Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

MIND TRAINER DEC 2013

I årets sista Mind Trainer kan det vara lämpligt med en slutsummering av år 2013.Ett sätt att göra det kan vara att använda sig av den Livsbudget som jag lanserade för ett antal år sedan. Där delas livet precis som i andra  budgetar upp i Resultat och Balans.När man då ska göra ett årsbokslut och värdera de resultat man nått, så är tanken att inte bara utvärdera resultaten från rena prestationsområden som yrkeslivet eller idrottsområdet utan att  också fundera på vilka resultat man nått utifrån SLH:s vision om en bättre värld. Bryter man ner den visionen till "Ett bättre liv för alla" så kan en fråga bli: "Hur många människor har under 2013 fått ett bättre liv genom att jag har levt? (Kom ihåg att minska den summan men de som eventuellt fått ett sämre liv pga dig!)         Utifrån detta så kan en bra målsättning bli att öka summan under 2014.

När det gäller balansen så finns det många balansakter att utvärdera. Arbete - Familj, Familj - Vänner, Ansträngning - Återhämtning, Förvaltning - Utveckling, etc.

Även talarna i Sverige har haft ett slags bokslut dit Elene och jag var inbjudna  - "Talarnas julfest", ett arrangemang för talare som har minimum 20 föreläsningar per år (Hör du till dom utan att ha fått en inbjudan så hör av dig så att du kan komma med nästa år (5/12). Arrangemanget startades av Olof Röhlander för några år sedan men ordnas nu av en vald kommitté av talare)

Vi har inte varit med på flera år eftersom vi brukar vara i Thailand i december men i år tänkte vi fira jul i Sverige och kunde därför delta. Bland de som var med i år fanns några av SLH:s certifierade talare. Som du kanske vet så har SLH en mycket uppskattad talarutbildning, som leds av Lasse Gustavsson och Henrik Mattsson. Båda dessa har ju inte bara alla SLH:s utbildningar som bakgrund utan också både utbildning (Henrik som f.d. skådespelare) och långvarig verksamhet som några av Skandinaviens mest uppskattade föreläsare. (För dig som funderar på detta så kommer nästa utbildning i slutet av januari.)  

En fördel med kombinationen föreläsare - SLH utbildning är att man har mer att erbjuda än "bara" informationsförmedling. I diskussionen på föreläsarträffen så berättade en talare att det som varit en ledstjärna för henne i flera decennier var något som jag tydligen sagt på 1980-talet: "En talares uppgift slutar inte förrän åhörarna också gör det man talar om".      Jag kommer inte ens ihåg att jag sagt det men jag kan tänka mig att det hade att göra med de undersökningar jag gjorde på 1980-talet, som visade att mycket lite hände efter föreläsningar och kurser. Nästan alla fortsatte sitt liv som förut även om man fick information om förändringar i sitt sätt att leva .  Jag visade ju också att det fanns många krafter som håller oss kvar i vårt invanda sätt att tänka, reagera och handla och som motverkar den personliga utvecklingen, som ju ändå var målet för all utbildning (ifr. högskolelagen §2). 

Uneståhl förändrar Svenskt ledarskap

100 ögonblick som förändrade ledarskapet i Sverige är en unik lista med de senaste femtio årens största ögonblick inom svenskt ledarskap.

Den presenteras på Chef.se med start den 19 februari. Chef presenterar två ögonblick i veckan under 2013.

Charles Garfield och SMAK faktorerna

I mitt samarbete med Charles Garfield (en av cheferna för Apolloprojektet) så kunde vi ju visa att de viktigaste framgångsfaktorerna var "SMAK", där Charles speciellt betonade M-faktorn ("Commitment is the most important Success factor"). 

Detta passade speciellt bra i den amerikanska filosofin ("Alla kan bli president"). Det är inte hjärnan (arv, föräldrar, begåvning) som bestämmer framgången utan hjärtat (commitment), något som alla kan skapa.
Läs mer här>

Mental träning och Svenska Dagbladets guldmedalj

Han har hjälpt fram 3 guldmedaljörer med hjälp av Mentala Träning, dessutom har boken Våga välja eget spår blivit utsedd till Årets sportbok 2013.
Läs mer här >

Resor 2014,dax att anmäla sig för att få plats!

Under 2014 blir det två SLH-resor, en kort och en lång, både tidsmässigt och avståndsmässigt. 
Läs mer här> 

Vårmötet

Stig Wiklund som du just har läst om är en av dom som kommer att medverka på vårmötet. Stig har ju hjälpt flera världsmästare, som tyvärr inte själva har möjlighet att komma men vi hoppas kunna presentera tre andra världsmästare i sådana unika områden som minne,sång och dykning. Dessutom så kommer ytterligare ett antal högintressanta föreläsare.  Det är naturligtvis viktigt att fortsätta med det fina program vi haft de sista åren men vi vet också att en annan viktig orsak till att man kommer till vårmötet är den sociala gemenskapen, möjligheten att träffa gamla vänner och knyta nya bekantskaper. Vi kommer därför att ge ordentligt utrymme för det, bl.a. på vår traditionella festmiddag på lördagskvällen. Det finns flera skäl till att snabbt anmäla sig. Dels har vi ett tak som ligger på drygt 200 personer och dels så kan hotellrummen ta slut eftersom Örebro har blivit en allt populärare konferensstad. Kolla hemsidan där vi uppdaterar programmet efterhand som vi får klartecken från föreläsarna.Anmäl dig här.

Nytt om PUMT och PTL

Utbildningen till licensierad Mental Tränare har ju hittills bestått av två steg: PUMT och PTL. Från första januari kommer den att bestå av tre steg som var och en får en egen certifiering

Steg 1. PUMT 1 som ger certifiering som "Mental Training Practitioner"                                        

Steg 2 (PUMT 2) som ger certifiering som "Mental Training Master" och                            

Steg 3. PTL - Certifiering som Mental Training Councelor och licensiering som Mental Tränare.

Innehållsmässigt så blir det små skillnader när det gäller PUMT. Den stora skillnaden formmässigt blir att Steg 1 läggs helt online, dvs. både kurspärm, böcker, lektioner och träningsprogram ligger på en plattform med mobilanpassning så man lätt kan ladda ner Ljudfiler till mobilen. Det kommer att göra den ännu mer lättillgänglig. Steg 1 blir även en aptitretare för de som vill  prova Mental Träning innan man bestämmer sig att gå hela utbildningen.Dessutom blir det lätt att sälja in till företag, skolor,AF försäkringskassan mm.När det gäller

PTL uppgraderar vi så att den blir ännu mer inriktad på att ge grunden för att på ett bra sätt kunna föra ut mental träning till andra människor.

Broschyr över utbildningarna här>

Ni som redan påbörjat PUMT eller PTL kan lugnt fortsätta som vanligt.

Slutligen vill jag ge ett jättestort beröm till hela SLH-teamet som tillsammans har skapat en ny Ledarhögskola också till det yttre. De besökare som tidigare besökt oss uttrycker alla sin förvåning och uppskattning över "förvandlingen". Kom gärna in och fika om ni har vägarna förbi så får ni se hur fint det blivit. 

TILL SLUT

önskar SLH med personal och jag er alla några helger fulla av avkoppling, återhämtning och glädje             

Lars-Eric Uneståhl

Elene Uneståhl informerar

Irak- Mental Träning

Resan ägde rum 2-9 oktober under ledning av vår kurdiske SLH:are, Abdullah Tawfik, som under flera år byggt upp intresset för Mental Träning genom att översätta böcker och träningsprogram till kurdiska. Läs mer här

Världsmästare med hjälp av Mental Träning

Rönninge Show Chorus nykorade VÄRLDSMÄSTARE i körsång/barbershop! 
Läs mer här>

Handla online

Besök vår webshop, här kan du handla böcker och ljudfiler. 

Coachförmedlingen

Vi har nu ingått ett samarbete med Coach förmedlingen! Bli medlem till rabatterat pris och få tillgång till nya kunder, bokningssystem och med chans att bli utvald av Flexpay vilket ger ca 500 000 anställda på olika företag i Sverige en direktlänk till Coach Förmedlingen för att hitta sin coach! Du kan bli vald!

Läs mer om avtalet och vilka rabatter du som utbildad på Skandinaviska Ledarhögskolan/ NIN har hos CoachFörmedlingen:
Klicka här för mer info>>

Bli medlem i SFKM

Nu är SLH och Nordic Institute godkända av SFKM- Skandinaviska Förbundet Komplementär Medicin som utbildningsanordnare.

om du ansluter dig som enskild medlem så innebär det att den utbildning du gått genom oss är kvalitetsäkrad, även från en helt oberoende organisation.Bli medlem nu och få teckna en ansvarsförsäkring och få medlemstidningen Aktuell Friskvård.Du kan även söka stipendium för att läsa SLHs utbildningar om du är medlem

Medlemsskap
Medlemsförsäkring
Fyll i ansökan

Hyr vår kursgård

 En möjlighet för dig som tex vill ha en utbildning eller förlägga en konferens i värmen. Eller varför inte hyra ett hus/rum under din semester. 

Läs mer här!

Kontakt

För dig har frågor om våra utbildningar, kontakta Fredrik Karlsson som besvara dina frågor. 

Maila fredrik@slh.nu eller ring på 0708-807 895.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!