Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

"HISO har till ändamål att utgöra ett sammanhållande band mellan i Helsingborg verkande idrottsanslutningar samt att tillvarata deras intressen"

Ett hjälp upprop 'mer idrott i skolan'

HISO, tillsammans med erkända Idrotts-Mästare från Helsingborg, initierar och förflyttar SOK's ledares och aktivas upprop om 'mer idrott i skolan' till ett lokalt HJÄLP-upprop i Helsingborg.

Vi kallar projektet för 'hjälp till mer idrott i skolan'.


Skolan behöver hjälp!

HISO bjuder därför in involverade, engagerade och kunniga Helsingborgare till:

  • Kreativ och en möjlighetsorienterad dialog och debatt (via sociala medier, se nedan)
  • Inspirations- kunskapsseminarier och workshops v. 44 (1/2-1 dag under höstlovet i oktober) 

Alla vi som förespråkar god Hälsa och Motion till våra ungdomar är helt överens om att mer idrott i skolan skulle leda till ökat välbefinnande och därmed bättre studier - men det är för lite som händer ...

Skolan har tuffa utmaningar och frågan är komplex

Skolan har det tufft och är utsatt för hård kritik från många håll. Skolan försöker ofta göra sitt bästa, men vi kan krasst konstatera att det tyvärr inte räcker till, varken med mer idrottstimmar eller innehåll. Argument och förklaringar är många!

Vi kan också konstatera att problemet är komplext utan några egentliga enkla svar och lösningar. Men vi kan inte gömma oss bakom dessa konstateranden. Målsättning måste vara att hela tiden prioritera och hårt arbeta till att finna möjligheter och lösningar till mer motion och hälsa för våra ungdomar, i skolan och i anslutning till skolan.

Det finns krafter och externa resurser

Vi kan vidare konstatera att skolans värld inte själv kan lösa denna fråga utan hjälp från externa resurser och intressenter i samhället. Skolan bör aktivt söka nya vägar, metoder och arbetssätt, dels inom skolan men också utanför och i samarbete med andra resurser och intressenter. 

Exempel på krafter och intressenter som kan hjälpa skolan är idrottsföreningar, politiker, Helsingborgs Stad, Fritid, näringsliv, föräldrar, seniorer och andra kloka krafter. 

Alla dessa krafter, tillsammans med skolans egna ledare, lärare och elever, välkomnas till en dialog  - en dialog som vi önskar föras i en positiv och möjlighetsorienterad anda! 

Det finns goda exempel

Det finns goda exempel på kommuner, skolor och föreningar som lyckas och är värda att lyssna på. Är ni en av dessa? HISO kommer utifrån denna debatt att utforma en innehållsrik kunskapsdag (v 44) om 'mer idrott i skolan', genom seminarier och workshops. Workshops som ska ge er verktyg och idéer för utveckling.

Bli ditt bästa jag! Det vill en skola med ett hälsoprojekt där två av målen är att öka elevers fysiska aktivitet med 50% och ökat deltagande i föreningar . Följ oss på sociala medier så får du veta mer om detta framgångsrika projekt och andra ...

Möt oss på Facebook för dialog

Varmt välkomna för dialog och debatt på HISO's Facebook-sida!

Ni som inte har Facebook välkomnas att maila, ringa HISO's kansli eller på annat valfritt sätt kommunicera och debattera.

SOK's ledares och aktivas upprop

Länkt till SOK's ledare och aktivas upprop, klicka här.

Text från SOK's upprop

"Fysisk aktivitet är grundläggande för människors välbefinnande. Positiva upplevelser under uppväxten har stor betydelse för om vi blir fysiskt aktiva hela livet. Forskning visar att träning påverkar både hälsa och inlärningsförmåga positivt.

Efter genomförd grundskola ska varje elev idag ha fått 500 timmars Idrott och Hälsa. För elever på högstadiet innebär det i genomsnitt 1 timme och 20 minuters fysisk aktivitet per veckan vilket motsvarar 12 minuters träning per dag. Det är inte tillräckligt för att få effekt oavsett det rör sig om hälsa eller idrott, speciellt inte under en tid när det spontana idrottandet försvinner mer och mer och våra barn tenderar att vara alltmer stillasittande. Vi behöver mer idrott i skolan!

Läget är alarmerande, inte bara för individerna och samhället i stort utan också för utvecklingen inom idrotten."


Klicka här om du vill delge nyhetsbrevet till en kollega, ledare, ungdom eller vän. Klicka här om du vill komma till HISO's Nyhetsarkiv på HISO's hemsida.  Klicka här för att dela med en vän på Facebook. Klicka här om du vill dela på Twitter. Klicka här om du vill dela på Linked In.

Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg, tel:  042-13 29 15,
e-post:
kansliet@hiso.se, hemsida: www.hiso.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har ett medlemskap eller relation med HISO. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!