Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

"HISO har till ändamål att utgöra ett sammanhållande band mellan i Helsingborg verkande idrottsanslutningar samt att tillvarata deras intressen"

Inbjudan till gratis seminarium

för inspiration och utveckling av din förening

HISO bjuder in er medlemsföreningar till inspirationsseminarium utifrån 'de goda föreningarnas-exempel' och workshops om Internets möjligheter med Internetchefen i Helsingborg. Det är också en mötesplats för erfarenhetsutbyte och dialog mellan alla deltagande föreningar och deras egna goda exempel.

Vi hoppas att ni finner dessa seminarier intressanta och att så många som möjligt anmäler sig.

Välkomna att anmäl dig här via vår hemsida eller maila kansliet på kansliet@hiso.se.

Att attrahera, bibehålla och utveckla ungdomar


A) Seminarium Inspiration

Vid 3 st seminarie-tillfällen ges ni möjlighet att få lyssna på och träffa andra föreningar utifrån 'de goda exemplen'. Inspiration och utveckling för morgondagens förening och ungdomsledare! Inrikting och upplägg beskrivs nedan och på vår hemsida.

B) Workshop Internet

Passa på att få träffa Helsingborg Stads duktiga och erkända Internet-chef som kommer leda 4 st worksshops. Ni som idrottsförening erbjuds en unik chans att utveckla er förening med Internet och IT-stöd som möjliggörare.


A) Seminarier - inspiration och utveckling

A1) Individuell idrott - 15/10

HBG Badminton och Kaisho Kampsport, med 2 individuella idrotter, håller föredrag och berättar om de kritiska faktorerna för framgång och hur de utbildar och tar hand om unga ledare.

Hur gör de för att attrahera, bibehålla och utveckla ungdomar? Hur jobbar de med värdegrundsfrågor?

Föredragets följs upp med diskussion och reflektion, där deltagare och föredragshållare tillsammans utbyter erfarenheter.

A2) Lagidrott - 22/10

Eskilsminne Fotboll och FCH Innebandy, föreningar med lagidrotter, håller föredrag och berättar om de kritiska faktorerna för framgång och hur de utbildar och tar hand om unga ledare.

Hur gör de för att attrahera, bibehålla och utveckla ungdomar? Hur jobnar de med värdegrundsfrågor?

Föredragets följs upp med diskussion och reflektion, där deltagare och föredragshållare tillsammans utbyter erfarenheter.

A3) Idrottsanläggning - 29/10

Olympiahallen och Bowlinghallen, två idrottsanläggningar med flera samarbetande föreningar, håller föredrag.

De berättar om deras kritiska faktorer för framgång och hur föreningar och andra hyresgäster samarbetar och skapar synnergier.

Hur driver och utvecklar de dessa anläggningar, med fokus på att fylla idrottsplatsen med besökarande ungdomar och att samtidigt skapa intäkter med god lönsamhet.


B) Internet workshops - med Joakim Jardenberg

Vi välkomnar er till 4 st gratis workshops om Internet och dess stora möjligheter att hjälpa er att utveckla er förening.

IT är idag en förutsättning - även för idrottsföreningar. Kraven ökar på olika sätt från många håll, inte minst ungdomars beteende, för få hårt engagerade människor och myndigheters ökade krav.

Det är en sammanhängande serie av möten som tar er igenom Internet med bla hemsidor, Sociala medier, IT-verktyg och dess möjligheter.


Välkommen till vår hemsida för anmälan!


Klicka här om du vill delge nyhetsbrevet till en kollega, ledare, ungdom eller vän. Klicka här om du vill komma till HISO's Nyhetsarkiv på HISO's hemsida.  Klicka här för att dela med en vän på Facebook. Klicka här om du vill dela på Twitter. Klicka här om du vill dela på Linked In.

Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg, tel:  042-13 29 15,
e-post:
kansliet@hiso.se, hemsida: www.hiso.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har ett medlemskap eller relation med HISO. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!