Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Månadsbrev

juni 2013


På gång

Rektorsfortbildning 2.0

Som re:flex rapporterade om tidigare i år så är det nytt sedan 2013 är att folkhögskolor ska bedriva flexibelt lärande. Därför erbjuds nu fortbildningen Rektorsfortbildning 2.0 - om framtidens flexibla lärande i folkhögskolan.

[ läs mer ]


Ur arkivet

Den här artikeln - Re:flex rekommenderar Wufoo är skriven 2011 av Mathias Anbäcken.

Wufoo är en riktigt smidig tjänst med vilken man kan bygga frågeformulär eller utvärderingar gratis på nätet. Rekommenderas starkt!

[ läs mer ]


Har du idéer kring vad re:flex kan visa, berätta om eller kolla närmare på? Hör av dig till redaktionen på reflex@folkbildning.net, vår Facebooksida eller på Twitter (@reflex_fbr).

 

Ubiquitous...

...knowledge (allestädes närvarande kunskap) är ett begrepp som det börjades pratas om för några år sedan. Nu för tiden, med bärbara enheter där man kan googla, kolla Wikipedia-appen, miniräkna med mera, är det för många ett faktum att var helst man än är har man enorm tillgång till information och möligheter till samtal. En skola som börjat arbeta just med bärbara enheter som en integrerad del i skolverksamheten är Ingesunds folkhögskola. Vill du läsa mer om deras arbete med paddagogik kolla in artikeltipset nedan - "En deltagare - en iPad".

Missa inte heller fortbildningen REKTORSFORTBILDNING 2.0. Mer info till vänster. 

/re:flexredaktionen genom Mathias


Nytt på nättidningen
En deltagare - en iPad Jan Pettersson har besökt Ingesunds folkhögskola och undersökt hur de arbetar med "paddor åt alla". Det här är första artikeln av fyra i serien. 
[ läs mer ]

Frisk och fri Re:flex i verkstan är en serie där vi besöker studieförbund och folkhögskolor och ser hur de arbetar. Denna gång har Ola Hallqvist besökt Sensus och pratat om projektet "Frisk och fri" - ett studiematerial om ätstörningar. 
läs mer ]

Taggarskolan Nätet bjuder in till att dela och samarbeta. Tack vare webbaserade tjänster kan vi lätt samla och dela intressant material med varandra – tagga det - och fortsätta samarbeta runt gemensamma intressen. Vad du behöver är en genomtänkt strategi för hur du taggar ditt material. Alma Taawo hjälper oss i "Taggarskolan" i fem delar. Nu har vi släppt alla fem delarna.
[ del 1 ]
[ del 2 ] [ del 3 ] [ del 4 ] [ del 5 ]

Nödvändigt för somliga - bra för alla Folkbildningsnätet gör just nu en stor satsning på den digitala tillgängligheten i ett projekt kallat Tillgänglighetsprojektet.

Idén med projektet är att Folkbildningsnätet ska vara så tillgängligt som möjligt för så många människor som möjligt. Projektet kommer även att lyfta andra frågor som rör funktionsnedsättningar, som till exempel bemötande och attityder. är relevant.
[ läs mer ]


Nytt på bloggen
Blogginläggen från projekten inom folkbildningens flexibla lärande fortsätter att strömma att komma in. Fem blogginlägg har inkommit under maj månad, varav fyra just är signerade projekten:

Dessutom har ytterligare ett blogginlägg publicerats under den senaste månaden.


1 app, 2 tips, 3 minuter

Under rubriken ”1 app, 2 tips, 3 minuter” vidarebefordrar vi tips från folkbildare till folkbildare. Apparna är enkla att använda, ni får två konkreta idéer och det tar tre minuter från nedladdning av appen till pedagogisk nytta.

Gå till vår facebooksida eller vårt twitterkonto och kolla in dem.


 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!