Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Året närmar sig sitt slut, men än händer det saker i föreningen - kom och lär dig olika medetida hantverk, eller lyssna på medeltida sagor i novembermörkret...

Medeltida färg och sagor på biblioteket!

Den välbesökta föredragsserien på biblioteket om Dalbys medeltid har två föredrag kvar. Den 19 november kommer historisk arkeolog Sara Lind att berätta om medeltidens färger och den 26 november är det dags för berättarpedagog Maria Heijbel att lysa upp novembermörkret med medeltida sagor och ballader. Stäng av TV:n för en kväll och kom hela familjen!

Johanna Bergqvist föreläser om medeltidens läkekonst. Foto: Sara Lind

Båda tillfällena börjar arrangemanget kl 19 och pågår i ca en timme. Kostnadsfritt och ingen föranmälan behövs.

Du har väl inte missat att vi är medlemmar i Skånes hembygdsförbund?

Som medlem i Kulturkvadranten i Dalby är du även medlem i Skånes hembygdsförbund. Förbundet arrangerar flera kurser och arrangemang för sina medlemmar,  under året har de t.ex. haft kurser i föremålsvård, ljudredigering, guidning, samtidsdokumentation och mycket mer. Det mesta är helt gratis för medlemmarna. För att inte missa något, prenumerera gärna på deras nyhetsbrev! Du kan anmäla dig här.

Intresserad av medeltida hantverk? Kom och prova på olika aktiviteter att göra med barn!

Marsipantillverkning på höstlovet 2012. Foto: Sara Lind

Är du intresserad av olika medeltida hantverk/aktiviteter som man kan göra med barn på t.ex. höstlovs- och påsklovsarrangemang? Föreningen söker nu efter medlemmar som vill ingå en arbetsgrupp där vi på ett praktiskt vis arbetar med pedagogik. Projektledare Sara Lind kommer att visa de olika aktiviteter som gjorts under året för Dalbys barn och unga, samt tipsa om hur man via de praktiska övningarna kan berätta om medeltidens människor.
Kom och prova på att göra egen marsipan, äggoljetempera m.m.

Plats: Strädelängan

Tid: Torsdagen den 5 december kl 18.00

Anmälan senast den 2 december till Sara Lind,
E-post: sara.lind@kulturkvadrantenidalby.se

Obs! Begränsat antal platser. Först till kvarn...

Utställning om Dalby kloster på biblioteket

Utställningen Dalby kloster - föremål och människor, med inlånade arkeologiska föremål från Historiska Museet i Lund visas fram till den 30 november.

Välkomna på bibliotekets öppettider!

Slutligen vill jag ta tillfället i akt och tacka så mycket för all den värme och det enorma engagemang som jag mött som anställd av föreningen. Jag kommer efter årsskiftet att gå vidare till en annan anställning, och önskar er all lycka på er fortsatta färd mot ett tillgängligt och öppet klosterområde!

Sara Lind

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!