Nyhetsbrev med senaste nytt från SellNet.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev nr.9 från SellNet, Fiberbredband till Sillerud.


Installation av fibern inne i bostaden påbörjas i februari 2014!

Vi har beställt uppdraget för installationen av fiberanslutningen i medlemmarnas bostäder, av företaget NSI (som också utför blåsningen av fiber).  Vi ber dig läsa nedanstående utdrag av kontraktet mycket noga.

"NSI utför samtliga husinstallationer (även tillkommande inom avtalstiden) i Föreningens (SellNets) upptagningsområde. Föreningen skall förse NSI med en komplett kundlista som skall innehålla kundnamn, gatuadress, fastighetsbeteckning och mobilnummer. Om kund saknar mobilnummer kan undantag göras ifrån detta.

NSI bokar tid med kunden via telefonen samt informerar om att det tillkommer en avgift, om montören inte kan komma in i fastigheten på avtalad tid. Tiden bekräftas med ett SMS från NSI eller ett brev till de som inte har mobiltelefon. 

När NSI kommer till kund så skall slangen vara framgrävd till husgrunden, fastighetsägaren lämnar sista metern uppgrävd med ett minsta djup om 35 cm så att NSI’s montör kan fästa slangen med rätt radie upp mot husväggen, därefter monteras boxen på utsidan huset och ett hål borras in i huset och ”inomhusfibern” (brendbright) monteras upp till ca 9,5 meter från hålet utefter list fram till av kunden vald placering. NSI tätar hålet, och utför därefter svetsning på inkommande fiber. NSI OTDR-mäter fibersträckan efter avslutad installation, och garanterar därefter de värden som Årjängs Nät AB har efterfrågat i den antagna upphandlingen.

Arbetet består i montering av skyddsrör med klammer, box, borrning, tätar hålet och invändig installation av ca 9,5 meter inomhusfiber.

OBSERVERA:

För fall där fastighetsägaren via SMS eller brev har fått en tid bekräftad, men ej infinner sig utgår en avgift på 500:- /fastighet som NSI fakturerar fastighetsägaren direkt.

När NSI sökt kunden för tidsbokning i 3 veckor skall föreningens representant informeras för assistans. För fastigheter där NSI sökt kunden i mer än en månads tid via telefon och SMS men ej kunnat boka tid, hamnar dessa fastigheter sist i prioritetslistan. För de extra kostnader som uppkommer fakturerar NSI fastighetsägaren direkt en avgift på 500:-. "


Ordinarie årsmöte

är satt till torsdagen den 22 maj 2014 kl.19.
Inkallelse enligt stadgarna kommer senare, men notera gärna datumet i er kalender redan nu.


Nyhetsbrev nr. 9 utskickat vecka 6-2014

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i SellNet.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration av våra nyhetsbrev, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!