Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Women In Progress ger påtagliga resultat i styrelser

Januari 2015


Women In Progress ökar kompetensen i styrelse och ledning. 
Women In Progress erbjuder marknadens mest kvalificerade styrelseutbildningar, coachande mentorskap och exklusiv pool med styrelsekandidater. Vi driver ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder ur ett mångfaldsperspektiv


Vi lägger ett år bakom oss och ser fram emot ett nytt. Välkommen att tillsammans med oss öka antalet kvinnor i styrelser och ledning.

Women In Progress har flyttat fram positionerna
Under året som gått kan vi konstatera att Women In Progress har flyttat fram positionerna. Vi är en spelare att räkna med när det gäller att utbilda kvinnor i styrelser och att förmedla kvinnor till styrelser. Under 2014 har vi har utbildat 30 kvinnor och förmedlat 8 kvinnor till styrelser. Förfrågningarna ökar i antal och våra speedmeetings- och matchningsevent har gett konkreta resultat.

Golden Rules of Leadership - Nyttan av styrelsementor
I vårt projekt Golden Rules of Leadership, som var medfinansierat av Tillväxtverket, har 10 ägare som är kvinnor utvecklat sina bolag med hjälp av 10 utbildade styrelsementorer. Företagen har ökat i omsättning, blivit tydligare med sina ägardirektiv, fått genomlysning av sin ekonomi – allt för ökad tillväxt. Projektet uppmärksammades bland annat i Svenska Dagbladet den 18 december 2014.

Kvinnor i börsstyrelser
Under året har vi fokuserat på kvinnor i börsstyrelser och hur hon förbereder sig för det. Vi har gjort en kartläggning av valberedningar i börsbolagen, sett hur snäv kompetensen och erfarenheten är bland dem som nominerar till börsstyrelser. Vi ser med spänning fram emot hur valberedningar inför årets bolagsstämmor kommer att se ut.

Vad händer under 2015?
Nytt för i år är att vi erbjuder utbildningar för valberedningar. Därmed ökar kvaliteten i valberedningsarbetet som i sin tur får bäring på att forma ännu mer professionella styrelser. Vi erbjuder även en introduktion för utländska styrelseledamöter i ”Learning About Swedish Boards” för att känna till ansvar och regelverk i svensk bolagsstyrning. Dessutom erbjuder Women In Progress rådgivning till kvinnor som funderar på sin styrelsekarriär.

Vi fortsätter med styrelseutbildningar på två nivåer och förmedling som tidigare genom vår pool av styrelsekandidater. Så tveka inte att kontakta oss när du/ni behöver extern styrelsekompetens. Vi erbjuder som vanligt coachande mentorskap för VD:ar och chefer. Vi kommer även som tidigare att arrangera ett etikseminarium i Almedalen. Håll utkik i kommande Nyhetsbrev och på vår hemsida.

Gott nytt år och vi ser fram emot givande samarbete.

Margareta Neld,
VD och grundare av Women In Progress


Aktuellt

Styrelseprogram 2015
Certifieringsutbildningen ges 2015 den 
15-17 april 2015 i Berlin, Tyskland
27 september-1 oktober 2015 i Budva, Montenegro
Certifieringsutbildningen ges i samarbete med StyrelseAkademien.

Vår populära fortsättningsutbildning Från Noll till Börsen ges den 20-22 april 2015 i Stockholm. 

Valberedningsutbildning - 12 februari 2015
Valberedningen föreslår och årsstämman beslutar om styrelse. Det låter enkelt men med en
valberedning som tar sin uppgift på allvar ligger det mycket arbete bakom. Under denna förmiddag får du en genomgång av valberedningens roll och ansvar. Utbildningen ges torsdagen den 12 februari på förmiddagen i Stockholm. 

Introduktion till styrelsearbete/Learning About Swedish Board Operations
För dig som är nyfiken på styrelsearbete är du välkommen på en halvdagsintroduktion. Ges i Stockholm den 23 januari 2015
Learning about Swedish board operations, the workshop is now held in English as well. Date is 27th of January 2015

Ägare, utveckla ditt företag genom styrelsearbete - 19 februari i Stockholm
Funderar du på att tillsätta din första styrelse eller är du kanske helt enkelt bara intresserad av hur styrelsearbete fungerar? Välkommen torsdagen den 19 februari, klockan 17.30 – 19.30, Hellström Advokatbyrå, Kungsgatan 33 i Stockholm. Anmälan och läs mer.

Söker du en extern styrelseledamot?
I Women In Progress pool av styrelsekandidater finns din nästa styrelseledamot:
- alla kandidater är certifierade ledamöter
- de flesta branscher är representerade
- vi har personlig kännedom om våra kandidater
- det är kostnadsfritt för dig som ägare och valberedning
Kontakta margareta@womeninprogress.se för mer info. 

Kontorsrum uthyres
Vill du dela kontorslägenhet, heltid eller deltid, med Women In Progress på Brunnsgatan 21 i Stockholm, kontakta filippa@womeninprogress.se


Grattis 

Birgitta Björk som bilvit vald till ledamot i Insynsrådet för Sveriges Geologiska Utredningar.

Ankie Hvittfeldt som blivit invald i styrelsen för Cline Scientific AB. 
Cline Scientific AB är ett spännande bolag som med nanoteknik möjliggör för forskare att utveckla metoder via stamcellsodling skapa ”reservdelar” till människokroppen. Med hjälp av Cline Scientifics patenterade yt-gradienter kan forskarna ganska enkelt lokalisera på vilket underlag som stamcellerna har en kontrollerade tillväxt i den takt som krävs. Bolaget har redan ett flertal betalande kunder i form av forskare och forskningsprojekt runt om i världen. Bolaget genomför nu en nyemission inför notering på AktieTorget. Mer info.


Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Här kan du läsa mer om styrelseprogramCoachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakta gärna oss!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!