Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.


Nyhetsbrev 

Dec 2013

Innehåll:

Malmöfestivalen

Bok&biblioteksmässan

Helsingfors bokmässa

Eurozine-konferensen

Summering av 2013

God Jul

& Gott Nytt År!

Här kommer nyhetsbrev från Kulturchock, verksamheten som arbetar för bättre distribution och synlighet av landets kulturtidskrifter.

Malmöfestivalen

På Malmöfestivalen fick vi en riktigt fin plats i solen - mitt på Gustav Adolfs torg bland scener, bluesgitarrer, performanceframträdanden och mat från all världens hörn. 

Bok & biblioteksmässan Göteborg

Monter B02:41 har blivit Kulturchocks givna hemvist under de senaste åren under Bok&biblioteksmässan. Varje år pusslar vi för att få ihop alla medverkande tidskrifter och det monterprogram som de senaste mässorna växt sig allt stabilare. Många av er använder er av möjligheten att synas lite extra från vår lilla men välanvända scen, vilket vi tycker är väldigt roligt!

En av höjdpunkterna var när den jury som FSK hade tillsatt korade vinnaren av Årets kulturtidskrift - Med andra ord! Efter firandet i montern fortsatte vi med mingel och mat på Trädgår´n där också den sedvanliga festen med Glänta och Göteborgs filmfestival tog vid efter tidskriftsminglet. Den publika vinnaren i årets monter var när Johan Persson och Martin Schibbye - anlitade av Scoop - höll föredrag om sin bok "438 dagar".

Helsingfors bokmässa

Under fyra mässdagar, 24 - 27 oktober, marknadsförde Kulturchock svenska kulturtidskrifter i Tidskriftscentralens monter i Helsingfors. Mässan har en hel avdelning avsatt för svensk-finsk litteratur och i montern presenterades våra titlar på en vägg tillsammans med de finska. På Tottiscenen bara några montrar bort delades priset för årets nordiska tidskrift ut till Den Blå port, Danmark.

Helsingfors känns helt klart som ett ställe vi kommer att besöka igen!

Eurozine-konferensen

I månadskiftet mellan november och december åkte vi till Oslo och Eurozine-konferensen för att delta både som utställare och deltagare. Temat var "Making a difference" och vi deltog i workshopen Print vs Digital. Där presenterades tre tidskrifter: Mute, Reset och Blätter für Internationale Politik. Mest intressant för oss var det att höra de olika lösningar som de valt att använda och varför. 

Under en av dagarna tog Ivan Rød från danska kulturtidskriftsföreningen över mikrofonen under lunchen och berättade om förutsättningarna för kulturtidskrifter i Norden. 

I utställningen på konferensen visade vi tidskrifter i tryckt form, ljudformat och digitalt genom den app som Nätverkstan presenterade för det europeiska nätverket.
 

Summering av 2013

När vi tittar i backspegeln kan vi konstatera att vi varit flitiga även i år på att besöka olika platser i landet under året. Vi hade gärna åkt ännu högre upp i landet, men Littfest är den plats som toppar i norr och Malmö den som ger oss södern. Förutom det faktum att vi nu också rör oss utanför landets gränser till Oslo, Köpenhamn och Helsingfors för att hitta fler läsare av svenska skrifter. 

Vi har också släppt 6 nummer av Tidskriftsrevyn där vi involverat 4 skribenter; Sanna Schiller, Agnes Arpi och gästskribenterna Bodil Malmsten och Qaisar Mahmood. Kommande nummer väntas i mitten av nästa månad. 

Med detta i bakhuvudet stegar vi nu framåt mot ett splirrans nytt 2014. Först ut på att-göra-listan i januari är ansökan till Kulturrådet där vi fortsätter fokusera på att se vad vi tror är bäst för er, ert arbete och era behov. Sedan tar vi tag i de utmaningar, mässor, festivaler och evenemang som vi ska delta i under året. Innan dess kommer vi dock att dra ner på tempot under julen. Vi är lediga under juldagarna, men är åter på kontoret den 2 januari. 
 

Tills vi hörs igen önskar vi er en riktigt
God Jul & Gott Nytt År!

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!