Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV AUGUSTI 2013

Det är dags för en ny danssäsong på Chicago. Utöver onsdagsdanserna som oavbrutet pågått hela sommaren kan vi nu se fram emot nya kursstarter, extrainsatta danskvällar och nypremiärer för välbekanta evenamang som Måndagsklubben, olika socialdansteman på lördagsdanserna, öppet träningstillfälle och temaklasser på söndagarna. Allt detta finns mer noggrant presenterat i texerna nedan. Håll till godo!


HÖSTENS FÖRSTA KURSSTART

Höstens första kursomgång börjar i mitten av augusti (18/8 - 22/8). Detaljer om kursutbudet, kursstarter och anmälan finns på vår nätsida och i vår tryckta broschyr. Kursstarten kommer som vanligt att föregås av öppet hus, se till höger för dagar och tider.


EXTRA DANSKVÄLLAR I AUGUSTI

I anslutning till Herräng Dance Camp har vi flera extrainsatta danskvällar på Chicago som inte får missas i början av augusti. Kom och dansa 3/8, 4/8, 5/8 samt 17/8 då Göteborgsbandet Gentlemen & Gangsters gästar etablissemanget. Tider och Dj:s för respektive kväll finnes även i vårt kalendarium.


STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL 13 - 18 AUGUSTI

Temat är dans på årets festival och Chicago är på plats för att representera lindy hop, stepp och charleston. Under fredagen den 16/8 kommer vi att ha flera prova-på-klasser (se nedan). På kvällen spelar Gentlemen & Gangsters upp till dans. Alla evenemang under festivalen är gratis.

Prova-på-klasser:
12.00 Stepp, 13.00 Charleston, 14.00 Balboa, 15.00 Lindy hop, 16.00 Lindy hop (nybmedel).

Platsen är dans@studion i Kulturhuset. Läs mer om Stockholms kulturfestival


BURLESQUE VARIETÉ 3 AUGUSTI

Ruby Luscious presenterar en timmeslång föreställning inför sittande publik den 3 augusti. Denna gång bjuds det på dans, dockteater (för vuxna) säckpipsmusik samt en stor variation från några av Sveriges främsta burlesqueartister! På scenen: Contessa blackbird, Eliza and the Amazing Marionette, Lady Francescca, Lily DeLuxe, The Pipes and Drums of the First Royal Engineers, RubyLuscious. 

Insläpp och mingel cafeét från kl. 18.00. Showen startar: 19.00. Endast kontanter i dörren och cafeét. BIljett: 150 kr. Åldersgräns 18 år. Boka biljett!


SWING PÅ ONSDAGAR

Onsdagskvällarna fortsätter som vanligt med prova-på kurs för lindy hopnyfikna 18:45 till 20:00 med efterföljande social swingdans 20:00 till 23:00 varje onsdag. Våra duktiga swingjockeys står för musiken. I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag. Sista onsdagen i varje månad kommer Tömmy Löbel Swing Band och förgyller danskvällen för oss.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna är tillbaka den 17/8 då Göteborgsorkestern Gentlemen & Gangsters gästar etablissemanget. Men redan lördagen den 3/8 öppnar vi portarna för en extrainsatt socialdanskväll. Det oridnarie lördagsprogrammet  uppdateras eftersom på hemsidan och i kalendern. Till dess håll till godo med nedan:

17/8 Live på Chicago Gentlemen and Gangsters
24/8 The Bluebird's Club
31/8 Live på Chicago


DANSLÄGER PÅ CHICAGO I HÖST

Planera in Chicagos två kortdansläger samt tillhörande danskvällar i höst. Först ut, den 14 september, är Rhythm Session vars inriktning är helt och hållet autentisk jazz (ingen pardans). Det kommer finnas tre erfarenhetsnivåer och respektive nivå har tre lektioner under lördagen. Boka och läs mer om lägret nu!

Den 22-23 november är Jump session (lindy hop) tillbaka. Lärare och mer detaljer kommer inom kort på hemsidan.


TEMAKLASSER

Temaklasserna kommer tillbaka i höst med nya spännande och nyttiga teman. Först ut är Shim Sham Shimmy den 25/8. Höstens teman kommer finnas presenterade på vår nätsida inom kort.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Från och med den 25 augusti är det återigen möjligt för dig som har ett för kursomgången giltigt kurskort att träna för egen maskin på lördagsförmiddagarna 11 - 13.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben kommer tillbaka 9 september och ett uppdaterat orkesterprogram kommer finnas på hemsidan inom kort.


Måndag 12/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Tisdag 13/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Torsdag 15/8
17:30 Stepp
18:00 Charleston/Jazz
18:30 Lindy hop
19:30 Argentinsk Tango

Lördag 17/8
13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15:00 Argentinsk Tango






SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.

Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!