidkunder!

För att du ska få ut mesta möjliga av din utrustning och skidåkning så ingår alltid en vallaskola och teknikträning när du köper skidor hos oss. Vi ser alltså inte bara till att du får rätt utrustning, vi ser också till att du kan använda den på bästa sätt.

Vasaloppet

Nu är det dax att se över dina skidor inför Vasaloppsveckan. Vi erbjuder slip- och vallaservice. För prislista klicka här.

Dags för våra populära vallaskolor

Alla som köper skidor hos oss får vallaskola och teknikträning på köpet. Kurserna hålls av vår kunniga personal som är f.d. elitskidåkare, vallare åt landslagsåkare och skidinstruktörer. Har du inte köpt skidor här, men vill delta ändå så är du självklart välkommen. Då kostar kurserna 300 kr per kurs och person. 

Vallaskolorna i Alewaldsbutiken på Kungsgatan 32, Stockholm:

  • Måndag den 2 februari 2015, kl.19.15-21.00
  • Måndag den 16 februari 2015, kl.19.15-21.00

Vallaskola i Alewalds butiken på Östra Ågatan 27, Uppsala:

  • Tisdag den 27 januari 2015, kl.18.30-20.00.

Läs mer om våra vallaskolor och anmäl dig till önskat datum och plats på vår hemsida.


Skidträffar

Vi anordnar skidträffar, vallaskolor och föreläsningar för företag/arbetsplatser och föreningar/klubbar (minst 20 personer). Kanske ni är en grupp som tränar inför t ex Vasaloppet eller bara vill lära er mer. Skicka ett mail till info@alewalds.se om ni är intresserade så tar vi kontakt med er.


Slipa skidorna

Vi har världens modernaste slipmaskin från Wintersteiger. Välkommen in med dina skidor.


Nu kan du hyra skidutrustning av Alewalds ute på Gärdet i Stockholm

Alewalds är med som huvudsponsor till Stockholms skidspår på Gärdet. Vi har dags/ kvällsuthyrning av längdskidor, pjäxor och stavar för användning i skidspåren på Gärdet. Återlämning av utrustningen måste ske senast vid angiven stängningstid respektive dag/ kväll. Vi har även försäljning av valla och tillbehör samt enklare vallaservice på plats. Öppettider kommer fortlöpande att anges på vår facebooksida och kommer att variera beroende på vädret och tillgång till personal. Klicka här för att se när vi har öppet på Gärdet, Stockholm.


Haglöfs erbjudande

Alla som handlar Haglöfs produkter för minst 1 000 kr får välja ett exemplar av "På fjälltur Kungsleden" eller "På fjälltur Padjelanta Sulitelma". Gäller så långt lagret räcker.

På fjälltur, Kungsleden

Text och bilder av Claes Grundsten 

Boken beskriver hela den 44 mil långa leden från Abisko i norr till Hemavan i söder. För varje etapp finns uppgifter om avstånd, höjdskillnader, ungefärlig tidsåtgång och svårighetsgrad. Kostar 219 kr.

På fjälltur, Padjelanta

Text och bilder av Claes Grundsten

Områdets växlingar mellan stora vattenytor och böljande vidder saknar motstycke på andra håll och hit kommer också många för att fiska eller leta fjällväxter. Kostar 219 kr.


Alla som handlar Haglöfs produkter för minst 3 000 kr får ett exemplar av boken "Lappland min fjällvärld". Gäller så långt lagret räcker.

Lappland min fjällvärld

En enastående samling av Grundstens landskapsbilder och samtidigt en personlig skildring i text av hans fyrtiofem år som fjällvandrare. De mäktiga panoramauppslagen kompletteras med fotografens innehållsrika kommentarer och svartvita småbilder med varje fjälltopp och vandringsled angiven. Kostar 449 kr.


Kungsgatan 68 i Stockholm

M Cerro Torre Jkt, Craft

Ljusblå elastisk softshell-jacka med ergonomiskt placerade sömmar som följer kroppens rörelser. Endast herr modell.

Outletpris  399 kr

Ord. pris 1 199 kr


 

M Warm Knickers, Craft

Svart underställs byxor i trekvarts modelll. Högteknologiskt material som håller dig varm samtidigt som det andas. Endast herr modell.

Outletpris 199 kr

Ord. pris   549 kr


M Shaped Pullover, Craft

Lätt och elastisk pullover med tight, skön passform. Perfekt för intensiv träning i kalla förhållanden. Ergonomisk konstruktion för optimal rörelsefrihet. Finns i flera färger och i herr/ dam modell.

Outletpris 229 kr

Ord. pris   499 kr



 W AR Winter Tights, Craft

Löpartights i funktionsmaterial. Borstad insida för extra värme och komfort. Ergonomisk passform för optimal rörelsefrihet. Finns i herr/ dam modell.

Outletpris 279 kr

Ord. pris   599 kr


Merino Nelson Crew, Bula

Svart underställsbyxa som fungerar bra året om då stället är stickat i lite tunnare merinoull. Ett bra set som passar den som aldrig testat ull och letar efter ett prisvärt alternativ att prova. Bred resår i midjan på byxorna. Finns i herr/ dam modell.

Outletpris 399 kr

Ord. pris   599 kr


Merino Gabriel Pant, Bula

Svart underställströja som fungerar bra året om då stället är stickat i lite tunnare merinoull. Ett bra set som passar den som aldrig testat ull och letar efter ett prisvärt alternativ att prova. Finns i herr/ dam modell.

Outletpris 399 kr

Ord. pris   599 kr



Kommande skidtävlingar där vi är samarbetspartner:

Tjejskidan kommer att köras på lördag den 24 januari med nya starttider
OBS! Se nya starttider
Tjejskidan arrangeras för första gången på Arninge golfbana i Täby. Den totala sträckan är ändrad och blir 12 kilometer. Det blir åtta varv på konstsnöslingan. Slingan är 1500 meter, med minst tre spår i bredd. Varje deltagare får själv hålla koll på varven. Arrangörerna har mellantider.

Tjejskidan är trots en kortare distans fortfarande seedningsgrundande för Tjejvasan. Samåk gärna då det kan vara svårt med parkering. Om du vill få hjälp med vallning går det bra att lämna in skidorna på Alewalds butik Kungsgatan 32 på torsdag och fredag. Skidorna måste vara rengjorda annars tillkommer en extra avgift. Skidorna som lämnas i butiken transporteras till tävlingsplatsen på lördag. Vallare finns också på plats på tävlingsdagen. Nummerlappar hämtas i Alewalds butik på Kungsgatan 32, Stockholm torsdag och fredag kl 10-19. Chipen hämtas på tävlingsplatsen på lördag morgon från kl 8.  

OBS!Nya starttider. Tävlingsklass startar kl 10:00 och Motionsklass startar kl 11:15. Välkommen och lycka till på Tjejskidan!

Läs mer och anmäl dig här.


Värmdöloppet 1/2 2015

Seedningslopp för Vasaloppet. Det finns två distanser att välja på, 42 km och 15 km, damer och herrar. Kvalificerad vallaservice erbjuds hos Alewalds enligt deras prislista. Även stenslipning kan erbjudas. Skidor lämnas hos Alewalds på Kungsgatan 32 i Stockholm för transport till loppet. Hjälp med fästvalla erbjuds även på tävlingsdagen ute på loppet och då gäller först till kvarn.

Läs mer och anmäl dig här.

Stockholm Ski Marathon 15/2 2015

Stockholm Ski Marathon är framflyttat och genomförs den 15 februari 2015 vid Lida Friluftsgård, Tullinge. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan. Det finns två distanser att välja på, 46 km och 16 km. Varmt välkomna till en häftig utmaning i ett mycket vackert naturområde. Kvalificerad vallaservice erbjuds hos Alewalds enligt deras prislista. Även stenslipning kan erbjudas. Skidor som lämnas in senast fredag 13 februari hämtas lördag den 14 februari hos Alewalds på Kungsgatan 32, i Stockholm eller levereras ut till loppet. Hjälp med fästvalla erbjuds även på tävlingsdagen ute i Lida och då gäller först till kvarn. 

Chip och nummerlappsutlämning sker på följande platser och tider:
Fredag 13/2 – Alewalds butik Kungsgatan 32, Stockholm kl 12.00-19.00
Lördag 14/2 – Lida kl 11.00-13.00
Söndag 15/2 –Lida kl 07.30-10.45

Läs mer och anmäl dig här.

Årefjällsloppet 27-28/3 2015

Den 27-28 mars genomförs tredje upplagan av Årefjällsloppet, Sveriges snabbast växande längdskidtävling. I slutet av mars är vårvintern som vackrast och banansträckningen går över myrar, sjöar och fjäll med målgång i Åre by. Välj mellan tre klasser, 75km, 35km eller 11km som genomförs med masstart i klassisk teknik. 75km klassen är final i Swix Ski Classics, långloppstouren på längdskidor och direktsänds i ett 20-tal länder, i Sverige av TV4. Du kan också anmäla ditt företag och utmana andra mot målet i Åre. Du kan också passa på att seeda dig till Vasaloppet 2016. 

Läs mer och anmäl dig här.



Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, vänligen klicka härObservera att du då därmed går ur vår stamkundsklubb och förlorar din intjänade bonus!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!