Nyhetsbrev från Senior Partners med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Senior Partners

Nyheter & Info
Nummer 1/2015


Erfarenhet, erfarenhet, erfarenhet!

Om det är erfarenhet du söker, har du kommit rätt.

De senaste 45 åren har vi på Senior Partners levererat gedigen ledarerfarenhet till Sydsvenskt näringsliv och offentlig sektor. Erfarenhet som vi skaffat oss genom ett långt yrkesliv i ledande befattningar.

Det är otaliga privata och offentliga verksamheter som har blivit framgångsrika på grund av det stöd och hjälp man fått från Senior Partners.

Hans-Gunnar Gustavsson
Hans-Gunnar Gustavsson, VD

För att kunna fortsätta göra detta har vi analyserat oss själva och hittat en modell där vi kan kombinera vår långa erfarenhet med den nya tidens krav på snabbhet, flexibilitet och nytänkande. Det är förvånansvärt vilket gensvar vi får när vi kommunicerar vår erfarenhet i kombination med dessa förmågor.
Vi har ett koncept som är unikt när det gäller att utveckla företag och offentliga verksamheter.

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig, eller komma och besöka oss i våra nyrenoverade lokaler i Malmö eller i Växjö.

Hans-Gunnar Gustavsson
VD


Stiftelsen Sommarsol - en nystart

Sommarsol bedriver rehabilitering och rekreation för funktionshindrade med ett 50-tal anställda. Man har ett 60-tal rum helt anpassade för rörelsehindrade.

När våra konsulter Ulf Argus och Anders Bengtsson kom in i mitten av 2013 hade stiftelsens VD entledigats och framtidsutsikterna var mycket osäkra. Vi började med en snabb analys av det aktuella läget (Senior Partners tvådagars verksamhetsanalys) och inom en månad lade vi fram en åtgärdsplan för styrelsen.

Förändringsarbetet kunde sedan omedelbart påbörjas och vi tog också ett operationellt ansvar för verksamheten. Vårt uppdrag fokuserade på ökad systematisk marknadsföring samtidigt som vi effektiviserade organisationen och långsiktigt kunde minska antalet anställda.

I början av 2014 hade vi rekryterat en ny verksamhetschef/VD, Titti Unosdotter som kraftfullt fortsatte förändringsarbetet och uppnådde positivt resultat för 2014.

Titti Unosdotter säger följande om Senior Partners insats för Sommarsol: " Senior Partners arbete var en oumbärlig förutsättning för att jag snabbt kunde komma in i VD-rollen och fortsätta förändringsarbetet på ett kraftfullt sätt".

Senior Partners engagemang i Sommarsol fortsätter nu genom att Ulf Argus har usetts till styrelsens ordförande fr.o.m 2015. 


Nya Partners!

Vi börjar 2015 med att välkomna tre nya Partners -
Lars-Åke Fritzson som gör att vi stärker vår närvaro i Västsverige, vi utökar även i Småland med Åke Nordström i Oskarshamn och i Malmö med Björn Olsson.

Lars-Åke Fritzson

Lars-Åke Fritzson

Lars-Åke har lång erfarenhet av företagsledning i roller inom produktion, logistik samt som VD för bolag inom industri och handel (B2B). Uppdragen har framförallt varit fokuserade på större förändringsarbete som resulterat i betydande lönsamhetsförbättringar men även uppstart av nya bolag och affärskoncept i Sverige och internationellt. Läs mer Lars-Åke...

Åke Nordström

Åke Nordström

Åke har mer än 25 års erfarenhet som personalchef inom flera branscher i svensk industri, har även internationell erfarenhet. Har i sin funktion agerat operativt främst genom aktivt chefsstöd och projektledning men även strategiskt via lednings-grupparbete. Alltid med fokus på att uppnå gemensamma affärsmål. Läs mer om Åke...

Björn Olsson

Björn Olsson

Björn har lång erfarenhet från många olika branscher inom B2B och B2C, från stora koncerner till mindre företag. Björn har stor erfarenhet av turbulenta organisations-förändringar och av verksamheter i expansion med snabb resultatutveckling. Har haft ledande roller i bolags- och koncernledning som bl.a. Marknadschef. Läs mer om Björn....


Seminarium på Elmia Subcontractor

Inköp och Logistik - en lönsam historia!

Det var temat när
Hans-Gunnar Gustavsson och Thomas Hasselby från Senior Partners föreläste på inbjudan av Sinf på Elmia Subcontractor.

Krisen 2008 satte fokus på inköp och logisitks betydelse för företagens överlevnad, något som Hans-Gunnar Gustavsson utvecklade under seminariet.
Läs mer här!

Thomas Hasselby, Senior Partners

Chef att Hyra - Originalet sedan 1994!


Nyheter i kort!

  • Sommarsol - en lyckad insats
  • Nya Partners
  • Exportseminarium i Gislaved
  • Seminarium på Elmia Subcontractor
  • Erbjudande 2 dagars analys

Nya Partners!

Vi välkomnar tre nya Partners 2015;

Lars-Åke Fritzon,
Åke Nordström och
Björn Olsson läs mer om dem nedan!


Export-seminarium

Lena Jiderud
Lena Jiderud

Sinf:s branschorganisation Svenska Form- och Pressverktygsföreningen anordnade en Exportdag för sina medlemmar i Gislaved i slutet på januari.

Lena Jiderud från Senior Partners var inbjuden att föreläsa om sina praktiska erfarenheter från export i tillverkande industri samt att bidra med tips och råd för de medlemsföretag som vill testa export för ökad tillväxt.

Lena berättade om sina erfarenheter från 25 års arbete med export i olika roller och till kunder över hela världen. Hon berörde även ämnen som olika kulturer, hennes erfarenhet av 25-tal internationella mässor och mycket annat.

Ett antal olika aktörer som arbetar med att främja svensk export deltog också bl.a. Business Sweden, EKN och Tysk-Svenska Handelskammaren.

Alla närvarande tyckte det var en intressant och givande dag och såg stora möjligheter kring olika typer av exportsatsningar.

Läs mer om Lena .....


Behov av förändring?

Prova då vår två dagars verksamhetsanalys!

Den ger en snabb genomlysning av företagets eller organisationens nuvarande status och framtida utvecklingsmöjligheter med tonvikt på kompetenser, affärsidé, strategier, produkter/tjänster och marknadsföring, dess organisation och ekonomi.Läs mer i vårt tjänsteblad.

Kontakta oss för mer information och offert!

Tel: 040- 30 28 50


Våra tjänster:

Chef att Hyra

Rekrytering
Affärsutveckling

Styrelse & Senior Adviser

Kontakta oss!

Ring 040-30 28 50

E-post:

info@seniorpartners.se

Boka ett möte!



Senior Partners Management AB
Kontakt: Tel. 040-30 28 50 / E-post: Nyhetsbrev@seniorpartners.se

www.seniorpartners.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har prenumererat på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!