Hej! Vi skickar detta nyhetsbrev till dig för att du har visat intresse för vårt arbete. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Att bestiga mount everest

Mount Everest sträcker sig hela 8848 meter över havet. 8848 meter och så bestiger människor det här berget! Fantastiskt!

 

Såg dokumentären om en expedition på Mount Everest som heter ”Beyond the limit”. Berget är enormt högt och tar väldigt lång tid att bestiga. Cirka 47 dagar hade deltagare tillbringat på berget i tält och ätit primitiv mat. Sedan fick de som besteg toppen njuta av deras bedrift där uppe i max 30 minuter.  

 

Något som var fint med dokumentären var att den fångade svårigheten i att bestiga berget. Att våga erkänna för sig själv att man inte orkar, våga ge upp sin dröm och acceptera situationen. Ibland får vi frågor när vi föreläser om hur människor klarar av att göra vissa saker, hur de orkar mentalt. Svaret är att man kan klara av mycket mer än man tror. Man kommer väldigt långt genom att verkligen bestämma sig och att sedan träna rätt. Alla klarade inte att bestiga berget, vissa fick vända tillbaka. Några fick vända 150 meter från toppen. De har alltså klättrat 8698 meter och har endast 150 meter kvar. Det är kurvan och upploppet på en löpbana, en sträcka som Usain Bolt kan springa på drygt 14 sekunder, inte långt kvar alltså. 

 

Den psykologiska utmaningen att i det läget vända och gå tillbaka kräver en oerhöd mental styrka. Det ska även tilläggas att hjärnan är väldigt påverkad på den höjden och är inte alls rationell. 

 

Visst finns det liknelser i mer vardagliga situationer? Ibland får vi backa, ta ett steg tillbaka eller att helt byta strategi. Det är ett ruggigt tufft beslut att lämna det man har arbetat med i flera år, men ibland viktigt. Hur många filmer har vi inte sett där folk misslyckas och tar fel beslut för att de fastnat i gamla mönster och på sätt blir sårbara?

 

För att undvika att fastna i gamla felaktiga mönster  kanske en lösning är att hela tiden utveckla sig och lär sig mer. Att vrida och vända på våra sätt att se saker. Se saker från nya perspektiv och skapa ny mark åt oss själva. Då kanske vi själva upptäcker våra brister och begränsningar innan alla andra och även kan se nya lösningar. 

Föreställningstips

Hur kan jag göra mina mentala föreställningar mer effektiva? Det är en relevant fråga och om vi använder oss av mentala föreställningar för att påverka oss själva på olika sätt, till exempel för att nå ett speciellt mentalt tillstånd, öka vårt självförtoende eller bli bättre på att säga nej/säga ifrån. Då vill vi ha bästa effekten. Här är två tips på hur ni kan göra era mentala föreställningar mer effektiva:

Använd dem regelbundet. Genom att använda dem regelbundet blir ni bättre på att använda er av mentala föreställningar och ni kan kan skapa dem snabbare och lättare. Ni lär er också mer om vad som fungerar och vad som inte fungerar och vad som gör dem så effektiva som möjligt (till exempel vad ni ska fokusera, vilka sinnesupplevelser ni ska inkludera, hur långa de ska vara och när ni ska använda er av dem). 

Förbättra er föreställningsförmåga. Genom att kontrollera föreställningarna bättre ökar ni chansen att ni inte upplever negativa föreställningar eller tappar fokus. Genom att lägga till fler relevanta sinnesupplevelser och genom att göra dessa starkare blir föreställningarna verkligare och därmed mer effektiva. 

Öppna aktiviteter

Anmälan görs via mail: mikael@imaginethat.se 

 

Frukostseminarier:

Vart?

Stora Nygatan 33, Stockholm

När?

Frukosten serveras från 07:30. Seminariet pågår från 08:00-09:00

Kostnad?

150 kr kontant eller 150 exkl moms vid faktura. 

Du kommer även kunna köpa Träna tanken - en bok om mentala föreställningar i idrotten till ett rabatterat pris! 

Kommande datum:

8 maj 

 

Kvällsföreläsning:

Vart?

Stora Nygatan 33, Stockholm

När?

18:00-20:00 inklusive enklare fika

Kostnad (inkl boken "Träna tanken")?

300 kontant eller 300  exkl moms vid faktura. 

Kommande datum:

- 10 april

Nyheter

Tid över imorgon kväll?

Imorgon genomför Mikael Wallsbeck en öppen kvällsföreäsning på vårt kontor i gamla stan. 

Det finns sistaminuten platser kvar. 

Läs mer och anmäl dig genom att skicka ett mail direkt till mikael@imaginethat.se

Nyskrivet!

Nu är den klar!

Vår guide gentemot näringslivet. Nämligen "Träna tanken i näringslivet".

Det är en häfte på runt 20 sidor som beskriver hur du kan arbeta med mentala föreställningar för att optimera din prestation. Du kan beställa den idag genom att skicka ett mail till: kontakt@imaginethat.se 

Priset är 50 kr inkl moms (frakt och porto tillkommer)

Bloggen

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: "Förändringar inom idrotten – ett idrottspsykologiskt perspektiv"

 

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!