Veckans Coachtips - små idéer för förändring och framgång. Se brevet i webbläsaren.



Julklappar?

Köp boken "Receptbok för ett rikare liv. Personligt ledarskap" till all personal. Eller som julklapp till era kunder.

Fler än 5 ex, 140:-/st
Fler än 10 ex, 120:-/st
Fler än 15 ex, 100:-/st

(Ord pris ca 170:-/st)


Beställ här!
(faktureras, 6% moms och frakt tillkommer)


Motivation och arbetsglädje!

Behöver du en talare till nästa konferens?

"Kenths föredrag har alltid högt tempo, är praktiska, provocerande och väcker till eftertanke. Med mycket värme, omtanke och engagemang. Kenth är sitt budskap."

Ämnen:   

  • Håll ångan uppe - motivation i förändring
  • Mera flyt - motivation och arbetsglädje
  • Service i mästarklass
  • Aktiv klagomålshantering - besvärliga kunder

Läs mer på hemsidan!


Det är inte som du tror...

Historien handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 5 årigadotter för att hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper.

Läs hela inlägget i bloggen!


Praktiskt om coachande ledarskap

Vill du öka delaktigheten, skapa mer motivation och undvika extraarbete?
Gör som ca 7 700 andra,
skaffa boken - NU!
250:- (+ moms)


Coacha andra

Läs sammanfattningen (8 sidor) av min bok Konsten att få andra att prestera från Kontentan Förlags AB. Sänd en e-post till mig och du får ditt eget exemplar.

Vill du istället ha hela boken - säg till - jag signerar den gärna. Perfekt för ledningsgruppen!


Ge service

Läs sammanfattningen (8 sidor) av min bok Servicekompassen - framgångsfaktorer för service i mästarklass från Kontentan Förlags AB. Sänd en e-post till mig och du får ditt eget exemplar.

Vill du istället ha hela boken - säg till - jag signerar den gärna. 


Gör ditt val på smörgåsbordet (#216)

Hej !

Lucia står för dörren och inleder julfirandet enligt traditionen. Traditioner är viktiga. Många är väl värda att bevara, andra är det kanske dags att ändra på. Fick en del respons kring förra veckans brev "Säg NEJ till julen", tack för det! 

Glöm inte: Att välja bort måsten för att välja till det som just du behöver för att helgerna ska ge dig livselexir. Avslutar veckans brev med lite kring detta...

Men först några tankar kring livets smörgåsbord...
Vad väljer du?

Välkommen till ett nytt Veckans Coachtips - små idéer för förändring och framgång!


Kenth Åkerman

kenth@kenthakerman.com

PS 1: Har du problem med julklappar? Köp en upplevelse, varför inte Segwaytur i Göteborg. Följ länken!

PS 2: Dags att boka in kick-offen efter våren? Eller kolla in min nya hemsida för lite inspiration. Hör också gärna av dig! 

PS 3: Behöver ni kanske ett bollplank i ledningsfrågor eller kring motivation, eller varför inte för att vässa din nästa presentation? Väntar på att höra ifrån dig!


"Världen är en fantastisk bok, och den som aldrig lämnar sitt hem läser bara en sida av den."
Augustinus


Gör ditt val på livets smörgåsbord.
Vad väljer du? Och vad väljer du bort? 


Livet är som ett smörgåsbord...

När det är dags för våra svenska högtider står smörgåsbordet framdukat. Påsk, midsommar och jul, med ungefär samma innehåll. Och däremellan kanske det blir ett "vanligt" smörgåsbord... På bordet serveras några basingredienser som alltid måste finnas och därtill skiftar det med olika specialiteter beroende på var i landet och i vilken familj man hamnat. Tror att du säkert kan känna igen dig i detta.

Jag brukar själv prova det mesta för att veta vad det smakar. Jag vet dock ganska många som istället det mesta ratar. Började då fundera på livet som ett smörgåsbord.

Det finns några grundläggande saker som vi alla behöver som människor och därtill skiftar detaljerna.

Precis som med smörgåsbordet gillar vi olika saker, men kanske är det så att av tradition och ohejdad vana fortsätter vi att "äta" vissa rätter, utan att för den sakens skulle gilla det. Man måste inte äta allt som serveras hävdar nu vän av ordning. Nej, absolut inte! Men att smaka skadar sällan. Vet flera i min umgängeskrets som berättar om både maträtter och aktiviteter som man önskat att man provat tidigare.

Något att fundera över:

  • Vad gillar du i "livets smörgåsbord"? Vad är godsakerna du inte vill missa?
  • Vilka är viktiga "basingredienser" för att du ska må bra? På jobbet? På hemmaplan?
  • Vad kommer du att från och med nu välja bort?

Ta tillvara livets goda. Välj det som du gillar. Välj bort det du provat som inte passar dig. Det är du som ska må bra. 

Välj och välj bort!


Vad kan du inte leva utan?

Vad blir ditt svar?

Här är några saker som jag inte kan leva utan... 

För egen del är min familj väsentlig, min fru Annika och son Emil.

"Det du inte kan leva utan är du förmodligen beredd att slåss för."

Egen utveckling är också väsentligt för mig. Att själv utvecklas, kunnas läsa, skriva och sprida inspiration. Ställa frågor, både till mig själv och andra är nödvändigt. Veckans Coachtips, bloggen och artikelskrivande har blivit som ett gift...

Närhet och omtanke. Kärlek, ömhet och nära relationer är också en väsentlig del. Jag är gärna "fysisk" med kramar och ömhet. Det är ett "måste" behov för min del... 

De goda samtalen. Finns det något som stimulerar mer än "det goda samtalet"? Över en god middag, tillsammans med goda vänner. Utvecklande, invecklande och inspirerande.

Mycket av detta ska jag se till att få under de kommande helgerna.

Så vad kan du inte "leva utan"?
Se till att tanka upp med detta under de kommande lediga dagarna. 

Och kom ihåg, välj bort de saker på smörgåsbordet som inte ger dig något. Kanske är det dags att bryta en tradition eller förändra en vana...

(OBS! Gäller även livets smörgåsbord och endast från och med idag!)

Gör det rätta - NU.

Njut Luciahelgen!


Kenth Åkerman -
Do CHANGE concrete

Mobil 0705-29 21 80


Kenth Åkerman: Framgångsrik förändring

Förändring sker antingen du, chefen eller organisationen vill det. Det är inte mycket som står stilla. Förändring är en ”kraft” som finns där och varför inte då styra den i den riktning som du vill. Att inte bara förändra eller förändras utan utvecklas.

Utveckling är något som alla organisationer och människor vill ha, några i mindre omfattning och andra snabbare och i större grad. 

Jag har genom åren genomfört många anpassade utbildningar, både i privat sektor och inom det offentliga.  Det handlar om utveckling av kundrelationer, kundservice och affärsmannaskap. Utbildning i aktiv klagomålshantering och hur man tar hand om "besvärliga kunder". Praktisk träning i coachande ledarskap, konsten att få andra att prestera. Samt också värdering- och värdegrundsarbete för en starkare kultur.

Copyright
© Kenth Åkerman, Relationsbyggarna AB. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk. Ange då källa, exempelvis: Ur Veckans Coachtips av Kenth Åkerman, www.kenthakerman.com. Prenumerera själv på det kostnadsfria veckobrevet - små idéer för förändring och framgångTM.

Du får Veckans Coachtips då du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig för en kostnadsfri prenumeration. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!