Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Senaste nytt från Strandbaden och Strandbadens Byaförening!

Måndag 16 juni 2014

 Strand-Bulletinen i tryckt form delas ut i alla brevlådor i Strandbaden fyra gånger per år.
Den finns också att läsa på www.strandbaden.info.
E-postutskicket med Strand-Bulletinen kan komma flera gånger under ett år
och har inte alltid samma innehåll som den tryckta versionen.


www.strandbaden.info • info@strandbaden.info


STYRELSEN I STRANDBADENS BYAFÖRENING. Efter föreningens årsmöte den 9 april består styrelsen av följande ledamöter (från vänster): Elisabeth Rosenqvist (ledamot), Jan Jurkiewicz (vice ordförande), Carl Hellberg (ordförande), Monica Berg (kassör), Bitt Larsson (sekreterare) samt Jörgen Synning (ledamot).


Bli medlem!

2013 hade Strandbadens Byaförening 247 betalande medlemmar. Drygt hälften (53%) av alla hushåll var då med i föreningen. Vi gör ingen skillnad på åretruntboende och sommar- eller deltidsboende. Vi är angelägna om att få fler medlemmar! Årsavgiften är endast 100 kronor.

En del av erhållna pengar används till tryckning av Strand-Bulletinen som delas ut till samtliga ca 500 hushåll i Strandbaden fyra gånger per år. En mindre del används för drift och underhåll av hemsida, ekonomihantering, m m. En ännu mindre del används som grundplåt för olika arrangemang. Här har vi som princip att de arrangemang som vi genomför i stort ska vara självförsörjande. Som ett exempel kan nämnas att vid höstens julmarknad grillade och sålde vi korv för att täcka avgiften för polisens tillstånd.

Det är inte av ekonomiska skäl som vi är angelägna om att fler är medlemmar. Byaföreningen har en kontinuerlig dialog med främst kommunen men också andra organisationer som t ex Trafikverket. 

Du kan läsa om vårens byavandring här nedanför. Det är för alla strandbadenbor angelägna frågor som behandlas. Ju fler medlemmar desto starkare blir vår röst i dessa sammanhang.
 

Dörrknackning på gång
Vi vill alltså att fler ska bli medlemmar i Strandbadens Byaförening. Därför kommer från styrelsen Bitt Larsson och Elisabeth Rosenqvist att gå runt bland husen i Strandbaden och vänligt uppmana till medlemskap. Mycket bra om du vill förekomma dem.

Medlemsavgiften är endast 100 kronor per år och hushåll, bangiro 5559-7306. Skriv gärna in dina medlemsuppgifter i formuläret på hemsidan – www.strandbaden.info.

Du når oss också på: 
info@strandbaden.info

Varma sommarhälsningar!

Calle
Carl R Hellberg
Ordförande i Strandbadens Byaförening


BYAVANDRING MED HÖGANÄS KOMMUN. Kommunalråden Péter Kovács (t v) och Ulf Molin (t h) samt kommunsekreterare Niklas Åkerström (mitten) lyssnar på byaföreningens synpunkter om bland annat skyltningen på stranden.
I den tryckta versionen av Strand-Bulletinen har vi felaktigt skrivit Magnus Svederbergs namn i stället för Niklas Åkerström. Vi ber om ursäkt för detta.

På byavandring med kommunen

Onsdagen den 21 maj var det dags för Strandbadens Byaförening att genomföra den årliga byavandringen tillsammans med politiker och
tjänstemän från Höganäs kommun.

Syftet är att byaföreningen ska få tillfälle att framföra synpunkter och önskemål om skötsel och förbättringar. Från Höganäs kommun närvarade kommunalråden Péter Kovács och Ulf Molin samt parkchef Magnus Svederberg och kommunsekreterare Niklas Åkerström. Från Strandbadens Byaförening fanns ordföranden Carl Hellberg på plats tillsammans med styrelseledamöterna Bitt Larsson, Elisabeth Rosenqvist och Jörgen Synning.

I strålande solsken inleddes en vandring från Örestrand till pumphuset längst ned på Lysekilsgatan. Därifrån norrut utmed strandkanten och längs med Kullaleden fram till parkeringsplatsen nedanför Tallbacksvägen. Vägen tillbaka till Örestrand gick via Kullaledens rastplats/grillplats.

Ämnen som diskuterades var bland annat skyltningen längs stranden, behovet av en cykelväg från Dannevangsområdet till Nyhamnsläge, in- och utfart för trädgårdsmästeriet på Nordhemsvägen direkt till Väsby Fäladsväg, belysning m m för den kommande julmarknaden, ”skyltskogen” vid Margreteberg, chikanerna på väg 111, bristfällig belysning på cykelvägen genom Strandbaden, Stationstorget samt skötselplan för Trollskogen/Strandbadsskogen.

En mer utförlig rapport från byavandringen finns att läsa i den tryckta upplagan av Strand-Bulletinen som finns på www.strandbaden.info


LYCKAD STRANDSTÄDNING. Den 12 april samlades 25-talet duktiga strandbadenbor för ett städpass på våra stränder under ledning av Jens Gislev. Monica och Sigurd Berg svarade för korvgrillning och Örestrand bjöd på fika efter fullgjort arbetspass. 25 säckar skräp blev resultatet. Bra jobbat!


Vem vill öppna kiosk på Margretebergs Strand?

Enligt uppgift från kommunen finns det idag en intressent som vill driva kiosken vid nyupprustade Margretebergs Strand. Ingrid LarssonHöganäs kommun kan upplysa om detta fortfarande är aktuellt. 

För att få öppna kiosk eller servering fordras tillstånd från polisen och miljöförvaltningen samt ett tillfälligt bygglov. Flera företag har ’kiosk-containers’ för uthyrning, bland andra Elite Service (www.elite-servicepartner.com).

Telefon till Höganäs kommun:
042-33 71 00


På Trafikverket intet nytt

Trafikverkets entreprenör Mesta har varit på plats och ersatt nerkörda vägskyltar (varav en blivit nerkörd på nytt!). Fortfarande står emellertid belysningsstolpar på trekvart, kantstenar saknas efter grävningsarbeten och vita kantstolpar ligger nerkörda längs hela vägen.

Strand-Bulletinen har tidigare fått besked från Christer Thomasson på Trafikverkets avdelning Underhåll att en utvärdering av chikanerna vid Dannevangsvägen ska ske under våren.

Den 13 maj efterlyste vi såväl resultatet av utvärderingen som ett besked om det löpande underhållet, men vi har, trots påminnelser, ännu inte fått något svar från Christer Thomasson.

Inget nytt på Trafikverket, alltså. 


Välkommen på
Midsommarfirande

Strandbadens Byaförenings midsommarfirande sker traditionsenligt på Lärkängen i Dannevangsområdet på midsommarafton från kl 14 med sång, dans, lekar och godisregn.

Blomstervagnen avgår kl 9 från Lärkängen. Kl 10 kläs stången med blommor och blader. Dagen avslutas med brännbollscup på fotbollsplanen omkring kl 16.

Vägföreningen Kullens Havsbad anordnar midsommarfirande i Tallbacken.

Sommaren på Örestrand

Midsommarafton
Traditionellt firande med klädsel av midsommarstång och dans och lekar kring stången med start kl 14. Restaurangen är öppen från kl 12. Sillunch serveras kl 13-17. Konsert kl 19.

Onsdagsmacka v 26-32. Avnjut skön musik och goda smörgåsar i restaurangen.

Lördagskonsert kl 19 i kyrkan. Bistromeny i anslutning till konserten.

Vecka 28 – Musikvecka

Höstagille 9 augusti
Loppis kl 11, auktion kl 12.

Vecka 33 – Kulturveckan

Komplett program på www.orestrand.se

Tallbackens Tennisklubb

Tre fina grusbanor. Kuponger kan köpas på Örestrand, ICA-Skeppet och vid bemanning i klubbstugan.

Tennisskola för alla åldrar vecka 26-29 under ledning av Ida Broman och Henrik Lindholm. Anmälan sker till tallbackentk@telia.com

Tallbacken Open vecka 30. Poolspel innebär att alla får spela många matcher. Alla kan vara med.

www.tallbackentk.se



Byaföreningen gratulerar
Elsa Bogren, 100 år

Strandbadens Byaförening framför sina varmaste gratulationer till Strandbadens äldsta invånare, Elsa Bogren, som den 1 juni fyllde 100 år.

Läs intervjun med Elsa i Strandbladet nr 2, 2011 här >> 


FLYGFOTO ÖVER STRANDBADEN. Den flygande fotografen Magnus Lundfelt har återigen tagit ett varv över Strandbaden och fotograferat byn från olika håll. Hög upplösning på bilderna gör det möjligt att delförstora det egna huset eller göra posters av bilderna.
Magnus nås på rydebackc@icloud.com


Gynna föreningens sponsorer! Alla banners är klickbara.

Bara Trivsamt och Jordnära
Örestrand
IBC Elinstallation
Glasmästarn i Höganäs Simon Rembring
Ingrids Sjukgymnastik
Löhr Montage AB

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Du får detta nyhetsbrev för att du har anknytning till Strandbaden eller Strandbadens Byaförening.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!