Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Glad sommar!

Här kommer vårterminens sista nyhetsbrev om Ladok. Ett mycket fullmatat sådant, ska tilläggas. 

Under juli har de flesta som arbetar med Ladok inom Konsortiet och de olika projekten semester, men i augusti är vi tillbaka med nya krafter.

Vi vill önska alla läsare av Ladokbrevet en riktigt skön sommar! Vi hörs igen i augusti.


Acceptanstestledare sökes

Just nu söker vi en acceptanstestledare som ska arbeta i den nya förvaltningsorganisationen. 

Acceptanstestledarrollen innebär ett betydande ansvar för planering, genomförande och uppföljning av de gemensamma acceptanstester som ska genomföras vid varje ny leverans från först Ladok3-projektet och sedan den leverantör som kommer att ansvara för vidareutveckling och vidmakthållande av nya Ladok.  

Läs mer om rollen och om Konsortiet på denna sida.



Ladok på NUAK 2014

Årets upplaga av NUAK hålls den 22 och 23 september på Münchenbryggeriet i Stockholm. Ladok har som vanligt ett eget spår med information om såväl nuvarande Ladok som produkten Ladok3 och produktionssättning på läroästena.

Ta del av anmälningsinformation, programmet och annan information på denna sida.


Öppna frågestunder

Höstens öppna frågestunder är nu inplanerade, datumen är:

  • 3 september
  • 1 oktober
  • 5 november
  • 3 december

Som vanligt hålls de öppna frågestunderna via Adobe Connect. Läs mer här.


Nätverksträff för Ladok och examen

Höstens nätverksträffar för ladok och examen äger rum vid högskolan i Borås 25-26 november. För aktuell information se denna länk.

Räkna med att anmälan öppnar i början av oktober.


Ickefunktionalla krav fastställda

Vid sitt senaste möte fastställde Ladok3-projektets styrgrupp de ickefunktionella kraven för Ladok3. Du hittar dokumentet här.


Status i Förnyad förvaltning

En ny styrgrupp för Förnyad förvaltning utsågs den 3 juni, den kommer även att utgöra styrgrupp för förvaltningsorganisationen.

Objektägarna har introducerats till sina roller och nu pågår rekrytering till rollerna förvaltningsledare, förvaltningsledare IT och acceptanstestledare, läs mer här om utlysta roller.

Projektet arbetar med att ställa krav på det som ska överlämnas från Ladok3-projektet och att planera mottagandet. En testexpert är anlitad för att planera det första acceptanstestet som ska genomföras i slutet av 2014/början av 2015. Det kommer också att behövas esurser från lärosätena som deltar i acceptanstest. Det går ut ett utskick om behovet av testresurser till lärosätena under juni.

Underlag för avtal med drift och supportleverantören är under framtagning tillsammans med Umeå universitet. Lärosätenas önskemål vad gäller tidpunkter för produktionssättning har samlats in och nu återstår detaljplanering av alla produktionssättningar.


Status i Ladok3-projektet

Ladok3-projektet är i mångt och mycket halvvägs i mål! Vi har förbrukat 50 % av tilldelade resurser och vi ser med tillförsikt på att vi klarar våra kommande åtaganden, även om det alltid är svårt att bedöma hur det kommer att avlöpa när det gäller agil systemutveckling. 

Våra fokus är just nu att hålla kvar vid den kravbild vi skapat och att våga säga nej när medarbetare kommer med förslag på bra framtida behov, om det ligger utanför de satta avgränsningarna. Utöver det jobbar vi aktivt med att minska gapet mellan antal personer och antal heltidsekvivalenter, i syfte att bli mer effektiva. Dessutom jobbar vi nu med med tre leveranser parallellt, Årsredovisning, Uppföljning och Ladok3 Resultathantering. Den senare har vi åtagit oss för att snabbare komma ut till en bred användargrupp.

Jag ser fram emot några veckors ledighet och att komma tillbaka i augusti och sätta fart igen med ny energi. 

Nyhetsbrev #6 2014

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Megafonen kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!