Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Månadsbrev

nov 2012


Konferenser på gång

Flexlär 2012 är en tvådagarssatsning i november. Den 14/11 handlar det om flexibelt lärande och folkbildningen i allmänhet, medan den 15/11 är det två parallella seminariedagar - den ena riktar sig till studieförbund och den andra till allmän kurs på folkhögskola.
[ läs mer ]


Har du idéer kring vad re:flex kan visa, berätta om eller kolla närmare på? Hör av dig till redaktionen på reflex@folkbildning.net, vår Facebooksida eller på Twitter (@reflex_fbr).

 

Formativ bedömning, folkhögskola 2.0, OER och MOOC

Under oktober månad har re:flex publicerat två aritklar om formativ bedömning. Vad är det? Rör det folkbildningen? Hur går det ihop med det flexibla lärandet? Läs artiklarna och tyck till. I re:flex oktoberskörd kan ni också hitta artiklar om folkhögskola 2.0, OER och MOOC.

/re:flexredaktionen genom Mathias


Nytt på nättidningen
Folkhögskola 2.0 I Skåne pågår en spännande satsning just nu - Folkhögskola 2.0. Femton skånska folkhögskolor har gått samman i projektet för att tillsammans stärka sina medarbetares kompetenser inför framtidens utmaningar. Gemensamt lärande, kunskapsdelning, digitala medier och samarbete över nätet är viktiga delar i samarbetet. Möt tre folkhögskollärare från tre skolor och hör dem berätta om projektet. [ läs mer ]

Äventyrspedagogik på Jämshögs folkhögskola Äventyrspedagogik är ett pågående projekt om hur man gör lärande mer intressant och mer verkligt, samtidigt som man leker och beger sig utanför klassrummet. Vi besöker Jämshögs folkhögskola och lär oss mer om projektet.
[
läs mer ]

Formativ bedömning
Re:flex har alltså publicerat två artiklar i oktober om formativ bedömning:artikeln på re:flex om formativ bedömning:

  • Formativ bedömning: om hästar, törst och pedagogisk verklighet [ läs mer
  • Det flexibla lärandet och formativ bedömning [ läs mer ]

Öppna lärresurser och nya perspektivpå undervisning och lärande
Stefan Pålsson tar oss med till nya landskap, OER och MOOC - vad är det? Och vad är folkbildningswikin? [ läs mer ]


Nytt på bloggen
I oktober har åtta nya blogginlägg tillkommit.


 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!