Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Mental Ergonomi

Halvdagsseminarium - hjärnans betydelse för hälsa, prestationer, samverkan och lönsamhet

Hur kan vi använda kunskapen från den moderna neurovetenskapliga forskningen så att det gagnarbåde prestation och välmående, med ökad klarhet och mindre stress i ledarskapet? Den frågan vill vi väcka och så långt möjligt besvara på seminariet och den efterföljande paneldiskussionen. 

Vi är alla utrustade med en fantastisk hjärna - som både kan hjälpa och stjälpa oss. För att klara de snabba förändringar och den press som ofta präglar vår vardag idag, behöver hjärnan vår medvetna hjälp. Den är lite lat och inte alltid smart. Men förutsättningarna finns. Ett stort antal neurologiskt inriktade forskningsprojekt visar hur vi kan påverka och faktiskt förändra hjärnan på ett sätt som gör det lättare för oss att hålla huvudet "kallt" och hjärtat "varmt" i det informationsbrus vi lever i. Vi kan lära oss hantera tidspress och arbetsbelastning, fungera i den sociala mångfald en arbetsplats är idag, ha sund kontroll på våra känslor och klara förändringar med produktiviteten i behåll.


Halvdagsseminariet består av 2 timmars föreläsning med teorier och övningar. Därefter följer en paneldiskussion där Anneli Godman och Anette Cederberg deltar, liksom Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid institutionen för psykologi i Uppsala, som aktiv gäst.

Halvdagsseminariet kommer att hållas den 18 mars kl 9:00-12:00 på Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46, lokal: Styrelserummet, våning 2.

Pris per person: 1900 kr, kaffe och smörgås ingår. Vid anmälan kommer vi att efterfråga faktureringsadress. Anmäl dig senast den 11 mars.

För anmälan

Avanmälan mellan den 3-11/3 debiteras med 950 kr. Avanmälan efter den 11/3 debiteras med fullt pris, plats kan överlåtas vid förhinder.

Varmt välkomna


Anneli Godman – den ofrivilliga stressexperten

Annelis vision är att bidra till ett arbetsliv där prestation och välmående får gå hand i hand. Under åren som coach och föreläsare har Anneli haft otaliga möten med personer från många av samhällets delar och positioner, som vill göra ett bra jobb och som sliter sönder sig själva i en miljö som inte främjar den mentala kapaciteten. Hon har ställt sig frågan hur vi kan lyfta upp detta på bordet, vilken kunskap som är relevant och vilka förändringar som behövs. Svaret ryms i neuroledarskap och mental ergonomi.

Målet med Annelis föreläsningar och utbildningar är att hjälpa individer och organisationer till högre kvalitet i handling och tanke med utgångspunkt i hur hjärnan vill ha det. Mental ergonomi ger strategier för personlig effektivitet, stresshantering, medvetenhet och hållbarhet.

Föredragshållare

Anneli Godman har en bakgrund inom service och industri där hon arbetat som mellanchef. Hon har egen erfarenhet av att ofrivilligt ha kört slut på sig själv och högst medvetet tagit sig tillbaka till fullt presterande. Hon föreläser utifrån denna kunskap kompletterad med akademiska studier i bland annat hälsopedagogik, psykologi, beteendevetenskap och neurovetenskap. 


Moderator

Anette Cederberg är VD och grundare till Acceptus som förser hälso- och sjukvården med interimschefer, projektledare och verksamhetskonsulter.


Relaterade länkar


www.agodman.seanneli@agodman.se

www.acceptus.seinfo@acceptus.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!