Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev april 2013

Hej!

Du har fått det här nyhetsbrevet för att du är medlem i den ideella föreningen Kulturkvadranten i Dalby, eller för att du skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.

I detta första nyhetsbrev kan du läsa om föreningens aktiviteter under våren, hur den nya styrelsen ser ut efter årsmötet och lite annat smått och gott.

Trevlig läsning!

Aktiviteter våren 2013

Medeltida lekar och spel

Söndagen den 12 maj, kl 12 - 15, kan man få prova på medeltida lekar och spel vid Naturum Skrylle. Utmana varandra på rövkrok, kvarnspel eller att dra kavel!

Kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Naturbussen går ut till Skrylle från bl.a. Lund C.

Nationalparkens dag - om hjortarnas och munkarnas skog

Söndagen den 26 maj, kl. 11 och 14, kan man följa med historisk arkeolog Sara Lind på en vandring i Dalby Söderskog. Vandringen är en del av Nationalparkens dag, för hela programet se Naturum Skrylles hemsida.

Årsmöte 2013

Föreningens årsmöte hölls den 2 april på Dalby bibliotek. Kerstin Brattgård, Peter Sommerstein och Lena Orrling lämnade styrelsen, och vi vill passa på att här rikta ett stort tack för den tid och det  stora engagemang som de har bidragit med till föreningen!

Nyinvalda i styrelsen är efter årsmötet Bo Hallin och Mona-Lisa Kristensson.

Stephan Borgehammar valdes till ny ordförande.

Vi finns på Facebook!

"Gilla" Kulturkvadranten i Dalbys sida på Facebook, och följ vad som händer i de båda projekten som föreningen driver!

www.facebook.com/dalbykloster

Trevlig Valborg!

Sara Lind, projektledare

Klosterboken

På föreningens hemsida kan man nu titta på gamla kort från utgrävningarna kring Dalby kloster. Läs mer i Klosterboken.

Skånes hembygdsförbund
Kulturkvadranten i Dalby är medlem i Skånes hembygdsförbund. Det innebär bl.a. att enskilda medlemmar i Kulturkvadranten i Dalby är välkomna på förbundets kurser och utbildningar. Läs mer på hembygdsförbundets hemsida.

Kulturkvadranten i Dalby driver två projekt

Den ena finansieras av Leader Lundaland och syftar till att ta fram en utvecklingsplan för Dalby kloster, det andra finansieras av Region Skåne och syftar bl.a. till att göra klostret mer känt bland allmänheten. Vill ni veta mer om projekten, kontakta projektledare Sara Lind. Kontaktuppgifter finns på föreningens hemsida.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!