Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Visual Units logotyp

Nu är det äntligen dags att berätta om vad som händer på Visual Units och på logistikfronten igen! Tiden har gått snabbt de senaste månaderna, och det har varit ett spännande och intensivt år för företaget. Det känns roligt att kunna berätta att vi inlett nya samarbeten och utvecklat nya idéer tillsammans med våra kunder, som resulterat i att vi nu kan erbjuda företag och kommuner fem nya typer av logistikstöd.

Vi ser fram emot att nuvarande och kommande kunder ska få ta del av dessa produkter och på så sätt öka sin lönsamhet, minska sina kostnader och bli mer konkurrenskraftiga.

Vi som arbetar på Visual Units är specialister på att leverera effektiva logistikstöd. Vi hjälper arbetsledare med beslutsunderlag som avlastar och förbättrar planering, pågående arbete och uppföljning av utfört arbete. 

Och framförallt - vi fokuserar på användarvänlighet, pålitlighet och god service. Välkomna!

Veronica Håård, vd Visual Units AB


Snöröjning med Visual Units Logistics
Foto: NCC Roads

Kvalitetssäkrad snöröjning i Laholm

I november 2012 slöt Laholms kommun avtal med Visual Units om det webbaserade systemet Logistikanalys, som ska användas för kvalitetssäkring av vinterns snöröjningsarbete.

– Det betyder mycket för oss att ha fått Laholm kommuns förtroende. Dels för att det är den första kommunen som vi samarbetar med och dels för att det är roligt att jobba ihop med ett så positivt och målinriktat team som de är, säger Veronica Håård.

Visual Units logistiklösningar rekommenderades av NCC Roads i Halmstad, som sedan två år tillbaka använt Visual Units Logistics. Logistikstödet gör det enkelt att dokumentera, följa upp och stämma av snöplogarnas arbete och är ett sätt för NCC Roads att kvalitetssäkra sin och sina underentreprenörers verksamhet.

Systemet har skräddarsytts för att entreprenören på ett enkelt sätt ska kunna logga exakta rutter med start, stopp och tider, adresser och distans per bil – kort sagt allt som krävs för att redovisa färdig väg enligt Trafikverkets regler.

– Allt chauffören behöver göra är att plugga in strömkontakten i cigarettuttaget, sedan sköts allt automatiskt. Den som kör kan koncentrera sig helt på plogningen, saltningen eller sandningen av vägen och behöver inte lägga onödig tid på att redovisa färdig väg till arbetsledaren, säger Veronica Håård.


Läs mer och ladda ner produktblad för Visual Units Logistikanalys.


Produktutveckling och kundanpassade lösningar

Visual Units har under det gångna året fokuserat på att vidareutveckla verktyget Visual Units Logistics och kan nu även erbjuda den webbaserade lösningen Logistikanalys

Logistikanalys ger arbetsledaren överblick över sin fordonsflotta i realtid, stopphistorik och automatisk uppföljning av transporterna för att du och ditt företag på ett smidigt sätt ska kunna optimera fordonens nyttjandegrad.

Visual Units automatiska körjournal är ytterligare en ny webblösning, som ger dig åtkomst till dina fordons körjournaler. Chaufförerna ansluter enkelt till systemet via en dator, surfplatta eller smartphone och laddar ner körjournalen för alla bilarna.

Den tredje större nyheten för i år är utvecklingen av digitala transportsedlar, som du kan läsa mer om i artikeln nedan.

Förutom att vi jobbat intensivt med produktutveckling, så har vi också haft glädjen att få välkomna flera nya kunder. Tarkett, Laholms kommun, Affärsverken, MVG Bud och Asfaltbolaget är några av dem som gett oss förtroendet att leverera pålitliga och användarvänliga logistiklösningar, något som vi naturligtvis är väldigt stolta över!

Visual Units har också inlett ett samarbete med Telenor Traxion, som återförsäljare av deras tjänst som innebär kontinuerlig real-tids-spårning av strömlösa lastbärare såsom containrar, maskintrummor och tågvagnar. 
 

Läs mer om våra produkter och tjänster på Visual Units webb.


Visual Units Digitala Transportsedlar
Foto: Ola Åkeborn, JAKO Ord & Bild AB

Digitala transportsedlar för åkericentraler

Genom att gå över till att använda digitala transportsedlar, kan företaget effektivisera allt som har med hanteringen av transportsedeln att göra. Trots detta är det fortfarande vanligt att transportföretag dras med höga administrativa kostnader kopplade till användningen av traditionella papperstransportsedlar.

Karlskrona Åkericentral använder sedan i november Contribes system för digitala transportsedlar, som VisualUnits är återförsäljare av. Digitala transportsedlar hanteras enkelt via en vanlig surfplatta och minskar drastiskt de administrativa kostnaderna.

Administratören får in transportsedeln direkt efter utförd transport, den digitalt lagrade datan gör att man slipper hantera informationen mer än en gång och informationen kan exporteras till andra system.

- Kort sagt, genom att införa digitala transportsedlar kan ditt företag spara enormt mycket tid och pengar. Den stora vinsten för chaufförerna är att de får mycket information ”serverad” när de skapar en ny transportsedel eftersom kunduppgifter och artklarna lagts in i systemet. Genom att man inte behöver skriva för hand, så riskerar man heller inte att få in oläsliga transportsedlar som kan leda tillkostsamma misstag, säger Veronica Håård.

Digitala transportsedlar består av en app som används av chaufförerna, samt en webblösning för transportledarna och administratörerna på kontoret. Idén till den nya logistiklösningen kom till genom ett samarbete med it-konsultföretaget Contribe samt Karlskrona Åkericentral, som sökte ett system som kunde anpassas till deras arbetssätt.

- Det vi vill fortsätta att utveckla i framtiden är ännu enklare integration med andra affärs- och ekonomisystem och större möjligheter att hämta ut statistik, som till exempel, ”hur mycket, och av vad” säljer vi - för att få insikt i hur transportbilarna ska utnyttjas optimalt, säger Veronica Håård, som haft kontakt med flera åkericentraler som visat stort intresse för de nya digitala transportsedlarna.


Läs mer och ladda ner produktblad för Visual Units Digitala Transportsedlar.


Nytt europeiskt samarbete för envägsspårning

Visual Units har inlett ett samarbete med det italienska logistikföretaget Zenatek för att kunna erbjuda sina kunder envägsspårning av gods och transporter.

Med hjälp av en magnetisk inkapslad GPS kan släp, maskiner, containrar, skåp och kärl följas i realtid genom hela transportkedjan. Detta gör att avsändaren har full kontroll över transporten oavsett hur många transportörer som är inblandade.

En sensor varnar avsändaren via e-post eller sms om något oförutsett skulle hända, till exempel om temperaturen i en container med temperaturkänsligt innehåll inte hålls på rätt nivå eller om ett kärl som måste stå upp skulle välta, eller om ett skåp öppnas.

- Envägsspårning av gods och transporter är en viktig del i företagens arbete för att kunna kvalitetssäkra sina leveranser. Vi vill att Visual Units ska vara det självklara valet för företag och kommuner som vill ha ett pålitligt logistikstöd, därför känns det naturligt för oss att utöka vårt utbud med den här tjänsten, säger Veronica Håård.
 

För mer information om vårt erbjudande om envägsspårning, mejla till info@visualunits.se eller kontakta Veronica Håård på telefon 0455-386 000.

Du kan också läsa mer om Zenateks system här (pdf).


Effektiv strategi - Visual Units Framtidsverkstad

Vill du komma loss och göra verklighet av alla idéer och visioner du har för ditt företag? Låt då Visual Units hålla en Framtidsverkstad för dig och dina medarbetare!

En Framtidsverkstad är ett kreativt och intressant möte, med målet att tillsammans lyfta fram saker med förbättringspotential, fantasifulla lösningar och ta fram en konkret handlingsplan för att genomföra förändringarna med hjälp av gruppen.

Resultatet av en framtidsverkstad är en förtydligad och förankrad vision, mätbara mål och en handlingsplan med tydligt fokus på företagets utveckling. Vi skräddarsyr dessa möten för garanterat fokus på just ditt företags behov.

Visual Units kan också hjälpa dig och ditt företag med att göra behovsanalyser och ta fram designförslag för nya it-lösningar samt specialanpassningar av befintliga it-system.

 

För mer information, kontakta Veronica Håård


Välkommen att besöka oss i våra nya lokaler!

Visual Units nya kontorslokaler

Under våren 2012 flyttade vi vårt kontor till nya lokaler, så numera hittar du oss på Intagsvägen 3 i Karlskrona. Vi gillar det branschnära läget, och du är varmt välkommen på en kopp kaffe om du vill diskutera möjligheterna att förbättra ditt företags logistik med oss.
 

Och om vi inte ses innan jul, så vill vi som arbetar på Visual Units passa på att önska er en riktigt God Jul & ett Gott Nytt 2013!


Post- och besöksadress:
Intagsvägen 3
371 46 Karlskrona

Telefon: 0455-38 60 00

E-post: info@visualunits.se


Vill du inte ha fortsatt information om nyheter och förändringar hos Visual Units AB så kan du avsluta din prenumeration genom att klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!