Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2014-03-05

KA Olsson & Gems AB är stolta över att vara
ett av nio företag som deltar i mentorskaps
programmet tillsammans med Ung Cancer
och Project Playground.

Vår VD Christina Aspeborn är mentor åt
Ung Cancers medlem
Martina Langvik.

UNGA CANCERDRABBADE RESER TILL KÅKSTAD I SYDAFRIKA

På måndag reser nio unga vuxna cancerdrabbade till en kåkstad i Sydafrika för att arbeta med barn och ungdomar som lever i utsatthet. Resan ingår i ett mentorskapsprogram startat av organisationerna Ung Cancer och Project Playground – och syftar till att både stärka Project Playgrounds barn och ungdomar och att få unga vuxna cancerdrabbade att våga tro på sig själva igen.

- Många som fått cancer känner sig som en belastning, både för sina nära och för samhället i stort och känner att de inte har en funktion. Med det här mentorskapsprogrammet vill vi få våra medlemmar att åter inse sitt värde och sin potential och våga tro på sig själva, säger Ung Cancers generalsekreterare Julia Mjörnstedt.

 

De nio medlemmar som nästa vecka reser till Sydafrika har alla ett behov av att komma vidare i sin rehabilitering. De känner sig som ”skada  gods”, självförtroendet sviktar och ofta tar rädslan för framtiden över vardagen.
- I samband med resan kommer de ställas inför utmaningar och tvingas ta ett steg ut från sin trygghetszon. De får känna att de är betydelsefulla, att deras insats är värdefull och att de konkret bidrar med någonting som underlättar livet för barn och unga på andra sidan jorden, säger Julia Mjörnstedt.

 

På plats i kåkstaden Langa kommer medlemmarna arbeta på Project Playgrounds center, som verkar för att stärka barn och ungas personliga och sociala utveckling genom organiserad aktivitet,  sport och stödprogram. Ung Cancers medlemmar kommer att bygga ett rehabiliteringsrum som kan hjälpa Project Playgrounds deltagare att hantera svåra upplevelser.

 

- En av Project Playgrounds grundvärderingar är att förändring skapar man bäst tillsammans. Därför känns detta samarbetet mellan Project Playground och Ung Cancer viktigt och meningsfullt, säger Sofia Hellqvist, Project Playgrounds generalsekreterare. Ung Cancer och Project Playground är aktiva på olika kontinenter och för olika målgrupper, men har i grunden samma målsättning – att göra världen bättre.
‐ Även om våra medlemmar lever vitt skilda  liv så har de mycket gemensamt. Både Project Playground och Ung Cancer arbetar med människor som genomgått svåra trauman i livet, där kan våra medlemmar finna styrka och inspiration hos varandra, säger Sofia Hellqvist.


Förutom Ung Cancer och Project Playground deltar även nio företag i mentorskapsprogrammet. Dessa har parats ihop med varsin medlem och hjälper dem med allt från att skriva cv till att ge dem modet att våga tro på sig själva.
‐ Vi är oerhört tacksamma för det engagemang och den tid företagen lägger ner på våra medlemmar. Det betyder mycket för både medlemmarna och för oss, säger Julia Mjörnstedt.                                                               

På bilden ser du fr v Sofia Hellqvist, Martina Langvik och Julia Mjörnstedt

För mer information, eller för att komma i kontakt med Ung Cancers medlemmar som deltar, kontakta:                                    

Jennie Elheim
Ung Cancer
070-651 60 15
jennie@ungcancer.se

Line Hellqvist
Project Playground
08-510 260 09
lina@project-playground.org


KA OLSSON & GEMS AB
Box 2104, 431 02 Mölndal
Sallarängsgatan 3, 431 37 Mölndal
Tel. nr +46 31-74 64 900
www.kao.nu

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!