Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se


Ny förvaltning för Ladok

Under 2014 så arbetas det hårt med att tillsätta rollerna i den nya förvaltningsorganisationen. Den nya förvaltningsorganisationen kommer att arbeta enligt förvaltningsmodellen PM3. Du kan läsa mer här.

De två objektägarna finns på plats sedan i våras. Rollen objektägare innehas av Karin Åstrom från Göteborgs universitet och rollen som objektägare-IT innehas av Ulrika Ringeborn från Linnéuniversitet.


Rekrytering till den nya förvaltningsorganisationen

Intervjuer med kandidater till förvaltningsledarrollerna pågår.

Ett antal kandidater har anmält sitt intresse till rollen som acceptanstestledare och nu tar urvalsprocessen vid.

Just nu söker vi testresurser som kan delta i acceptanstest av nya Ladok, sista ansökningsdag är 29/8. Du kan läsa mer om rollen och uppdraget här.


Nominera studenter till workshop

Den 8 oktober genomför Ladok3-projektet en workshop kring studentgränssnittet i Ladok3. Till workshopen söker vi studenter från lärosätena.

Läs mer om workshopen samt om hur du gör för att nominera.


Höstens externa workshops

Förutom workshopen med studenter så ska Ladok3-projektet genomföra ytterligare två workshops med deltagare från lärosätena.

Den 1 oktober: workshop för lärare kring resultatrapportering. Samma personer som deltagit i en tidigare workshop kring detta, bjuds in igen.

Den 8 oktober: målseminarium kring studieplan för forskarnivå. Här finns info om nominering till detta målseminarium.


Höstens öppna frågestunder

En gång i månaden har du möjlighet att ställa dina frågor om nya Ladok via de så kallade öppna frågestunderna. Höstens datum är följande:

  • 3 september: information om produktionssättningsplanen, utskick om integrationer mm.
  • 1 oktober
  • 5 november
  • 3 december

Om du har önskemål om att vi lyfter specifika ämnen eller frågor vid de öppna frågestunderna är du alltid välkommen att kontakta Sophia Hansson Ridman

Du kan läsa allt om öppna frågestunder och även ta del av material samt inspelningar av äldre tillfällen här. 


NUAK 2014

Den 22 och 23 september är det dags för årets upplaga av NUAK. Det är många pass som berör nya Ladok i år, så väl systemet i sig, som produktionssättning på lärosätena och drift av nya Ladok.

Program och anmälan till NUAK finns på UHR:s webbplats.


Ladok Inkubator

Ladok-Inkubatordagarna, som i höst genomförs den 6-7 oktober på Göteborgs universitet, kommer som vanligt att presentera information från olika projekt vid universitet och högskolor i Sverige bland annat inom identitets- och behörighetshantering, grupp- och behörighetsintegrationer samt krypteringstjänster.

På agendan finns även avrapporteringar från pågående arbete bland annat inom Ladokkonsortiets förändrade förvaltningsorganisation, Ladok3-projektet och SWAMID.

Här finns agenda och anmälningsinformation.


Nätverksträff i Borås

Höstens nätverksträff för Ladok- och examensansvariga kommer att gå av stapeln den 25-26 november på Högskolan i Borås.

Mer information kommer längre fram, men boka gärna in datumen i kalendern redan nu!


MIT-leverans 5 i september

Den 15 september genomförs den femte leveransen till MIT-miljön. Inom kort uppdateras wikin med aktuell information om innehåll mm. 

En inbjudan till demo av den femte leveransen skickas senare denna vecka.


Status i Förnyad förvaltning

Den detaljerade produktionssättningsplanen (där varje lärosätes produktionssättning planerats in tidsmässigt) skickas ut inom kort till lärosätena för synpunkter. Produktionssättningsplanen kommer att fastställas under hösten. Arbetet med att ta fram avtal med leverantören av drift för nya Ladok fortsätter.

Just nu pågår planering av mottagande och acceptanstest av den första leveransen som kommer till förvaltningsorganisationen den sista november 2014. Lärosätena har uppmanats att fylla i och skicka in en svarsmall till supporten som beskriver hur de planerar att integrera sina lokala system med Ladok (svarsmall). Information om hur integrationer mot nya Ladok ska byggas finns här.


Status i Ladok3-projektet

Nu har vi stoppat utvecklingen för den första leveransen av Ladok3. Funktionalitet för Årsredovisning finns på plats och nu vidtar testverksamheten som ska säkerställa stabilitet och prestanda i systemet. Det planerade överlämningsdatumet till förvaltningen är den 30/11, helt enligt plan. Parallellt med detta fortsätter utvecklingen av systemet samt den extra leverans kallad Resultathantering som kommer att kunna användas av en bred mängd användare med början redan nästa sommar.

Under hösten kommer vi att ha det fortsatt tufft, vår kravmängd som ska omsättas till funktionalitet är fortfarande för stor för att rymmas inom budget. Detta jobbar vi med under september månad och målsättningen är att identifiera områden som inte nödvändigtvis behövs för att klara studieadministrationen på lärosätena. Lyckas vi med detta kommer vi att ha ett system byggt efter en modern kravbild med väldigt få guldkanter och det är just det vi strävar mot.

Vidare har vi påbörjat kompetensöverföring till förvaltningsorganisationen som så smått börjar ta form. Detta arbete kommer att pågå under resten av projektets löptid. Vi planerar också för utbildningar, både tekniska och för användare. Ladok3 kommer dessutom att ha flera gränsytor, t.ex. mot antagningssystemet NyA vilket leder till ett stort behov av samverkan med andra myndigheter.

Mycket kommer att hända under hösten och vi återkommer kontinuerligt med mer information.

Nyhetsbrev #7 2014

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Ladok3 wiki

I wikin hittar du alltid den senaste informationen om exempelvis införande, miljöer och utveckling.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!