Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 4, 2014

Ett fritt val?

I Sverige står vi just nu inför en valspurt, där partierna övertrumfar varandra med nya löften om hur de ska göra det bättre för Sverige och svenskarna. Som lekman slås man av hur de slänger sig med siffror, där i varje fall jag har väldigt svårt att hänga med. Man undrar i sitt stilla sinne hur de ska klara att genomföra allt de lovar. I Sverige finns ett uttryck: Lova runt och hålla tunt…

När det gäller industrin så beter vi oss ofta på ungefär samma sätt. Där företag kräver kostnadsreduceringar eller orealistiska kvalitetskrav och där vi leverantörer stämmer in i skönsången för att få vara med och leverera.

Om det sedan går fel så vässas knivarna och all diskussion handlar om vem som ska ta kostnaden. Istället för att se värdet på investeringen och hur man tillsammans hittar en framkomlig lösning, så läggs tiden på ett internt spel där ingen vill sitta med Svarte Petter.

Tänk om vi alla istället hade kunnat fokusera på hur vi löser problemet i första hand och först därefter diskutera hur kostnaderna ska fördelas. Då skulle sannolikt produktiviteten öka markant och svensk industri stärkas. Men det är kanske en utopi, men som romantisk drömmare vill jag ändå tro att det finns lösningar som skulle göra världen lite bättre. Vad tror du?

Varma valtidshälsningar,

Darco Burger, vd


Skruv för enbart behöriga!

SecuFast säkerhetsskruv från Douwes International är en nyhet i Colly Components sortiment. Skruven har skallar med olika unika nyckelgrepp, vilket innebär att endast personer med tillgång till bits med motsvarande nyckelgrepp kan lossa skruven.

Klicka här för att läsa mer!

En riktigt säker låsbricka

Ripp Lock låsbrickor ger den extra säkerhet som behövs när skruvförband utsätts för vibrationer och/eller där sättningar i materialet uppstår. Låsbrickan är utformad med rillor som har en större vinkel än skruvens gängstigning och blir därmed självlåsande.

Läs mer


Starka skruvförband i svaga material

I konstruktioner med lätta material som aluminium eller magnesium ökar kraven på starka gängor. Helicoil från Colly är ett välbeprövat alternativ för att kombinera en lätt konstruktion med hållfasta skruvförband.

Läs mer om Helicoil

Holo-Krome – höghållfast skruv med absolut spårbarhet

Holo-Krome är marknadens tydligaste varumärke när det gäller höghållfast skruv. Som användare vet du över tid att du alltid får samma skruvkvalitet och samma höga utmattningshållfasthet. Det senare är speciellt viktigt för tillverkare av maskiner som utsätts för pulserande belastning, exempelvis skogsmaskiner och truckar.

Läs mer om Holo-Krome


Beställ Collys Handbok om skruvförband

Hur fungerar ett skruvförband och vad är viktigt att tänka på? Hur säkerställer man att skruvförbandets funktion blir det vi eftersträvar? Vad är det som påverkar funktionen?

Svaren på dessa och andra frågor hittar du i Collys handbok om skruvförband som svensk industri använt i mer än 40 år för att beräkna och konstruera säkra skruvförband.

Beställ den här!


Vi ställer ut på flera av Euro Expos mässor under året. Närmast i tiden är Falun mellan 10-11 september, vi finns på plats båda dagarna.

Under mässan kommer vi, bland annat, visa upp produkter från Lås & Gångjärn och Glidlager.

Varmt välkomna!


Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!