Informationsbrev från AQVIS Miljöspont med senaste nytt. Problem att visa det? SE DET I WEBBLÄSAREN

AVSLUTA PRENUMERATIONEN

INFOBREV DECEMBER 2014


God Jul och Gott Nytt År, önskar AQVIS Miljö!

Vi tackar för allt förtroende och alla goda samarbeten vi haft i årets genomförda projekt. Hjärtligt välkomna med frågor och funderingar om hur AQVIS Miljöspont kan användas i fler projekt i framtiden.

I år har vi valt att skänka en julgåva till Barncancerfonden.


E4 SUNDSVALL INVIGS

Den 18 december invigs Sundsvallsbron - sista etappen av den 20 kilometer långa, nya motorvägssträckningen för E4 Sundsvall. Byggprojektet, med 5 trafikplatser och 33 broar, är klart nästan ett helt år före tidplan och har enligt Trafikverket hållit budget. Den nya vägen kortar restiden och ett stort antal fastigheter slipper bullerstörningar från trafiken. Även trafiksäkerheten förbättras.

Längs nya E4 Sundsvall har bullerskydd av AQVIS Miljöspont med den unika Hz aktiva bullerdämpningen för första gången monterats på Birstaräcke.
Läs mer på www.aqvis.com/sundsvall 

 

LUCIA-REKORD PÅ SUNDSVALLSBRON

Redan fem dagar före invigningen gick världens längsta luciatåg över E4:ans nya bro i Sundsvall. Mer än 10 000 personer deltog i världsrekord-tåget. Tåget, som med Cantitokören i spetsen gick från norra sidan av bron till den södra, siktade mot att hamna i Guinness rekordbok genom att överglänsa det tre år gamla världsrekordet - ett 3690 personer långt fackeltåg i Djakarta, Indonesien.

Läs mer på www.sverigesradio.se


Sponten klarade bullertestet galant

Trafikverket valde att bullerdämpa längs järnvägen vid skånska Önnestad med NoiseTrap AQVIS Miljöspont. I en mätning som ÅF utfört på platsen, har bullerskyddet bättre resultat än Naturvårdsverkets riktlinjer för absorberande bullerplank. Det är Christian Berner AB, vår partner i projektet och återförsäljare för vårt NoiseTrap-bullerskydd vid spår, som beställt bullermätningen. 

Läs mer på http://aqvis.com/bullermatning-fran-onnestad

Läs mer om NoiseTrap


Besök vår monter på Transportforum

Den 8 och 9 januari håller VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut) sin årliga transportmässa i Linköping. AQVIS Miljö kommer att finnas på plats med en monter.

Läs mer om mässan:
http://www.vti.se/transportforum/

Vi ses på Grundläggningsdagen

AQVIS Miljö kommer också att finnas på plats på Grundläggningsdagen den 12 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Utbildning om dagvatten

Den 27 januari i Göteborg anordnar Nätverket Rent Dagvatten en utbildning om rätt utformning och dimensionering av dagvattenanläggningar.

Läs om utbildningen: http://gantrack.com/t/v/0_NTI1MTIwMTY1NDcy/


Det finns många sätt att använda Miljöspont

Här följer en kort exposé över användningar som miljösponten haft i projekt under det gångna året.

AQVIS Miljöspont gjorde skillnad när Långa dammen i Malmö Folkets Park renoverades. På bilden syns hur sponten monterats längs dammens sidor. I slutet av sommaren var upprustningen av dammen klar. Fontäner och vattenfall var igång, dammen hade fått ny belysning och renoverat trädäck.

http://aqvis.com/langa-dammen-malmo

På en strandtomt i Nacka valde fastighetsägarna att skapa ett gränssnitt mellan land och vatten med AQVIS Miljöspont för att förhindra att tomten eroderar. Man använde också miljösponten som strandskoning när man skapade en ö.

http://aqvis.com/nacka

Under vårens reparation av slussen vid Kinda Kanal i Hjulsbro användes AQVIS Miljöspont som gjutform i gränssnittet mellan vatten och pir.

http://aqvis.com/kinda-kanal

För första gången monterades miljösponten på Birstaräcke, som bullerskydd vid E4 Sundsvall.

http://aqvis.com/sundsvall

Även vid Charlottenbergs Shoppingcenter i Värmland monterades AQVIS Miljöspont som bullerskydd.

http://aqvis.com/charlottenberg

Våtmarksrestaureringen fortsatte med en ny etapp i projekt Fiskartorpet.

http://aqvis.com/projekt-fiskartorpet

I Borghamn pågår tredje etappen av renoveringsarbetet vid hamnen. Nu renoveras kranpiren. AQVIS Miljöspont monteras som kvarsittande form och framtida erosionsskydd. Sedan injekteras piren med cement. Toppstenar justeras och kompletteras - allt i ortens egen kalksten, precis som vid originalbygget av hamnen. Hamnen byggdes en gång i tiden för att skeppa ut kalksten till Göta kanal och till slottsbyggen i både Vadstena och Västergötland.

http://aqvis.com/borghamn3

Läs om Borghamns historia

Vid Strömmaskolans naturbruksgymnasium i Sätila kom sponten till nytta när kraftverksdammen renoverades. Vallen mellan dammen och den gamla smedjan förstärktes med nedgrävd miljöspont. Medan kraftverkets gamla intagsränna renoverades användes miljöspont för att hindra vatten från att flöda in i rännan. Senare flyttades sponten från det tillfälliga dämmet för att användas permanent som dammtätning.

http://aqvis.com/aqvis-miljospont-skyddar-smedjan-i-satila

 

Projekt på gång

Just nu jobbar vi med att producera tätkärna till Fortums kraftverksdamm Örsjödammen, som NCC fått uppdraget att täta. Dammvallen ska grävas isär och murkna delar av den gamla träsponten ska bytas ut mot beständig miljöspont.

AQVIS Miljöspont ska också monteras som bullerskydd på en trafikbarriär vid Skanskas byggarbetsplats utanför NK i Stockholm.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!