Funderar du över din biologiska familj? Vill du påbörja ditt röttersök men vill veta mer hur du kan gå tillväga? Har du träffat din familj men funderar på hur det är att bygga en relation till dem?

Vi bjuder in till ett seminarium där vi delar med oss av våra erfarenheter. Seminariet vänder sig till dig som är i början av ditt sökande, men även till dig som har sökt via din adoptionsbyrå men inte har lyckats hitta din familj. Under seminariet kommer vi att dela med oss av tips om andra sökvägar. Vi kommer också att diskutera hur det är att umgås med en familj man inte vuxit upp med.

Program:

Introduktion

Söka eller inte söka? – Fatima Jonsson berättar om varför hon inte har börjat söka efter sin koreanska familj än

DNA-test som ett sätt att finna familj – Pernilla Knutsson berättar om tjänsten 23andme.com

Röttersök bortom adoptionsbyrån – Hanna Johansson berättar om alternativa sökvägar och problem i samband med röttersök

PAUS

Bygga familjeband – Linnaea Manberger berättar om relationen till sin koreanska familj

Diskussion

Middag 16.30 och framåt

Under middagen kommer det att erbjudas möjlighet att få hjälp att titta på dina adoptionspapper från Korea. Kanske undrar du över hur du kan starta eller gå vidare med ditt röttersök? Vi hjälper till utifrån förmåga.

När och Var? Söndagen den 16 februari 14-16.30, Karaokerummet på Nam Kang, Birger Jarlsgatan 38, Stockholm

Vem? Alla adopterade är välkomna! Då vi är adopterade från Korea kommer våra söktips att fokusera på Korea, men vi hoppas kunna erbjuda något även för andra adopterade. Alla, även icke-adopterade är välkomna på middagen.

Entré: 20 kronor. Entrén går oavkortat till Truth and Reconciliation for the Adoption Community of Korea (TRACK) Mer om TRACK finns att läsa här www.adoptionjustice.com

Anmälan: kadanmalan@gmail.com eller Facebook.https://www.facebook.com/events/669472816448541/?notif_t=plan_user_joined

Anmälan är bindande!

Familjeseminariet är den första av tre aktiviteter under våren som handlar om familj i Korea. Under mars/april kommer vi att visa en film om ogifta mödrar i Korea. Vårens aktiviteter avslutas med ett seminarium den 11 maj, den dag då Single Moms’ Day firas i Korea. Du är varmt välkommen att delta på en eller flera av aktiviteterna.

I samband med aktiviteterna kommer vi att sälja den skandinaviska antologin Från det fjärran öst till det vita nord. Antologi skriven av adoptivkoreaner i Skandinavien och kostar 100:-. Intäkterna kommer att skänkas till TRACK. 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!