Nyhetsbrev från Michaël Berglund. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.
Avsluta prenumeration? Klicka här.


UNGA TALANGER OCH ERFARNA STYRELSEPROFFS

Utbildning och kunskap är vägen mot framtiden. Längre ned i detta brev kan ni läsa om två spännande visionära initiativ för att fånga upp och ta tillvara på alla landets lovande unga talanger. Men utbildning är inte bara något som är viktigt för Sveriges alla unga, det är viktigt i alla åldrar. Till exempel när det gäller styrelsearbete. Hur hanterar man den ständigt växande komplexitet som är förenat med modernt styrelsearbete? Läs mer om våra kurser här nedanför.

Välkomna!

Michaëla Blomquist, VD Michaël Berglund


HUR GÖR MAN STYRELSEARBETET MER FRAMGÅNGSRIKT?

Hur utvärderar du om ert styrelsearbete når full potential? Vår styrelseutvärderingbygger på ett skräddarsytt upplägg - där vi genom personliga intervjuer ger din styrelse tydliga förbättringsförslag, kunskap och inspiration. Vi har egna erfarenheter från styrelser och ledningsgrupper och lång erfarenhet av utvärderingar i noterade, private equity, internationella, ägarledda och familjeägda bolag. Vårt framgångsrika arbete med att rekrytera rätt ledare till rätt plats har gett oss unika insikter. 

Varje styrelse och därmed också varje styrelseutvärdering är unik. Den personliga utvärderingsform vi erbjuder gör att vi på ett effektivare vis kan fånga upp de komplexa utmaningar som just din styrelse kontinuerligt står inför. Vi kan därmed ställa skarpare frågor, rama in de avgörande utvecklingsmöjligheterna och presentera konkreta förbättringsförslag som omedelbart kan implementeras. Skillnaden mot en vanlig formulärbaserad utvärdering är betydande.

Läs mer: http://mbbv.se/styrelseutvardering/


HUR KAN DITT STYRELSEARBETE SKAPA UTÖKAT VÄRDE?

Ny utbildning: Högre kurs i professionellt styrelsearbete

Efter förfrågningar från flera håll har vi skapat en ny utbildning: ”Högre kurs i professionellt styrelsearbete" tillsammans med Kia Orback Petterson.

Utbildningen syftar till att ge dig en internationell utblick i ditt styrelsearbete samt möjlighet att attackera strategiskt knepiga frågor på ett effektivt sätt. Syftet är att den skall vara ett komplement och utveckling för dig som kan styrelsearbete och har teoretiska kunskaper om styrelsearbete t.ex. från vår kurs i professionellt styrelsearbete och eller från vår ordförandekurs eller annan utbildning.

När är det?

Kursstart: 10-11 november, (2 heldagar). Anmäl dig och läs mer här. 


Varför styrelseutbildning?
Det ska vara kul att sitta i en styrelse! Flera rutinerade styrelseledamöter vittnar om hur styrelsearbetet förändrats och idag utsätts för väsentligen ökad press från media och allmänheten. Kunskap ger trygghet och handlingskraft. Genom våra kurser får du koll på allt du behöver veta för att bli en ännu bättre styrelseledamot. 


Kia Orback Pettersson: När bidrar styrelsen till att bygga värde? 
"Styrelsens värdebyggande insats blir att säkra att bolaget utvecklas genom att ha rätt förutsättningar och rätt resurser. Förutsättningar som hur marknaden ser på bolaget och dess varumärke. Hur hållbarhetsperspektivet ger förutsättningar för affärer även i framtiden? Att rätt resurser finns, inte bara de finansiella, utan kanske främst de mest avgörande – ledning och medarbetarkapitalet. Allt detta och mycket mer kommer vi att tala om på kursen 10-11 november".


Våra styrelseutbildningar:

  • Professionellt styrelsearbete
  • Högre kurs i professionellt styrelsearbete
  • Ordförandekurs

Kursledare: Raoul Hasselgren eller Kia Orback Pettersson.

Kurserna varvar teori, praktik, case och diskussioner med relevanta gästföreläsare som talar utifrån sina egna erfarenheter.


Anmälan? Läs mer och anmäl dig på: www.mbbv.se/vara-styrelseutbildningar/



NYA KONSULTER TILL MICHAËL BERGLUND

I samband med höstens intåg hälsar vi två nya medarbetare varmt välkomna till Michaël Berglund: Martin Öberg och Jonas Koch!

Martin kommer att arbeta huvudsakligen med executive search och assessment. Jonas kommer att fokusera på att utveckla vårt interimserbjudande som därmed får en betydande förstärkning.

Vi märker tydligt att vi lever i en tid av förändring där rollerna och titlarna inte längre är lika givna. Vi märker att våra kunder uppskattar de resonemang och det stöd som vi erbjuder inför en rekrytering; att tydliggöra vilken typ av ledare som den aktuella situationen, kulturen och utmaningarna behöver. Våra kunder vill mer än någonsin bli utmanade och ifrågasatta. Alltmer efterfrågas den djupare analysen kring våra kandidater. Uppdragsgivare i alla branscher är mer intresserade än tidigare av att förstå vilken personlighet som på bästa sätt kan leda företaget mot nya framgångar.

Andra tydliga trender inom executive search är efterfrågan på interimstjänster. En rekrytering till en nyckelposition vill man inte hasta igenom, men ibland är behovet av en ny chef trängande. För oss är det självklart att lyssna på våra uppdragsgivares behov - rekryteringen av Jonas Koch framför allt till vår interimsaffär är en för oss naturlig utveckling.

Jonas Koch

Jonas Koch har bakgrund senast från Kelloggs där han var VD för Sverige.  Han har tidigare arbetslivserfarenhet från The Nielsen Group samt även från Pricerunner och Scan där han arbetat inom sälj, affärsutveckling och marknadsfunktionen. 

Jonas kommer i huvudsak att arbeta med Executive Search och Interim.

Martin Öberg

Martin Öberg kommer senast från Laterna rekrytering. Martin har lång erfarenhet inom rekrytering och har bland annat arbetet på Bohmans Nätverk. Martin har även tidigare arbetslivserfarenhet inom IT, media och kommunikation. Martin är även utbildad organisationskonsult från Gestaltakademin/University of Derby. 

Martin kommer i huvudsak att arbeta med Executive Search och Assessments.


4POTENTIALS - REKRYTERA DE ALLRA BÄSTA YNGRE TALANGERNA

Att alltid sträva efter den allra mest lämpade gäller även 4potentials – vårt nätverk för young professionals. 4Potentials arbetar fokuserat främst med unga talanger och kompletterar Executive Search påett ypperligt sätt. Vi ger varandra nya idéer, energi och arbetsglädje! Läs mer på: www.4potentials.com


VISIONÄRER UTMANAR SKOLAN MED NYTÄNKANDE

Teach for Sweden

Varje år går fler än 10 000 elever ut nionde klass utan behörighet att söka till gymnasiet. Samtidigt får allt fler företag svårare att rekrytera kompetens. 

Fram till 2020 behövs 43 000 nya lärare i Sverige. Teach for Sweden är en ideell stiftelse som genom att rekrytera ledartalanger med examen inom teknik, naturvetenskap och matematik bidrar till ökad likvärdighet inom skolan. 

Under ett två år långt program undervisar ledartalangerna, eller kandidaterna, elever på skolor med utmaningar kring likvärdighet. Kandidaten läser parallellt med detta in lärarbehörighet och får även en ledarskapsutbildning. Sedan starten 2013 har över 500 akademiker sökt till Teach for Swedens program. Idag arbetar 34 kandidater på 29 olika skolor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Teach for Sweden möjliggörs genom samverkan mellan offentlig och privat sektor. 


Såväl utbildningsdepartementet som Nordea, Google, Postkodlotteriet och Connecta är med och gör Teach for Sweden till en verklighet. "Vi vill vara med och skapa ett samhälle där alla barn - oavsett socioekonomisk bakgrund, ska ges samma möjligheter att nå målen i skolan. När Sveriges lärare utbildar, utrustar och utmanar eleverna – når vi dit. Det är i klassrummet som framtiden byggs." 

Ida Karlberg Gidlund CEO Teach for Sweden 

"Sveriges bästa skola"

Milad Mohammadi, en av nordens största talare i integration, mångfald och ledarskap för chefer och ledare startar Sveriges bästa skola, en högstadieskola i Rinkeby höstterminen 2015. Målet är att visa för Sverige att de största möjligheterna finns i våra olikheter. I Sveriges förorter och miljonprogram finns det över 100 nationaliteter av unga och vuxna med kompetens och potential som vissnar i utanförskapet.

Milads plan är att koppla ihop mentorer och praktikplatser från näringslivet och alla sektorer med ungdomarna som ett utbyte. Skolan kommer att utöka sin verksamhet för att bli ett center med efterskoleverksamhet, kontorsplatser, mötesplatser och lokaler för det civila samhället.

Arbetet med Sveriges bästa skola är en modell för hur vi utvecklar och gör miljonprogramsområden mer attraktiva samt fångar upp den potentialen som finns i vårt samhälle.

Milad är 25 år gammal, jurist och statsvetare, utnämnd till en av Sveriges supertalanger och superkommunikatörer. Mer information om honom och Sveriges bästa skola finns på www.milad.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du är intresserad av oss och vår verksamhet eller för att du har 
skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!