Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Månadsbrev

okt 2013


På gång

Flexlär 2013

Vid tre tillfällen i november, närmare bestämt 11/11 (Göteborg), 12/11 (Malmö) och 21/12 (Stockholm) vill Folkbildningsrådet, Folkbildnings-nätet och re:flex skapa en mötesplats och träffa folkbildare för att samtala, berätta och inspirera.

[ läs mer ]


Ur arkivet

Den här artikeln - Om att arbeta på flera plattformar - är en intervju med Yvonne Lager på Sunderby folkhögskola.


—När vi har våra träffar så möts vi i Adobe Connect. När deltagarna loggar in där kommer de till ett uppehållsrum med en del information. En timme före utsatt tid öppnas klassrummet. Alla har headset och webbkamera och deltar aktivt i träffarna...

[ läs mer ]


Har du idéer kring vad re:flex kan visa, berätta om eller kolla närmare på? Hör av dig till redaktionen på reflex@folkbildning.net, vår Facebooksida eller på Twitter (@reflex_fbr).

 
Mycket nytt
blev det på re:flex under oktober månad. Dessutom har vi återpublicerat två intressanta texter från förr. Läs mer nedan, och missa inte Flexlär 2013 (mer info i vänsterkolumnen).

/re:flexredaktionen genom Mathias


Nytt på nättidningen


Om appar Tove Andresson, från IKT-sidan, har skrivit artikelserien "Appar för lärande" åt ref:lex.
Del 1 - Appar för SFI [ läs mer ]
Del 2 - Att läsa och skriva med hjälp av öronen [ läs mer ]
Del 3 - Appar som stöd [ läs mer ]

Re:published Re:flex förfogar över massor med bra artiklar, filmer, skrifter, böcker med mera som släpptes för länge sen. Sånt riskerar att glömmas bort. Därför har vi dragit igång satsningen re:published där vi lyfter upp sådant som är värt att återläsas. Under oktober månad har vi re:publicerat två texter:

  • Varför allt detta motstånd? (från 2007) [ läs mer ]
  • Allestädes närvarande kunskap (från 2006) [ läs mer ]

MOOC MOOC -Massive Open Online Courses - har varit mycket på tapeten ett par år. Men knappast alls inom folkbildningen. Vi försöker reda ut trådarna med två artiklar signerade Stefan Pålsson.

Re:ality med Pontus Bråmer l serien re:ality berättar pedagoger hur de använder nätet i pedagogiken på olika sätt. Pontus Bråmer berättar om hur han kombinerade en studieresa med en wiki, mobila enheter och QR-koder.
[ läs mer ]


Nytt på bloggen
Två blogginlägg från de pågående flexlär-projektet har inkommit. Det är de två sista för året:

Dessutom har vi startat en ny stafettblogg, som kommer att löpa på under hösten, "Min kurs och nätet":


1 app, 2 tips, 3 minuter

Under rubriken ”1 app, 2 tips, 3 minuter” vidarebefordrar vi tips från folkbildare till folkbildare. Apparna är enkla att använda, ni får två konkreta idéer och det tar tre minuter från nedladdning av appen till pedagogisk nytta.

Gå till vår facebooksida eller vårt twitterkonto och kolla in dem.


 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!