Hej! Vi skickar detta nyhetsbrev till dig för att du har visat intresse för vårt arbete. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Vad är meningen med livet?

Det är namnet på en föreställning som Alex Shulman och Sigge Eklund sätter upp på Cirkus med premiär den 7:e oktober. Är det allt? Om du nu går och ser föreställningen så kanske det är meningen med ditt liv just då i den stunden.

För ett par år sedan lyssnade vi på en föreläsning av Tulsa Jansson. Tulsa är filosof och arbetar med att utbilda i praktisk filosofi. Framför sig i publiken hade hon cirka 100 åhörare med en koppling till idrottspsykologi. Hon inledde föreläsningen på ett vågat sätt och ifrågasatte att psykologin försöker lösa problem istället för att först skapa en gemensam grund för vad problemet är.

Exempel: Du kommer till en psykolog för att du är rädd för att misslyckas. Vad gör vi inom psykologin då? Jo vi löser problemet så att du kan hantera din rädsla för att misslyckas på ett bättre sätt.

Vad hade en filosof gjort med samma problematik. Jo troligtvis ställt frågan ”Vad är att misslyckas?”

Två ingångar mot samma problematik. Båda är bra.

Filosofin växer i samhället och det är troligtvis en motvikt gentemot alla svar vi ska ha på allt. Ett bevis för det är att det i slutet av september kommer en ny tidskrift med namnet ”Modern Filosofi”.

Även om forskningen inom psykologin går framåt och är ruggigt bra i vissa avseenden så kan vi inte besvara allt. Ibland hoppar vi inom psykologin för snabbt in i ett lösningsfokus och missar därmed att sammanstråla med klienten i den faktiska verkligheten vi diskuterar.  

Vi tror att det är viktigt att reflektera över sin tillvaro. Frågeställningen behöver inte vara i storlek som ”meningen med livet”. Men det är ganska skönt att reflektera över samtiden utan lösningsfokus. 

Föreställningstips

Här kommer några tips på vad du kan tänka på när du använder dig av mentala föreställningar. 

Inkludera känslor i föreställningarna.

Fundera på hur du brukar använda dig av mentala föreställningar och skriv ned de vanligaste föreställningarna. Beskriv innehållet (det vill säga det du föreställer dig) och fundera på om du kan göra dem ännu bättre. Kan du till exempel skala ned dem så att du fokuserar på det viktigaste? Ett bra tips är att i föreställningarna fokusera på det som du vill fokusera på under själva utförandet (t.ex. när du har möte, när du slår inspelet, spelar tennis eller genomför ett säljsamtal). 

Genomför hellre korta och bra föreställningar än längre och sämre. Arbeta gärna med föreställningarna regelbundet. 

Skapa så levande och verkliga föreställningar som möjligt. 

Gör föreställningarna personliga. Det viktigaste är att de känns bra och fungerar för dig. 

Sist men inte minst så på samma sätt som man kan träna för mycket fysiskt kan de ske mentalt. Kom ihåg att även slappna av mentalt och vara helt ledig ibland. 

Öppna föredrag i Gamla stan

Anmälan görs via mail till: mikael@imaginethat.se 

 

Kostnadsfria frukostseminarier:

Vart?

Stora Nygatan 33, Stockholm

När?

Frukosten serveras från 07:30. Seminariet pågår från 08:00-09:00

I samband med seminariet kommer du kunna köpa Träna tanken - en bok om mentala föreställningar i idrotten till ett rabatterat pris! 

Kommande datum för hösten :

14 oktober

Fler datum kommer..

 

Nyheter

Idrott - en vacker plats för Asperger

I samarbete med Stöd och resurs arrangerar vi ett öppet arrangemang med två aktiviteter.

1) En teaterföreställning och 2) en föreläsning om Asperger inom idrott. Läs mer om eventet och hur du anmäler dig här!

Nytt spännande projekt

Vi på Imagine that arbetar på ett nytt och väldigt spännande projekt. Här ser ni ett foto på när Mikael Wallsbeck filmas. Snart får ni reda på mer om projektet. 

Konferens i Halmstad

Den 8 oktober arrangerar Svenskidrottspsykologiskförening en heldagskonferens med temat: Idrottsskadans psykologi. 

Läs mer och anmäl dig här!

Ny forskningsartikel publicerad

Fredrik har tillsammans med Victoria Burns, Sam Cooley och Jennifer Cumming publicerat artikeln "Walk this Way: A Brief Exercise Imagery Intervention Increases Barrier Self-Efficacy in Women" Läs mer här. 

Bloggen

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: Vinna eller förlora, hur viktigt är det för motivationen?

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!