Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.


 

 

Innehåll

Kalender

Nyheter 

Utbildning

Press

 

Nyhetsbrev FEBRUARI 2014 

Vi tar nu emot ansökningar till masterprogrammet i litterär gestaltning och kandidatprogrammet i fri konst. Sommarens kurser söks senast 17 mars. 

Förberedelserna inför vårens examensperioder är i full gång. I mars släpps ett program med alla utställningar, filmvisningar, uppläsningar, seminarium.

Följ oss i sociala medier för fler uppdateringar!

Facebook facebook  Twitter twitter

 

              

 
     


KAlender 

     
             
     

Översättningssamtal: Till Damaskus

Fredag 28 februari kl 18-20:30, Glashuset

En fredag i månaden bjuder Akademin Valand in gäster för samtal om litterär översättning i Glashuset. Fredag 28 februari berättar författarna Ghayath Almadhoun och Marie Silkeberg om arbetet med den nyutkomna diktsamlingen Till Damaskus.

Läs mer

     
             
     

Open Lecture: The Art Consulate Presents Harum Morrison/ Laura McDermott

Torsdag 13 mars kl. 19-21, Glashuset  

The Art Consulate, under ledning av Natik Awayez, startar en ny plattform för performance i Göteborg. Den 13 mars står Akademin Valand som värd för lanseringen i Glashuset, som bland annat bjuder på presentationer av Harun Morrison och Laura McDermott, konstnärliga ledare för Birmingham's Fierce Festival.

Moderator är Mick Wilson. 

Läs mer

     
             
     

Utställning och release i entrén vid Vasagatan 

Fredag 4 april kl. 16-20, Vasagatan 50

Det kommer att finnas en utställning i foajén på Vasagatan 50 i Göteborg mellan 4-13 april, med verk av kandidatstudenter i fri konst. Curator för utställningen är Sara Reisman, gästlärare bosatt i New York. 

Välkommen på vernissage fredag 4 april kl. 16-20. I samband med invigningen kommer klassen att ge ut en tillhörande katalog. 

Läs mer


     
             
     

 

NYHETER 

     
             
     

Examensutställningar våren 2014 

Våren innebär examensperiod på Akademin Valand. I år kan vi se fram emot gemensamma examensutställningar för masterstudenter i fotografi och fri konst. Som avslutning på konststudierna ställer kandidatstudenter i fotografi ut på Röda Sten Konsthall medan kandidatstudenterna i fri konst har utställning på Akademin Valand. 

Perioden startar med masterstudenternas soloutställningar 28 mars.

Läs mer


     
             
     

Akademin Valand flyttar från stan i sommar

Förra året inledde Akademin Valands satsning med sommarkurser för personer utan tidigare erfarenhet från konstområdet. I sommar utvecklar institutionen konceptet genom att flytta undervisningen till nya platser, utanför Göteborgs innerstad. Ansökningsperioden sträcker sig fram till och med 17 mars. 

Läs mer


   
             
     

Mick Wilson leder en ny samtalsserie: Monday Lunch Talks

En serie av konstsamtal har startats upp på Akademin Valand under våren 2014. Samtalen leds av konstnären Mick Wilson, institutionens prefekt, och går under benämningen "Monday Lunch Talks". Samtalen hålls måndagar kl. 12-13 i samband med aktuella utställningar på Akademin Valand.

Under utställningsperioderna för avgångsstudenter i fotografi och fri konst kommer samtalen att äga rum i Glashuset, Akademin Valand. Datum för dessa samtal är 31 mars, 14 april och 28 april 2014.

För frågor kontakta info@akademinvaland.gu.se 


     
             
     

UTBILDNING 

     
             
     

Akademin Valand erbjuder en kreativ miljö för samtida konst där du som student ges möjlighet att utveckla och fördjupa dig inom film, fotografi, litterär gestaltning och fri konst.

Alla utbildningar vid Akademin Valand

Just nu tar vi emot ansökningar till sommarens fristående kurser, kandidatprogrammet i fri konst och masterprogrammet i litterär gestaltning. 

Kandidatprogram i fri konst: Ansök senast 3 mars

Masterprogram i litterär gestaltning: Ansök senast 17 mars

Fristående sommarkurser: Ansök senast 17 mars

     
             
     


Press

 

 

 
     

Akademin Valands studenter, alumner och medarbetare är aktiva i konst- och kulturlivet. På skolans hemsida finns ett samlat urval av det som uppmärksammats i media.

En spegling av fotohistorien
Verk av mer än 50 fotografer från tre årtionden – Göteborgs Konstmuseums och Hasselblad Centers gemensamma utställning om det sena 1900-talets svenska fotohistoria verkar nästan överväldigande vid första anblicken.

[Borås Tidning]

Befriande ny syn på fotohistorien
Från dokumentärt svartvitt medium till konstfotografi i färg, där verkligheten ger vika till förmån för iscensatta scenerier och gestaltningar av inre landskap.

[Svenska Dagbladet]

Det synliga lyckat fokus på kvinnliga fotografer
Konstnärligt och dokumentärt på Artipelag Fakta Samtida svensk fotografi Artipelag, Värmdö Visas t o m 11 maj Den forne Liljevalchs-intendenten Niclas Östlind är en av tre curatorer när konsthallen Artipelag satsar på en stor fotoutställning, en pendang till huvudnumret Mellan verkligheter.

[Aftonbladet]

Historiska klick
Fredrik Svensk ser en bildande tillbakablick på svensk fotokonst I sociala medier, i krigföring, i neurovetenskap, överallt finns den, fotografin.

[Aftonbladet]

Läs mer


 

 

 
   

 

 

 

Detta är sjunde numret av Akademin Valands nyhetsbrev som skickas ut digitalt en gång i månaden. Har du synpunkter eller tips till nästa nummer? Skriv till info@akademinvaland.gu.se

 

 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!