Veckans Coachtips - små idéer för förändring och framgång. Se brevet i webbläsaren.



Motivation and flow at work?

Behöver du en talare till nästa internationella konferens?
På engelska.
Ämnen:   

  • Flow at work
  • Motivation - in times of change
  • Customer Service - Masterclass

Hör av dig med din förfrågan!


Rensa din

mentala inkorg

Hur frigör du i hjärnan för nya fräscha idéer? 


Läs vidare i bloggen


Praktiskt om coachande ledarskap

Vill du öka delaktigheten, skapa mer motivation och undvika extraarbete?
Gör som ca 7 000 andra,
skaffa boken - NU!
250:- (+ moms)



Coacha andra

Läs sammanfattningen (8 sidor) av min bok Konsten att få andra att prestera från Kontentan Förlags AB. Sänd en e-post till mig och du får ditt eget exemplar.

Vill du istället ha hela boken - säg till - jag signerar den gärna. Perfekt för ledningsgruppen!


Ge service

Läs sammanfattningen (8 sidor) av min bok Servicekompassen - framgångsfaktorer för service i mästarklass från Kontentan Förlags AB. Sänd en e-post till mig och du får ditt eget exemplar.

Vill du istället ha hela boken - säg till - jag signerar den gärna. 


Men jag orkar inte (#211)

Hej !

Då är det fredag igen. Hur har din vecka varit? Själv har jag arbetat mycket på hemmaplan. Jobbmässigt har det varit arbete med ny hemsida, lite offerter och skrivande. Sedan har vardagen och hösten gjort sig påmind genom översvämning i källaren, med elektriker, sotare, slamsugning med mera som följd. Dessutom takläggare på taket.

Kan bara konstatera att det är underbart att ha med proffs att göra. Människor som kan sitt jobb och gör det med glädje. Visar stolthet i vad de gör och gärna delar med sig av både ett skratt och av sin kunskap. Värmer extra mycket i ett "inspiratörshjärta" och det underlättar i vardagen att "delegera". 

Men när vardagen tar över:
Hur ska man då kunna ha energi över att också jobba? Eller när jobbet "äter upp dig", hur kan du få ork över till familj, vänner och dig själv? 

Det är vad dagens brev handlar om.
Hur får du tillbaka energin...? Läs vidare. 

Du kommer få ett superenkelt tips i slutet som kommer hjälpa dig att återfå gnistan...

Välkommen till ett nytt Veckans Coachtips - små idéer för förändring och framgång!


Kenth Åkerman

kenth@relationsbyggarna.se

PS Missa inte öppen utbildning i Service och Aktiv klagomålshantering 12-13 november i Stockholm. Läs i slutet av brevet!


Tänkvärt:
Kom ihåg – en vald sanning är inget mer än ett perspektiv – ett fönster genom vilket vi ser världen.

Paul McKenna


Livet är varje dag. Varje dag är ett liv.


Men jag orkar inte...

”Men jag orkar inte!”  är en kommentar jag möts av emellanåt. Det är så mycket som ska hinnas med, så mycket som ska göras, så mycket som ska vara på ett bestämt sätt. Alla har vi levnadsregler och villkor i vårt liv som måste vara uppfyllda för att vi ska känna oss nöjda. Saker som måste vara gjorda för att vi ska kunna slappna av.  Mål som är uppnådda, saker på ”att göra”-listan som är avbockade  och inte minst andras behov som inte alltid finns som vi försöker uppfylla.

Vi är nu mitt i höstens mörkaste tid och då följer för den del, som ett brev på posten, "höstdepression", "budgetvånda" och "jag vill gå i idé"-känslan. Jag tror att de flesta kan känna igen sig i detta på ett eller annat sätt, eller hur?

Vi vet också att snart vänder det - igen! Det är så livet fungerar. Precis som årstiderna, det går upp och ned, det vänder. Jag hamnar själv i svackor ibland (trot om du vill), kanske inte så djupa, men ändå. Jag vet att oavsett, kommer denna dagen eller veckan ta slut, imorgon är en annan dag. Det är bara att köra på. 

GLVP - gilla läget och vara positiv. I den mån det går, det blir sällan bättre att "gräva ned sig"...


”Men jag orkar inte med…” hävdar du fortfarande och drar upp allt som måste göras. Frågan borde kanske istället vara: 

Vad är det du inte orkar?

När du gör vissa saker verkar du orka hur länge som helst, eller hur? 

Huvudfrågorna som jag vill ge dig lite tankar kring är;

Vad ger dig energi?
Hur får du mera lust?
Hur orkar du mer?

Hur skulle det vara att redan efter du läst dessa rader ha fått lite nya idéer för hur du kan öka orken, lusten och energin?

"Det är inte vad du gör som tröttar ut dig. Det är istället vad du inte gör som gör att du tappar sugen."

Allt som ligger oavslutat och väntar på att bli gjort.  Alla saker på listan som du skjuter upp. Alla saker som snurrar i dina tankar och som du kanske t o m ältar några varv extra i din hjärna. För säkerhetsskull då glömmer du inte av dom! Men när du har ork och energi vad har du gjort då? Vad ger dig energi?

UTMANING:
Listan över vad som ger energi är högst individuell.

Vad ger DIG energi? Sluta läsa NU och skriva ned minst fem saker som gör att du ökar motivationen. Kanske vill du också ta fram en bild (på familjen, ett sommarminne eller annat) som direkt får tankar och känslor att gå i spinn.

Inget krav, inget måste - utan en möljighet för dig att sedan ha listan lätt åtkomlig. Samt genom att bara ta en titt på den, återfå gnistan igen...


Erbjudande:
Köp minst 20 böcker, KONSTEN att få andra ATT PRESTERA för 250:-/st och jag bjuder på en timmas inspirationsföredrag på temat.

Eller minst 30 böcker av boken Receptbok för ett rikare liv (à 179:-) och jag bjuder på en timmas föredrag på temat: Styr du ditt liv, eller styr livet dig.

(Resor och moms tillkommer. Gäller för genomförande sept-nov 2014. Bokas nu!)


Slutord...

Ibland när livet vekra gå utför, tänk som en general: 

"Vi retirerar inte, vi avancerar bara i en annan riktning."(General George S. Patton)

Skapa din egen bästa värld! 

Gör det rätta - nu. Njut dagen!


Kenth Åkerman -
do CHANGE concrete

Mobil 0705-29 21 80


Service och bemötande i mästarklass - 12-13 nov 2014

Vill du gå från likgiltighet till att få nöjda kunder för livet handlar det om att finna passionen  - den inre glöden. Att ge service ska ge värde för den du möter och skapa ringar på vattnet och därmed förbättrat resultat som följd. Oavsett om kunden är din gäst, skattebetalare eller professionell köpare. I dessa tider av nedskärning är det ett krav att ta hand om de kunder du redan har. Attityd börjar på insidan. Vad krävs av ett serviceproffs?

Utbildning:
Kundservice och bemötande i mästarklass.

Stockholm 12  november 2014, Elite Hotel Stockholm Plaza
Heldag 09.00-16.30

Dagen efter finns möjlighet att vara på med 

"Aktiv klagomålshantering"

Utbildare: Kenth Åkerman

Arrangör: Key Coaching & Inspiration

BOKA UTBILDNINGEN 

Läs mer här!

Copyright
© Kenth Åkerman, Relationsbyggarna AB. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk. Ange då källa, exempelvis: Ur Veckans Coachtips av Kenth Åkerman, www.kenthakerman.com. Prenumerera själv på det kostnadsfria veckobrevet - små idéer för förändring och framgångTM.

Du får Veckans Coachtips då du är kund till oss eller för att du har skrivit upp dig för en kostnadsfri prenumeration. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!