Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 

 

 

Att gnälla på jobbet eller privat, det är som att gunga i en gungstol. Du har något att göra, men kommer ingenstans.

Välkommen till Etiquette Letter - din GPS för bättre dagar.

-----------------------------------------------------------------------

Det tjänar inget till
Låt oss konstatera att gnäll utan konstruktiv grund leder ingen vart. Bättre är att välja en positiv attityd, för små dessa detaljer verbalt, eller skrivna, skapar en atmosfär på jobbet som uppskattas var dag. Sedan spelar det ingen roll om det vare sig regnar eller stormar. De fördelar din attityd skapar, kan vara skillnaden mellan framgång eller bli sist i ledet.

Du behöver inte le hela tiden
Det är självklart inte så att du behöver gå omkring som ett ständigt solsken, det kan ingen begära och du lär inte orka det heller. Att rusa runt och göra high fives hela tiden leder inte heller någonstans.

Det bästa
Den absolut bästa attityden i interaktionen med kollegorna är uppriktig ödmjukhet och vänlighet. Se till att det baseras på omtanke. Det kan räcka med små, små detaljer som förbättrar. Det är tveklöst så att bara att förändra leder ingen vart, förändring är inte detsamma som en förbättring. Men en förbättring blir alltid en förändring.

Klicka här för läsa resten av tipsen >>

 Föreläsning i Framgångsrikt bemötande

Bemötande, en huvudväk eller huvudsak?
Ett bra bemötande kan tyckas vara självklart. Men det är skillnad på att känna till, acceptera och begripa värdegrunder och att kunna och att kunna använda dem. Detta är en inspirerade och ofta bokad föreläsning med Mats Danielsson som visar er små detaljer som förändrar. Detta med både allvar, glada skratt och aha-upplevelser. 

Läs mer om föreläsningen för både företag och offentlig verksamhet>> 


Veckans rekommenderade artikel....

Vett och etikett vid möten på jobbet
Irriterad på meningslösa möten? Så fort något ska avhandlas i företaget, föreningen eller på annan plats ska det kallas till möte. Ordföranden är ovan, gruppen är inte påläst, någon kommer för sent och en tredje börjar diskutera helt ovidkommande saker. Telefoner ringer, någon surfar och nästa person kollar sin mail. .

Läs resten av artikeln >>

Veckans vett & etikett

Klädkod för affärskvinna på besök i Thailand?
- Jag åker till Bangkok i tjänsten och ska besöka bland annat myndigheter, ambassaden och Bangkoks motsvarighet till kommun. Jag har förstått att jag förväntas ha dräkt eller klänning, men bör jag också ha nylonstrumpor i 40-gradig värme? Andra klädkodstips som kan vara bra att känna till?

Läs vidare och se  svaret >>


Klädsel för gäst vid prästvigning?
- Är bjuden på prästvigning och är osäker på klädkoden. Har du tips? Tack!

Läs svaret  >>


En skål för absent friends?
- Jag använde uttrycket absent friend när det uppmärksammades att jag ställt fram en tallrik för mycket vid en sammankomst nu i helgen. Den vi saknade var en närstående som hade drabbats av plötslig sjukdom.
Det slog mig sedan när alla gått att detta uttryck kanske bara används om bortgångna personer. Så det hela slutade med en olustkänsla att inte veta.

Exemplet som ges med 70-årsfesten här i frågespalten om en skål för”absent friends” som en trevlig gest vid slutet av måltiden ger mig hopp om att det kan gälla även dem som lever i allra högsta grad och bara inte kunde komma denna dag. Men ej lugn förrän jag fått ditt svar på detta. Tack på förhand

Läs svaret >>


Hur kan jag presentera gästerna?
-  Jag ska ha 70-årskalas med buffé. Vi blir ca 60 personer. Jag skulle vilja göra en övergripande presentation av vilka som finns med. Har varit på flera fester där värden gjort så, och det är trevligt. Men det kan ju inte vara i samband med välkomsttalet – det blir för långt. Och naturligtvis ska jag inte utförligt beskriva varje gäst, utan säga t.ex. …och så är det trevligt med några tidigare grannar från Uppbyn i Gamleby, Britt-Marie och Jalle Abrahamsson, Lotta och Stig Berg som sitter där….

Läs svaret   >> 


Presenter tillJehovas Vittnen som gifter sig?
- Undrar om man får/ska ge present när man är bjuden till ett bröllop inom Jehovas Vittne? Hittar inget om detta någonstans.’

Läs svaret  >> 


Klicka här för att ställa din egen fråga!
Klicka här för att fråga >>


Jag önskar dig en skön vecka!

Med bästa hälsning
Mats Danielsson

 

 

Lyssna på mina föreläsningar

Affärsrelationer

Framgångsrikt bemötande

För vården

För kommuner

Vett och etikett

Vett och etikett praktik

Mingel

Twitter, en väg att läsa tipsen!
Följ Etikettdoktorn på TWITTER

Gilla oss på Facebook - dagliga tips om du gillar oss


 

Titta gärna på priser och förslag på annonsplacering


Låt oss kontakta dig!

info@etikettdoktorn.se 
tfn. 08 23 19 10 

 
     
 

Detta nyhetsbrev kommer från www.etikettdoktorn.se . Din adress har vi fått antingen genom din egen anmälan om ett brev eller genom att du ställt en fråga till oss. Vill du  avsluta   din prenumeration så klickar du bara på denna länk. När du sände oss din fråga om vett och etikett, erbjöds du alternativet att avstå från detta. Kontakt med oss får du via info@etikettdoktorn.se  alternativt tfn. 08 23 19 10

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!