Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

God Jul från Sommarro Golf

Hej Lars

Ni får säkert många bilder på tomtar och fina julkort från era vänner. Från oss får ni istället en golfbild tagen den 22 december. Grönt och fint eller hur...

November är kanske inte den roligaste månaden vädermässigt i Sverige. Endast 6 soltimmar i Karlstad på en hel månad, är detta möjligt ? Nu är den i alla fall november över och vi närmar oss jul där vi får möjlighet att samla familjen och umgås. Faktum är att det har vänt och vi går redan mot ljusare tider.

Bilden tog jag idag 22 december,  Visst ser det inbjudande ut. 12:an är verkligen vacker i kvällssolen.

Några av oss har trotsat vädrets makter och spelat vinterligan men flertalet har säkert ställt undan klubborna i väntan på vårsolen. Det finns ju inte inte jättemycket att rapportera om denna tiden på året så det blir ett kort nyhetsbrev denna gång.

Kollade ni finalen av Europatouren på TV. Snacka om att det är små marginaler i golf ibland. Stensons inspel på 17:e hålet studsade höger och rann ner mot koppen och en säker Birdie. Rafa Cabrera-Bello landade nästan på samma ställe men studsade vänster och ner i vattenhinder.

Grattis till Stenson som vann finalen för 2:a året i rad och tack för en spännade söndag i soffan.

Hoppas alla får en härlig jul så hörs vi igen på andra sidan årsskiftet.

Golfhälsningar Lars

Nya Avgifter 2015

Det blir små justeringar av avgifterna fr 2015. SiTrevligare sta datum att betala är som vanligt 28/2 2015. Betalar man i tid får man 300:- i rabatt. Alla som betalar via autogiro får automatiskt 300:- i rabatt. Månadsavgiften räknas upp med 8:- per månad. Om du av någon anledning vill avsluta ditt autogiro måste du höra av dig till oss. 

Sommarros autogirolösning som infördes redan 2008 blev under 2014 vald av Svenska Golfförbundet till den officiella autogirolösningen för alla golfklubbar. Ansökan om autogiro finns numera i Min Golf vilket gör det enkelt att ansöka. Många golfklubbar i Sverige använder nu samma lösning vilket vi självklart är stolta över. Sommarro skall alltid vara ledande i utvecklingen av nya tjänster.

Stamford AB från Karlstad har utvecklat programvaran för Autogiro. 

Varför införde vi ett "liftkort" ?

Sättet att köpa golfspel har förändrats i samhället de senaste åren. Allt fler golfare önskar att konsumera golf på många olika banor till lägsta möjlig pris där "hemmaklubb" är ointressant. Man behöver bara ett golfID och ett handicap. Självklart finns det också en stor mängd golfare som anser att hemmaklubben är viktig. För oss är gemenskap, engagemang och igenkännande viktiga frågor. Men andelen golfare köper ett greenfeemedlemskap ökar. Några inom golfbranchen menar att det är ett underkännande i klubbens sätt att ta hand om nya spelare. Jag tror att det kan vara delvis rätt. Jag tror dock det finns en mängd golfare som bara konsumerar själva spelet och där klubblivet är ointressant. Oavsett vad så är båda grupperna lika välkomna att köpa golfspel på Sommarro.

I skidbacken är vi sedan länge vana att köpa ett liftkort, som numera är ett "chip" för att komma igenom grinden och åka upp i liften. Det är skidanläggningarnas naturliga sätt att se till att som åker i backen betalar sin avgift. Avgifter som är helt nödvändiga för driften av anläggningen. 

Inom golfen ha vi alltid förutsatt att alla som spelar på golfbanan betalat för sitt spel i förväg. Antigen genom medlemsskap som ger obegränsat spel mot en förutbestämd avift eller genom att betala greenfee när man spelar.

Vid de relativt får bankontroller vi orkar genomföra under säsong träffar vi alltför ofta golfare som tyvärr inte har betalat för sin runda i förväg. För några av er som orkar läsa mina nyhetsbrev kanske detta verkar overkligt men det är tyvärr dagens sanning och inget som bara gäller på Sommarro. 

När vi i 2014 införde Sommarros "liftkort" dvs vårt chip till grinden, var det i en ambitionen att erhålla en typ av automatisk betalningskontroll. Medlemmar med förbetalt obegränsat spel kunde kvittera ut ett chip "liftkort" till självkostnadspris. Greenfeemedlemar eller greenfeegäster blev i princip hänvisade till att spela golf när vår reception och därmed grinden var öppen.

Fortfarande kan medlemmar med "Liftkort/Chip" ta med gäster utanför våra relativt generösa öppettider. Gäster kan fortfarande betala i förväg via greenfeeinkastet. Antigen med kort eller kontanter. 

Tyvärr hander det fortfarande att vi plockar spelare på banan som inte betalat i förväg. Både greenfeemedlemmar och gäster från andra klubbar.

Intäkten via medlemskap eller greenfee är även för oss golfanläggningar förutsättningen för att bedriva verksamheten.

Vi får jobba vidare med detta genomföra tätare kontroller kommande säsong. Ingen skall kunna spela golf utan att betala. Det är helt enkelt inte rättvist mod de som betalar. 

 

 

Juniorklubben har egen hemsida

Information om juniorgolfklubben på Sommarro har nu flyttat till en egen hemsida.  Du hittar den hemsidan här.

Juniorklubben behöver fler ledare

Har du tid att hjälpa till i juniorverksamheten. Alla är välkomna att hjälpa till. Du behöver inte vara duktig golfare eller ha egna barn i junioråldern.  Läs mer på juniorklubbens hemsida.

Receptionen byggs om i vinter

Under vinteruppehållet kommer vi att bygga om receptionen något. Vi kommer öppna upp väggen mot entrén så att vi får lättare att välkomna våra medlemmar och gäster. Planen är att ha kunna öppna 2 kassor vid högtryck. Våra restauranggäster får en egen kö så att golfarna som skall checka inte behöver vänta på matbeställningar. Vid lägre tryck kommer endast den vanliga kassan vara öppen som tidigare. 

Vi hoppas att det blir bättre service för alla. 

 

Årsavgifter 2015

Våra årsavgifer räknas upp med 100:- (2-3 procent) till nästa säsong. Vi behåller samtliga medlemskategorier sedan tidigare. Greenfeemedlemskapet som infördes 2014 finns kvar men utökas något och innehåller 2 fria ronder per säsong. Priset blir 995:-

Klubbhuset perfekt festlokal

Letar du lokal för en fest med företaget eller fyller du jämt. Sommarros klubbhus är en perfekt festlokal för större sällskap. Du slipper inköp, städning och matlagning och disk. Vi erbjuder fullservice med serving av mat och dryck samt olika aktiviteter till ett attraktivt pris. Självklart har vi dansmusik via Spotify. Bryt av festen med pilkastning, biljard eller boule. 

Det är tyvärr inte möjligt att bara hyra lokelen eller att använda egen catering. Vårt alkoholtillstånd begränsar våra möjligheter till privata löningar men våra priser tål att jämföras.

 

Hjälp oss att sälja vår festlokal.

Om du bokar en fest för minst 40 personer under perioden oktober till mars 2015 erbjuder vi dig 50% rabatt på medlemsavgiften för 2015.

För priser och och menyförslag se hemsidan.  

Bokning görs via mail eller tfn.

 

 

Julförsäljning hos Birger

Birger säljer ut bollar och klubbor till bra priser inför julafton. Kolla Birgers hemsida om du vill köpa en julklapp. 

T.ex Putter Odessy Versa från 1595:- till 1095:-

Träningsresa till Lumine Golf i spenian med Birgertill.

Teknikträning i golfstudion i vinter. Perfekt julklapp.

Logo bollar mm

För mera information kolla hemsidan www.kjellstedtgolf.se 

Sommarro Links - När spelområden med kvalitet "hela" säsongen är viktigt

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!