Nyhetsbrev från Sisjö scoutkår. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkomna till ett nytt nyhetsbrev

Sisjö scoutkårs nyhetsbrev skickas till alla scoutkårens medlemmar med en mailadress registrerad i medlemsregistret Scoutnet. Vill du inte få nyhetsbrevet så klickar du bara på länken längst ner, men tänk då på att ni kan missa viktig information om t ex kommande läger och arrangemang. Vill du ändra den mailadress vi har registrerad på dig så skickar du ett mail till Åsa Klingnäs så ändrar hon i medlemsregistret.

November månads nyhetsbrev handlar bland annat om den Kårutfärd vi hade i oktober, om den pågående försäljningen av almanackor och om den kommande julavslutningen för scoutkåren. Har du några frågor på innehållet i nyhetsbrevet så kan du maila till scoutkårens mailadress.


Bilder från Kårutfärden

Den 19-20 oktober var över 75 scouter från kåren på Kårutfärd på Sparrevikens lägergård. Under två dagar gjorde vi massor av spännande aktiviteter som att paddla kanot, ha lägerbål, baka kanelbullar på pinne och testa kamratbanan. Nu finns ett gäng bilder från helgen uppladdade på kårens hemsida.


Försäljning av scoutalmanackan

Sedan ett par veckor tillbaka pågår försäljningen av scoutalmanackan. Försäljning av Scoutalmanackan är en viktig inkomstkälla för kåren, som gör att vi kan ha lägre medlemsavgifter, billigare läger och bra lägerutrustning. Dessutom – För varje såld almanacka får scouten själv behålla tio kronor!

Alla som vill sälja får en beställningslista att ta med sig ut (finns för nedladdning här). På den listan får alla som vill köpa en almanacka skriva upp sig. När man känner sig nöjd med antalet beställda almanackor lämnar man sin lista till sin ledare. Vi ledare kommer därefter att beställa det antal almanackor som står angivna på scouternas listor.

scoutkårens almanackssida finns även information om utlämning av almanackor, redovisning av pengar samt ett informationsblad för nedladdning.


Julavslutning

Traditionsenligt kommer vi att gå fackeltåg från scoutstugan till Mikaelkyrkan för gemensam julavslutning. Efter en kortare gudstjänst och märkesutdelning äter vi lussebullar och dricker kaffe, the och saft tillsammans i församlingshemmet en våning ner.

Vi samlas vid scoutstugan onsdagen den 4 december klockan 17.45 för att klockan 18.00 gå i ett gemensamt fackeltåg ner till kyrkan. Vi beräknar att börja i kyrkan klockan 18.30 och vara färdigfikade till cirka 20.00.

Naturligtvis är även syskon och föräldrar hjärtligt välkomna. Så för att säkerställa att vi köper in tillräckligt med lussekatter och annat gott vill vi att ni anmäler hur många ni kommer via det här formuläret senast den 27 november och berättar hur många som kommer.


Hyra scoutstugan

Ni vet väl att man kan hyra våran scoutstuga för barnkalas, möten, utbildningar, läger, övernattningar och liknande? Vi hyr dock inte ut stugan för fester eller större middagar. I stugan finns ett större samlingsrum med plats för 40 sittande samt fyra mindre patrullrum med plats för 8 personer i vardera rum. Det finns två badrum varav det ena med dusch. Stugan har ett full utrustat kök med porslin till 40 personer samt kyl, frys, micro, kaffebryggare, vattenkokare, diskmaskin, ugn etc.

Hör av er till sisjoscoutkar@gmail.com om ni är intresserade av att hyra stugan.


Tips på julklappar

Till sist vill vi så här med halvannan månad till julafton tipsa om Scouternas webbshop där det finns mängder av hårda och mjuka julklappar till försäljning, t ex sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, scoutkläder och mycket, mycket annat.

 

Nu kan man som kund i Scoutshopen välja att skänka 5% av sin köpesumma till den egna scoutkåren. Så om ni skall köpa något, välj Sisjö scoutkår i rullistan, antingen när du skapar ditt konto eller i kassan vid betalning.


Du får detta nyhetsbrev eftersom din mailadress finns i Sisjö scoutkårs medlemsregister.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, och inte längre få information om kårens verksamhet, inbjudningar till läger etc klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!