Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

November 2014

Missa inte Läs & Res vandringsföreläsning hos Alewaldsbutikerna.

  • Måndag 10 november kl.19.15-21.00, Kungsgatan 32, Stockholm.
  • Måndag 17 november kl.18.45-20.30, Östra Ågatan 27, Uppsala.

Det är två berättelser till bilder.

Madagaskars Regnskogar

Christian Jutvik är ägare till Läs & Res, som han startade 1979. Han har gjort två längre resor på Madagaskar. Regnskogarna i nordöst besökte han hösten 2013. Du får se bilder från fem nationalparker, bl a Masoala; lemurer, kameleonter, giraffskalbaggen, tomatgrodan och en blåhjälmad vanga. Här är djurlivet endemiskt till ca 90%, dvs det finns bara där. Ett sällsynt tillfälle att bekanta dig med en annan värld.

Mina vandringar i Ladakh i norra Indien

Per Engström på Läs & Res är fotograf och journalist och som rest oerhört mycket. Han har gjort tre långa vandringar i Ladakh i nordligaste Indien. Området ligger svårtillgängligt i Inre Himalaya på hög höjd i regnskugga. Under juli och augusti är klimatet behagligt och erbjuder fantastiska vandringar. Befolkningen är tibetansk och klostren ligger tätt. Här ser du mycket mer av buddismen än i Tibet.

  • Anmälan till föreläsning i Stockholm den 10 november:

http://lasochres.se/Resekvallar/Stockholm/Madagaskar_och_Ladakh_i_Stockholm

  • Anmälan till föreläsning i Uppsala den 17 november:

http://lasochres.se/Resekvallar/Uppsala/Madagaskar_och_Ladakh_i_Uppsala

Christian Jutvik

Per Engström


Rustad för långfärd på isen?

Passa på att uppdatera utrustningen på Alewalds skridskodag onsdagen den 26 november. Vi kommer att ha förmånliga priser på all utrustning du behöver för en härlig säker tur på isen. Du har möjlighet denna dag att utrusta dig från topp till tå med skridskor, pjäxor, dubbar, pik, livlina, ryggsäck, kläder m.m. enligt dagens rekommendationer. Dessutom har vi en spännande kvällsföreläsning och bildvisning med kända skridskoåkaren och författaren Mårten Ajne onsdagen den 26 november kl 19:15.

Anmäl dig till föreläsningen här.


Gratis teknikträning & vallaskola för alla våra skidkunder!

För att du ska få ut mesta möjliga av din utrustning och skidåkning så ingår alltid en vallaskola och teknikträning när du köper skidor hos oss. Vi ser alltså inte bara till att du får rätt utrustning, vi ser också till att du kan använda den på bästa sätt.

Hitta rätt längdskidor

1 - Svara på ett par frågor angående ditt val av längdskidor och eventuell kringutrustning, detta medför naturligtvis inget köptvång.

2 - När vi fått dina uppgifter kommer vi att ge dem till någon av våra certifierade skidsäljare som manuellt letar upp ett antal skidpar som de tror kommer kunna passa just dig. Detta enligt de uppgifter du upgett beträffande vikt, åkskicklighet, m.m.

3 - Skidornas spann testas sedan mot dessa uppgifter i vår spannmätare, dels för att se till att skidorna ska passa och dels för att slutligen märka ut de olika vallazonerna.

4 - Vi kommer sedan att kontakta dig med förslag på ett elller flera skidpar som vi anser kommer att passa just dina förutsättningar.

5 - Om du bestämmer dig för att beställa de skidor och eventuell annan utrustning vi har valt ut åt dig kommer vi att maila över en privat länk där du kan slutföra beställningen.

Du hittar frågeformuläret här.


Madshus EM´Power

Empower - längdskidan med integrerat RFID chip och mobilapp.

Under vintern 2014/2015 lanserar Madshus de första skidorna med RFID chip.

Madshus mäter alltid sina skidor med Compuflex som mäter spannets hårdhet och flex beroende på skidåkarens vikt. Med denna information sparad i skidan blir det enklare för alla att hitta rätt skida.

Madshus nya skidor med em´power kan du köpa hos oss på Alewalds från 2 799 kr.


Dags för våra populära vallaskolor

Alla som köper skidor hos oss får vallaskola och teknikträning på köpet. Kurserna hålls av våra duktiga medarbetare som är f.d. elitskidåkare, teståkare åt landslaget/landslagsvallare och skidinstruktörer. Har du inte köpt skidor här, men vill delta ändå så är du självklart välkommen. Då kostar kurserna 300 kr per kurs och person. 

Vallaskolorna är kl.19.15-21.00 i Alewaldsbutiken på Kungsgatan 32:

  • Måndag den 17 november
  • Tisdag den 25 november
  • Måndag den 8 december

Läs mer om våra vallaskolor och anmäl dig till önskat datum på vår hemsida.


Skidträffar

Vi anordnar skidträffar, vallaskolor och föreläsningar för företag/arbetsplatser och föreningar/klubbar (minst 20 personer). Skicka ett mail till info@alewalds.se om ni är intresserade så tar vi kontakt med er.


Slipa skidorna

Nu är vår skidslip från Wintersteiger igång. Kom in och slipa dina skidor inför kommande längdskidåkning i vinter. Passa även på att se över all utrustning redan nu så att ni är redo att börja åka nu när första snön har kommit.


Missa inte kommande skiddagar hos Alewalds

  • 7-8 november i butiken på Östra Ågatan 27, Uppsala
  • 30-31 januari i butiken på Kungsgsgatan 32, Stockholm


Janus ullset, dammodell

Både byxa och långärmad tröja ingår. Fungerar bra året om då stället är stickat i lite tunnare merinoull. Ett bra set som passar den som aldrig testat ull och letar efter ett prisvärt alternativ att prova. Bred resår i midjan på byxorna.

Ord. pris 999kr

Outletpris -50%

Janus ullset, herrmodell

Både byxa och långärmad tröja ingår. Fungerar bra året om då stället är stickat i lite tunnare merinoull. Ett bra set som passar den som aldrig testat ull och letar efter ett prisvärt alternativ att prova. Bred resår i midjan på byxorna.

Ord. pris 999kr

Outletpris -50%

Tenson Deltoid

Tenson Deltoid – en mycket användbar fritidsbyxa med lätt foder på insidan. Perfekt för vardagligt bruk men även för vandring i naturen.

Ord. pris 999kr

Outletpris -50%


Tenson Miller Fleece

Tenson Miller Fleecetröja - En bra fleecetröja till basgarderoben. Gjord av återvunnen polyester, en favorit att behålla i många år. Finns i flera färger och i herr- och damstorlekar.

Ord. pris 599kr

Outletpris -50%

Tenson Svea Half zip Fleece

Tenson Svea med halvdragkedja. Lager två tröja i microfleece. Perfekt att ha utanpå ett underställ när det är lite kyligare ute. Finns i flera färger och i herr- och damstorlekar.

Ord. pris 299kr

Outletpris -50%

Haglöfs Sector Q fleecejacket

En härligt varm och stretchig fleecejacka. Den är tillverkad lurvfleece med stretchpaneler. Den är genomtänkt andas och torkar snabbt.

Ord. pris 1 399kr

Outletpris -50%



Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, vänligen klicka härObservera att du då därmed går ur vår stamkundsklubb och förlorar din intjänade bonus!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!