Hej! Vi skickar detta nyhetsbrev till dig för att du har visat intresse för vårt arbete. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Idrottspsykologiskt EU-val

Vad har politiken och idrotten gemensamt?


Efter en valrörelse eller match/tävling förklarar både politiker och idrottare sina prestationer utifrån olika faktorer.  

Mikael intervjuades nyligen i radioprogrammet Nordegren & Epstein i P1 och det stimulerade tankarna kring politiken och idrotten.

Moderaterna gjorde ett mindre bra EU-val och efteråt valde aktiva inom partiet att förklara att de var nöjda med valrörelsen och att de tyckte att de hade gjort framsteg i förhållande till tidigare val. Epstein och Nordengren tillsammans med andra mediaprofiler tyckte att de var alldeles för positiv inställning. Varför inte våga kritisera mera?

Det kan finnas fördelar med att inte fokusera på det negativa och vad man borde ha gjort direkt efter en prestation. Kanske speciellt när man arbetar med en stor grupp människor och är ledare. Att istället fokusera på det man gjorde bra och lyfta upp sina medarbetares prestationer. Det kan vara bra att göra det så att alla fortsätter genomföra ett bra arbete. Om medlemmar i partiet tappar tron på det de gör, eller känner att det som de gör bara är dåligt kommer det garanterat att påverka arbetet inför höstens val.

Vi tycker att det är helt rätt att fokusera och stärka det politiker och idrottare gör bra. Vi tror med stöd från forskningen att det kommer att göra att fler presterar bättre. Ett av våra senare inlägg på bloggen hade just rubriken förstärk det du gör bra! 

Vad kan det få för konsekvenser av att kritisera prestationen?

Det kan bland annat göra att motivationen minskar inför nästa prestation. Det kan göra så att de inte tar tillvara på det som de faktiskt gör bra. En förlust behöver heller inte betyda att man inte presterade bra. Man kan prestera bättre än man någonsin trodde var möjligt och ändå förlora.

Visst är det roligare att städa hemma om du får beröm efteråt för att du är duktig på att städa. Städar du då sämre nästa gång? Knappast. Däremot om du fick en utskällning för att du städade som dålig kan det vara ganska lätt att göra annat än att just städa nästa gång. Du var ju ändå inge bra på det…

Politiker har också väljare och de har ett ansvar mot sina väljare. Det är därför även viktigt att visa på hopp, att visa på att kan prestera bättre i nästa val. Det gäller att kunna erkänna sina fel och vara trovärdig. Så vad tycker du? Hade de en för positiv inställning? Borde de ha kritiserat mer? 

Föreställningstips

Mentala föreställningar är individuellt. Det viktigaste är att det fungerar för dig. Det som fungerar för dig kanske inte fungerar för din vän. Samtidigt är det bra att inspireras, få idéer, byta perspektiv prova nytt för att utvecklas. 

Här kommer en liten uppgift!

Välj ut någon (eller några) och fråga hen hur hen använder sig av mentala föreställningar för att utvecklas och prestera bättre (kanske generellt, eller inom något speciellt område). Kanske har ni både värdefulla tips ni kan dela med er av. 

Det kan verkligen bli en givande och intressant diskussion. 

Lycka till!

Nyheter

Fredrik flyttar tillbaka till Sverige

I sommar flyttar Fredrik tillbaka till Sverige. Han kommer att fortsätta med sin doktorering i mentala föreställningar och regelbundet resa tillbaka till England men han kommer att ha sin bas i Stockholm. 

BRIO group har en workshop i Birmingham

The BRIO group som Fredrik är medlem i har en workshop i mentala föreställningar den 8 september i Birmingham, England. Det är en endagsworkshop. På workshopen lär de ut hur man skriver mentala föreställningsövningar för idrotten och hur man förbättrar mental föreställningsförmåga genom Layered stimulus response training (LSRT). Läs mer om workshopen här. 

Träna tanken inom näringslivet

Det är titeln på vår nyutgivna guide. 

Läs mer om den här! 

Registrera er för ENYSSP Workshopen i Leipzig

Den 31 oktober - 1 november äger årets ENYSSP workshop rum i Leipzig. Om ni är intresserade av idrottspsykologi är detta verkligen något för er. Läs mer om workshopen och registrera här.

Bloggen

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: "Betydelsen av ett långsiktigt perspektiv inom idrotten" 

 

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!