Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumerationen? Klicka här.

Här kommer Inläsningstjänsts nyhetsbrev där vi samlat lite av de senaste nyheterna från oss. Vi är Sveriges ledande leverantör av inlästa läromedel och andra verktyg som gör att elever i Sveriges grund- och gymnasieskolor med läs- och skrivsvårigheter enklare klarar sig genom sin skolgång.  


Vi ljudsätter "En läsande klass"

I dagarna lanseras En läsande klass, ett projekt som startades av den populäre barnboksförfattaren Martin Widmark i syfte att förbättra svenska elevers läsförståelse. Till hösten kommer projektets studiehandledning för läsförståelseträning och hundratals tillhörande texter att användas i många svenska grundskolor.

Martin Widmark

Elever med läs- och skrivsvårigheter tvingas lägga alldeles för mycket energi på avkodning när de läser. För att dessa elever ska få samma möjlighet att träna sin läsförståelse som sina klasskamrater har vi på Inläsningstjänst valt att se till att alla projektets texter framställs som ljudböcker. 

- När vi hörde talas om En läsande klass ville vi dra vårt strå till stacken. Vad var inte mer naturligt än att ljudsätta alla dessa texter! Vi tror också att projektet kommer leda till att fler elever lär sig konsten att lyssna, en kunskap som dyslektiker kan dra nytta av i resten av sin utbildning.

Jakob Skoglund, VD Inläsningstjänst AB

Format och tillgänglighet

Ljudböckerna kommer vara tillgängliga i både mp3-format och DAISY-format och vara gratis att ladda ner för alla Sveriges elever. Eleverna kommer också kunna använda vår DAISY-app för att lyssna på böckerna.

För alla våra 100 kommunabonnemangskunder kommer texterna finnas tillgängliga som ett vanligt läromedel. 

Målsättningen är att så många av texterna som möjligt ska vara inlästa och färdiga att ta del av till skolstart hösten 2014. 


Syftet med projektet En läsande klass är att föra upp vikten av läsförståelse än mer på agendan. Projektet tillhandahåller verktyg för att underlätta för lärare att arbeta med lässtrategier och bidra till bättre läsförståelse hos svenska låg- och mellanstadieelever.

Målet är att fler elever ska gå ut nionde klass med fullständiga betyg och få bättre förutsättningar att delta i vårt demokratiska samhälle.

Läs mer om projektet här


Inläsningstjänst AB
Tel: 08 - 556 115 50
Heliosgatan 26 
120 30 Stockholm

www.inlasningstjanst.se

Insiktsfulla diskussioner om dyslexi: välkommen till vår Facebook-grupp

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!