Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Motionsgruppen

Från vårens första runda till sommaruppehållet har vi cyklat 34 rundor med 1275 deltagare. Det är riktigt roligt att så många vill delta på våra rundor. I skrivande stund är det 13 rundor kvar inklusive en introrunda.

När utomhusrundorna är slut tar vi en helg tillsammans inomhus i Skärhamn som du får mer info om längre ner.

Innan träningslägret har vi även hunnit smygstarta några spinningtillfällen som även det står mer om nedan.

Race

Det har varit ganska lugnt på tävlingsfronten under sommaren, med undantag för Veteran SM där HCK fick ett brons i tempo genom Lotta Jegenstam i D50. 


Höstens tävlingar är dock igång och i helgen hade HCK stora framgångar på Götalandsmästerskapen i Värnamo, totalt blev det fem medaljer. På lördagens tempolopp stod Lotta Jegenstam återigen på pallen, denna gång blev det guld! Rasmus Olsson knep bronset i H30. På söndagen kördes det linje, här svarade Daniel Svensson för ett brons i H30, Moa Johansson tog ytterligare ett brons i DElit och Jessica Ylven avslutade dagen med att knipa silvermedaljen i D40.

Randonnée

2013-08-24 gick starten för det sista brevetloppet i Göteborg för säsongen. Vill man köra 20 eller 30 mils brevet så finns det fortfarande möjlighet men då får man bege sig till Stockholm, Malmö eller Linköping. Under säsongen 2013 har vi haft 114 starter i våra brevet-lopp, en ökning med 42 % jämfört med 2012.

Helgen innan, 2013-08-16, gick starten för det som för vissa randonneurer i klubben varit årets mål nämligen den nordiska varianten av PBP, Superbrevet Scandinavia. 90 cyklister från 11 olika länder stod på startlinjen i Fredrikshamn och av dessa var 10st från HCK. Fyra dagar senare gick man i mål i Kristiansand i Norge efter att ha cyklat 120 mil genom Danmark, Sverige och Norge.

Audax club Nordique försöker att få till en så kallad Super randonneé någonstans i norden och två HCK- cyklister, Christian Behre och Åke Haraldsson, var först ut med att prova banan i början av augusti.

Eftersom det är obligatoriskt med en Super ranadonneé om man vill erövra Brevet 10 000 medaljen så kanske det kan bli en gemensam resa till Norge nästa år för att cykla rundan.


Tjejsatsning

Under sommaren har vi haft två välbesökta tillfällen med linjeloppsträning för tjejer på alla nivåer som vill prova på tävlingslik träning. Nu är det höst och mörkt på kvällarna, men vi siktar på favorit i repris fram på vårkanten. 


MTB Sektion

Intresset för MTB är stort och det märktes inte minst på Cykelvasan. Bland de 12000 deltagarna var vi runt 50 medlemmar från klubben i olika sammansättningar. Vi har även fått in namn som kan tänka sig vara ansvariga för att få till organiserad träning till de som gillar lera och naturen.

Vi kommer inom kort ha ett möte med de som intresserat sig för detta och kika på hur vi går vidare och hur vi bygger upp sektionen på bästa sätt.

Är du intresserad? Skicka ett mail till kontakt@hisingensck.se och anmäl ditt intresse.

Inga förbokade platser på Vätternrundan 2014

Organisationen bakom vätternrundan har beslutat att höja anmälningsavgiften med 500.- för varje enskild individ i förbokade grupper. Det innebär en kostnad på 1750.- för att cykla vätternrundan via en cykelklubb 2014.

Dessutom skall det inte gå att förboka mer än max 50% av startplatserna per timme samt att det är ett minimiantal på 40 platser. Det kommer heller inte vara möjligt att på förhand få en specifik starttid för en grupp utan en gruppbokning kan spridas över 2-3 timmar.

Vi ser därför inte att det finns en fördel att lägga gruppbokningar då risken finns att vi i alla fall inte kan cykla tillsammans.


Då avgiften höjs med 500.- trots dessa försämringar, har vi beslutat att ej förboka grupper till VR2014.

Styrelsen håller på för fullt att kika på nya spännande alternativ.

(Varje person eller grupp som vill köra VR kan naturligtvis göra det den vanliga vägen.)

Vad tycker du? Vi har lagt upp en forumtråd med möjlighet att göra din röst hörd här i denna tråd (medlemstråd)

Ersättningslopp till VR2014

Nu har styrelsen tagit ett första beslut vilka motionslopp HCK skall satsa på under 2014. Det kommer säkert komma fler, men de lopp utanför Gbg skall vi försöka att boka boende och busstransport till. Diskussioner finns även på att ha ledare som kör loppen i grupper med våra ordinarie fartgrupper. Planeringen är som sagt inte helt klart men vi vill ändå dela med oss av hur tankarna går.

*Nationaldagsloppet
*Kungälsvrundan
*Själland runt 297 km 28/6
*Hamburg 130 km 24/8
*Lammhult ca 100km 1/9

Övriga lopp som HCK kommer promota och göra reklam för är Siljan runt samt Laholm 6 dagars

Både loppet i Danmark och Tyskland har jätte gott rykte och verkar vara helt olikt vad gäller både service, depåmat mm än vad vi är vana vid. Det sägs att man får mycket för pengarna.

Hoppas du lägger in detta i din kalender så återkommer vi med mer besked och förfrågan vem som vill hjälpa till att få ihop oss alla på samma hotell, buss mm.


Klädgruppen

2/9 har du ett nytt tillfälle att ekipera dig med klubbens vackra färger i lycra.

Webshopen håller sedan öppet till 15/9.

Webbshoppen är öppen!

Aktiviteter

Höstläger HCKs läger i Skärhamn har nu blivit en kär tradition. Helgen efter sista söndagsrundan, 8-10/11, innan spinningen drar igång på allvar åker vi till Lotta på Träningskliniken. 

Fokus på lägret är att bli ännu bättre cyklister med hjälp av starkare bål och en smidig kropp. Som cyklist glömmer man lätt att det inte bara är benen som behöver träning men detta blir vi påminda om och träningsvärken kommer kännas ÖVERALLT!

Förutom detta blir det så klart spinning, intressanta föreläsningar, god mat och någon överraskning. Anmälan öppnar i september på forumet så håll ögonen öppna.

Vi håller även på att planera in föreläsningar för höst/vinter där du kan få med dig tips, motivation och idéer. Håll som sagt koll på forum och hemsida så kommer mer info.


Spinning

Snart drar spinningsäsongen igång och vi kommer innan dess att öppna upp möjligheten att köpa klippkort.

Även i år kommer det finnas möjlighet till Activio för pulsbaserad träning. Nyhet för i år är att vi byter träningskedja att hålla våra pass hos. Vi kommer även få möjligheten att nyttja gymmet i anslutning till de tillfällen och den lokal våra spinningpass hålls i.

I år sprider vi dessutom ut lokalerna lite mer och vardagspassen kommer fördelas genom att köra onsdagar varannan vecka samt tisdag och torsdag övriga veckor, långdistanser på söndagar körs som vanligt.

Forumet/Hemsidan

Som du säkert har märkt har vi en ny plattform på hemsidorna hisingenrunt.se och hisingensck.se.

Om du finner något som är felaktigt vänligen rapportera detta så att vi har en fungerande digital plattform.

Du är välkommen att gilla våra facebooksidor för Hisingens Cykelklubb respektive Hisingen Runt där det fylls på med information och bilder från bland annat våra event.

Om du twittrar kan du följa @hisingensck

Hisingen Runt

HCKs styrelse har beslutat att inrätta ett långlopp under lördagen nästa år och ha kvar Hisingen Runt under söndagen. Distanserna på det långa loppet blir preliminärt ca 25 respektive 12,5 mil. Hisingen Runt på söndagen begränsas till endast Hisingen, där den längsta distansen som ingår i Göteborgsklassikern är 5 mil.

För att klara av detta kommer vi att ta hjälp av andra klubbar/föreningar för att få funktionärer till lördagens lopp.

Vi behöver även hjälp i planerandet av cykelhelgen. Är du intresserad av att hjälpa till får du gärna kontakta oss på hisingenrunt@hisingensck.se

Hisingen Runt

Ordförande har ordet

HCK – Sveriges trevligaste cykelklubb!

 

HCK har i flera år lite då och då fått mail om hur bra eller hur illa våra medlemmar sköter sig i olika sammanhang. Naturligtvis kan inte klubben ta ansvar för hur enskilda medlemmar väljer att bete sig men det kan vara bra för alla medlemmar att veta att styrelsen, Hisingen runt organisationen och ledarna för både race, motion och randonneur kämpar för att HCK skall ha ett gott rykte och alltid försöka visa oss från en professionell, hjälpsam och glad sida.

Under motionslopp har vi jobbat aktivt med att ändra vårt beteende vilket gett god effekt och i år fick vi flera mail från andra cykelklubbar som gav oss beröm. Vi vill gärna fortsätta att jobba för att förbli Göteborgs trevligaste cykelklubb och sträva efter att bli Sveriges trevligaste.

 

Under sommaren fick vi ett argt och besviket mail från en kvinna och man i Bohuslän där någon i HCK tröja dels hade cyklat på väg man inte fick cykla på och dessutom enl mailet var otrevliga vid tillsägelse. 

 

När vi bär HCK kläder så önskar vi att alla verkligen försöker att visa en trevlig sida både när vi sitter på cykeln och sitter o fikar, för annars är det tyvärr klubbens goda rykte som naggas i kanten.

 

Styrelsen vill också uppmana alla medlemmar att använda Strava och liknande tjänster på ett ansvarsfullt sätt, att inte jaga tider på cykelbanor som ex. Säröleden. Tänk på andras säkerhet och cykla inte för snabbt på gång och cykelbanor. Dyk hellre upp på våra race- och intensiv-träningar och varför inte testa att tävla med övriga racegänget.

 

Med ditt bidrag blir HCK Sveriges trevligaste cykelklubb

Vid pennan

Ordförande
Aina Illiano


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!