Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Månadsbrev

dec 2012


På gång

Vi har några deltagare igång på expedition re:flex. Du kommer att få rapporter från dessa modiga expeditionsdeltagare när de hunnit längre med sina expeditioner.

Idén är vi så nöjda med att vi kommer att köra en omgång även under våren. Vi kommer att pusha på lite mer om detta lite senare, men tills vidare kan ni läsa på om upplägget i höstens information.
[ läs mer ]


Ur arkivet

Nu är re:flex en så gammal nättidning att det kan vara värt att ta fram gamla artiklar som fortfarande kan vara värda att läsas. Den här artikeln - från januari 2011 - handlar om YouTube-läraren Mikael Bondestam. Han berättar om varför och hur han lägger upp sina kurser i matematik även på YouTube.

[ läs mer ]


Har du idéer kring vad re:flex kan visa, berätta om eller kolla närmare på? Hör av dig till redaktionen på reflex@folkbildning.net, vår Facebooksida eller på Twitter (@reflex_fbr).

 

FlexLär 2012, wikis och MOOC

Även under november månad har vi berört begreppet MOOC, men vi har även rapporterat om wikis Det här är det sista nyhetsbrevet för i år. Nästa gång vi hör av oss är det 2013.

/re:flexredaktionen genom Mathias


Nytt på nättidningen
Wikis i folkbildningen Ola Hallqvist pratar med Jörgen Qvartsenklint, Glokala folkhögskolan, och Mathias Anbäcken, Västerås folkhögskola, om deras projekt kring wikis i folkbildningen. Vad är en wiki och vad ska man med det till?
[ läs mer ]

MOOC - den nya folkbildningen? Alastair Creelman fördjupar kunskapen kring begreppet MOOC (som vi hade en artiikel om redan i oktober) .
[
läs mer ]

FlexLär 2012 - en konferens om digital folkbildning
Stefan Pålsson rapporterar från FlexLär 2012 som gick av stapeln i mitten av november.
[ läs mer ]


Nytt på bloggen
I november har fyra nya blogginlägg tillkommit.


 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!